Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| J+E+J | 43524 |
|
|
29.8.2007 20:49:20
Tak vás po delší době všechny zdravím.
Keiro, máš pravdu, že by se nemělo zvedat nic těžkého. A to si představ, že mi jeden dr. v nemocnici po laparoskopii řekl, že nevidí problém v tom, abych se postarala o naši tehdy 6měsíční dceru. Chtěla jsem totiž po něm paragraf pro manžela. Vůbec jsem si totiž nedokázala představit, jak budu malou tahat z postýlky, přenášet... Takže nakonec paragraf dostal manžel od mého obvoďáka a tuším, že na 10dní. Tenkrát mi to moc pomohlo, že se manžel staral o holky i domácnost a já mohla být v klidu. Ale mělo to obrovskou výhodu, od té doby mi manžel říká, že MD není dovolená :-))) Jinak já sama za sebe můžu říct, že jsem po zákroku držela dietu asi měsíc a pak jsem postupně zkoušela, co mi bude dělat neplechu a co ne. Právě v tuto dobu to je přesně rok, co mám žlučník pryč a za celou dobu jsem neměla sebemenší náznak nějakých bolestí. Dokonce si můžu dát i mé oblíbené bramboráky :-))) |
| Maraska | 62018 |
|
18.7.2007 9:49:48
Ale stejně se nakonec něco najde a člověk neodolá a sní to vid?:o))))))))))
Jinak po laparo operaci je (kromě diety) nevýhoda ta, že nesmíš měsíc nic zvedat, aby sis neudělala kýlu. Což při dětech jde obtížně. Já měla naštěstí po ruce mamku, takže mi syna zvedala z postýlky, dávala do ohrádky no prostě co jsem potřebovala. Taky se mi ale párkrát stalo,že jsem zapomněla a syna zvedla ze země. |
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
16.7.2007 22:47:46
Keiro, další těhu neplánuju, ale jeden neví, že???
No, já bych ten žlučník asi řešila, ale zatím kojím, tak to řešit moc nechci... ale pár takovejch záchvatů jako v pátek, a už tam letím... ale když si dávám bacha, mám dlouhodobě klid... |
| Maraska | 62018 |
|
16.7.2007 15:29:28
Na žlučník jsem byla poučena nejíst smažené, mastné - vše vařit, dusit, pozor na smetanu v jídle, nekořenit, žádné uzeniny, čokolády, zmrzliny, alkohol atd. Jinak po operaci jsem musela držet dietu měsíc a od té doby se vesele cpu, vším co mi chutná. Ze začátku mě nedělala dobře čerstvá zelenina, jogurty, kafe - tak jsem to prostě vynechala a zkusila cca za 3 týdny. A pak už mě to nevadilo.
|
| Maraska | 62018 |
|
16.7.2007 14:59:23
Říká se, že pivo je lék (samo se to nesmí přehánět). Tedka ti to pomáhá, ale časem už to nemusí zabírat. Prý je lepší nechat si operovat žlučník, dokud je v klidovém stavu. Já řešila, jestli má cenu, když mi je momentálně dobře, nechat se operovat. Na operaci jsem nakonec byla a dobře jsem udělala, měla jsem tam chronické záněty.
A pokud třeba časem plánuješ další dítě, určo operovat. V těhotenství by mohl nastat problém. |
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
15.7.2007 23:34:59
Čím to, že po JEDINÉM loku piva se NAPROSTO zklidnila velmi nepříjemá BOLEST??!!! (A né prvně??!!)
(No, delší dobu dal potvora klid, a když jsme ho pochválila, to jsem neměla dělat, zlobí zas ... si ale říkám, jestli to řešit, lítat po doktorech (s dvěma dětma??), operace (kojím, 7m!)... když stačí sklenka piva??)... |
| arianne | 59552 |
|
|
22.6.2007 16:17:19
Ahoj zlucnikarky:-), nemate nektera doporuceni, kde si nechat v Praze udelat laparoskopii zlucniku? Ceka me to na podzim a stale nevim, kterou nemocnici zvolit.
|
| Hadi a spol | 40792 |
|
|
12.6.2007 23:06:23
Tak jsem si dneska užila tři záchvaty, ten třetí cestou do nemocnice, no co Vám budu povídat - Murphyho zákony jsou svině - cestou se mi udělalo poměrně nesnesitelně špatně, skoro jsem se "vyblila" z podoby /omlouvám se za ten výraz/ a v momentě kdy jsme zaparkovali před chirurgickým pavilonem, tak mě to jako mávnutím proutku přešlo :-))) Takže vyšetření, které nic neukázalo, protože mě nic nebolelo a na sono jdu až 19.6. :-)))
|
| já |
| • |
11.6.2007 23:42:44
|
| Pavkas | 12813 |
|
5.6.2007 21:21:33
Ahoj,
tak konečně jsem našla tu správnou diskusi, hurá:). Něco málo o mně: žlučníkové kameny mi zjistili 3 měsíce po druhém porodu, v podstatě na ně přišli náhodou. Měla jsem problémy se žaludkem a dělali mi pro jistotu sono břicha. Kameny jsem v té době měla 2 (velikost 5mm) a ve žlučníku bláto. Byla mi doporučena operace po odstavení - když jsem říkala, že bych ráda kojila 2 roky, nikdo se nad tím nepozastavil. Pročetla jsem celou diskusi a s údivem zjistila, že operovat lze i kojící matku, aniž by musela odstavit. Tak to mi fakt nikdo neprozradil :(. Mladší dítko má skoro 14 měsíců, takže coby lezoucí batole by se mnou ve špitále těžko mohl být, na druhou stranu by to pár dní bez mlíka snad přežil. Potíže "od žlučníku" jsem až doteď žádné neměla, mohla jsem jíst všechno (já teda na tučná a smažená jídla nejsem ani normálně). Teď jsem měla jít na kontrolní sono a má dr mě tam nechce poslat, což mě rozhodilo a už týden mám trávicí problémy, pomalu se bojím jíst a když něco sním, pořád koukám na hodiny a čakám, jestli mi bude blbě nebo ne. Vím, jsem trubka a bojím se, že takto si akorát přivodím nějaký ten záchvat :(. Ještě dotazy: Stává se vám, že máte občas takovou divnou pachuť v ústech? Může to souviset se žlučníkem? No-spa je volně prodejné? Máte zkušenost s laparoskopií v Brně? Děkuji, mějte se pěkně a přeju co njmíň problémů Pavlína |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.