| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Roztroušená skleróza

(?)
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 453  [Dalších 143 >>]
Violka1985 106603
17.2.2011 10:19:03
Jitu a stalo se Ti to poprvé, nebo máš tyto potíže opakovaně? Nemysli hned na nejhorší a nečti na internetu ~o~ Může to být třeba tlakem, ucpanými dutinami, nastydnutým krkem... Kdyby to přetrvávalo, zašla bych na vyšetření na neurologii, nech si udělat CT a mag.rezonanci. U mého manžela obdobné potíže trvaly několik let, byl několikrát na neurologii, rehabilitaci, ORL, nakonec na psychiatrii, protože dle všech je naprosto zdravý. Lékařům jsme věřili, ale boužel ty obtíže se stupňovaly a dostavovaly se v různých intervalech a trvaly třeba několik dní. Nakonec jsem pojala po přečtení odborného článku na internetu (tady už nebylo zbytí a pan google musel nastoupit~t~) pojala podezření na Chlamydii pneumoniae, ta se potvrdila. V současné době se léčí atb a bere doplňky, které mají usnadnit léčbu a zatím je bez potíží. Než se do mě někdo pustí, že Chlamydie je onemocnění horních cest dýchacích, tak ok beru, ovšem v chronické formě ty mrchy cestují po celém těle.

tady o našem martiriu ~;)
http://www.rodina.cz/nazor14463484.htm
Eva + Klárka2/07 93216
17.2.2011 10:10:24
A jaké máš příznaky? Jinak mám kamarádku, zjistili ji to ve 20ti letech. Má stejně starou holčičku jako já, v těhotenství nebrala léky, ve 4měsících dítěte musela přestat kojit, už léky potřebovala. Píchá si injekce, jednu dobu i 1 za 2 dny, ale později musela zase 1x denně. Má inv. důchod, chodí do práce. Akorát mi říkala, že druhé dítě ne, kvůli zdr. stavu.
Šešule 94264
17.2.2011 10:09:56
Má ji jedna známá. Nevěděla jsem to, dokud mi to někdo neřekl. Co vím, tak funguje normálně, studuje VŠ, sportuje...~d~
Míša+1 109072
17.2.2011 10:09:19
Ahoj Jitu,
pokud máš nějaké příznaky ještě neznamená,že to je RS.Může to být cokoliv,myslím jeden z příznaků je i špatná rovnováha - to může být i od páteře,nebo nízký tlak...a jakoby to postihuje i oční nervy ...vice případů bylo,že se někdo ráno probudí a vidí takové "mráčky"..a rozostřeně.
Jaké máš příznaky?
Jinak teda osobní zkušenost nemám,ale znám maminku od jednoho spolužáka od mé dcery.Maminka má RS asi od 25 let (takže momentálně 10 let).Nedávno byla v nemocnici na kapačkách,neví...jestli to byla souvislost s RS.
Podle mě RS působí na každého jinak,v TV byl pořad a tam mladá maminka RS měla a byla zrovna v pohodě,protože se s tím dobře vyrovnala psychicky.Na psychice hodně záleží,jako u každé nemoci.
Doufám,že jsi zdravá ..moc ti to přeju.~6~~6~~;((~;((~;((~;((~;((
Ennywan 4062
17.2.2011 10:08:56
Popisuje je tady http://www.rodina.cz/nazor14813140.htm
Myslela jsem si, že je to krční páteř, ale mám občas i silný tlak za očima a všechny tyto příznaky by mohly být i příznaky RS. Ostatně dr. mě k neurologovi posílala hned, já jsem si myslela, že to bude jen krční páteř.
Kaplanka+kluci 07/05+11/08 61347
17.2.2011 10:06:34
jedna známá ji má.

má plný inv. důchod. Má období, kdy se cítí dobře a pak zase přijde nějaká ataka a dává se z toho chvíli dohromady. Manžel (debil) se s ní rozvedl, prostě už nebyla tak výkonná, nešlo moc plánovat vzhledem k jejímu zdraví.

léčbu nevím,jakou má. Viděla jsem ale v TV,že jde léčba dopředu (myslím biologická?)

Momentálně její životní náplní je dcera a má chovnou stanici psů.

Když se cítí dobře, nepoznala bych to na ní.

Přeju dobré výsledky testů.
jozijasi 112294
17.2.2011 10:02:46
Mohu se jenom zeptat na ty příznaky? U mně taky řeší co by to mohlo být a už jsem celkem nervozní.
Ennywan 4062
17.2.2011 9:57:24
Poslední dobou mám problémy, které by mohly být příznaky roztroušené sklerózy. Ráda bych se zeptala, jaká vyšetření se pro potvrzení nebo vyvrácení RS provádějí? A nejvíc mě zajímá, jak moc se vám změnil život s touto diagnózou, jak jste se tím vyrovnaly, co na to vaši partneři atd.? Taky jestli se dá zjistit, jaká je u konkrétního člověka forma, jestli ten průběh bude lehčí nebo horší, jestli se to dá nějak ovlivnit? A co léky, užívají se tuším léky, které nejsou zrovna nějaké "čajíčky", jak to působí na váš organismus? A co alternativní léčba, má nějaký smysl, pomáhá v něčem? Díky moc za každou zkušenost.
Líza 17721
2.2.2011 11:48:59
Možná nemůžeš donutit manžela, aby něco změnil on, ale možná můžeš kontakt s těmi lidmi navázat ty. A hledat tam něco pozitivního pro sebe. Jako vedlejší účinek to může mít, že to manželovi nedá a vyleze z ulity, ale i kdyby ne, můžeš se setkat s dalšími rodinnými příslušníky, kteří možná mají doma to samé.
návštěvnice rodiny
  • 
1.2.2011 21:57:37
Lízo, díky moc :-) Manžel před roky chodil do Rosky, ale se mu tam nelíbilo, stěžoval si že jsou tam samý starý lidi ~d~ nevím... ale to bylo jinde, teď žijeme v Praze, a hlavně to před těma asi 7 lety bylo něco úplně jiného než je dnes, vždyť předtím ani web neměli... Jen nevím jak ho "přinutit" aby se snažil někam zapadnout a setkat se a popovídat si s lidmi kteří jsou na tom stejně jako on... Ale hlavně jak ho přimět k tomu aby něco dělal, myslím třeba takové ty aktivity jako šel do kina, na koncert, jel na výlet... nebo si třeba jen šel někam sednout a popovídal si s někým u kávy... Je prakticky "uzavřen" jen ve svém světě do kterého pustí rodinu a pár již dlouholetých kamarádů a odmítá cokoliv nového dělat či zkoušet ~7~
Nevím zda jsem to popsala srozumitelně... tedy hlavně tak, aby to lidi správně pochopili...
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 453  [Dalších 143 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.