Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
9.5.2007 22:28:01
s tou br kaší jsem to psala já.
Jak tu právě zaznělo, s tím žlučníkem je to fakt strašně indivindy.. já jsme se zprvu bála jíst cokoli, pak zkusím tu to, a tam to.. občas se mi MIZERA ozve a zklidní se sám, někdy šmátnu po pivě.... jednou nepomohlo ani to, ale nakonec jsem to rozdejchala.. uprostřed noc, doma dvě děti, jedno 3m, manžel na noční, co mi zbejvalo.... Dieta = proto jsem původně založila tuto diskuzi, bo mně má obvodní dr, NEDOKAZALA dát přesnější info, než BACHA na mastné, tučná jídla... :-( Na internetu jsem si pak vyhledala seznam rizikových potravin, ale stejně, jak už tu v diskuzi zaznělo = někomu vadí to, a někomu to.... Já už měla i některá mastnější jídla, bez problemu (opatrně!), a nebo když mi začalo být těžko, zalila jsem to pivem...(upozorňuji, že jsem 90% abstinet!) Ale nelajsnu si ořechy, a onu BR.KAŠI:-( |
| Pejska | 15757 |
|
|
9.5.2007 21:21:33
Hodně záleží, co osobně vadí. Já jsem měla koliky i po rohlíku s pomazánkovým máslem, takže v tomhle je to hodně individuální. Obecně platí, že se musí opatrně s tuky, nic smaženého. Všechno dusit na vodě, níže psaly spolupacientky, že záchvat si užily i po bramborové kaši zadělané mlékem a kouskem syrového másla. Většinou vadí i koření, česnek, já ani teď nemůžu čerstvou okurku, papriku.
|
| Pejska | 15757 |
|
|
9.5.2007 21:17:50
Berber - já byla na operaci tři měsíce po porodu. Malého jsem pak kojila ještě dalších 15 měsíců. Ale je pravda, že jsem měla velké problémy. Já jsem ho měla plný bahna a to mi ucpávalo žlučovody. takže jsem měla koliky, zežloutla jsem, testy krve špatné. Bylo to dost urgentní, ale s pomocí vstřícných zdravotníků v malé nemocnici jsem to zvládla i s tím kojením - a to ve třech měsících bez příkrmu. Před operací jsem odstříkala, po operaci mi ho sestra ze šestinedělí přinesla jednou na kojení a podruhé už mi ho nechala. Dalo se to zvládnout.
|
| Novotňásci | 47803 |
|
|
9.5.2007 20:57:30
Mohli by jste mi poradit co obnáší žlučníková dieta.Zítra nebo pozítří nám pustí žlučníkáře domů-není po operaci.A z naší nemocnice se o dietě nic pořádného nedovíme.Máme špatné zkušenosti s info v této nemocnici.Většinou dají při propuštění dva protichůdné letáky jak držet dietu a to je mi na nic.Moc děkuji.
|
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
8.5.2007 23:37:23
to znamená, že ten orgán je fakt tak trochu přebytečnej???. že prostě teď dělá neplechu, a až mi ho vyndaj, tak budu ok???
No, já zatím operaci odkládám, neboť kojím. Písek mi Dr zjistila měsíc po porodu, říkala, až dokojím ať se ozvu, dávala mi půl roku. No, až na nějaké výkyvy klid, sem tam kdyžtak jistím pivem.... Až odstavím, budu to řešit... |
| Pejska | 15757 |
|
|
8.5.2007 22:48:00
Ahojky, když půjdeš na laparoskopii (žlučník musí být bez zánětu), za tři dny jsi doma a po pár dnech je v podstatě možné jíst všecko. Moje babička baštila i bramboráky, řízky a další mňamky. Pokud nebudou pooperační komplikace, můžeš s tím počítat téměř jistě.
|
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
8.5.2007 22:15:22
Uf, tak jsem si dneska zase zahekala (zhřešila jsem u maminky, a dorazila dom:-(...), krátce, nebylo to nejhorší, ale příjemný rozhodně ne.
Možná se tu o tom psalo, ale já nějak nemám sílu číst zpátky: CO SE STANE, až mi ten žlučňajs vyndaj?? Co se změní?? Strava? Zakázané potraviny?? |
| Ambra |
| • |
21.4.2007 1:10:43
Tak dámy, přispěju svou troškou do žlučníkového mlýna. První záchvat jsem měla v sedmnácti - po alkoholu (konkrétně po nějakém cinzanu nebo vermutu). Druhý krátce na to po vajíčkách - vše v období plesů a Velikonoc. Taky psychika zapracovala (velké rozčilení). Pak jsem zjistila, že mi nedělá dobře česnek (syrový už vůbec ne, to stačila jen jeho vůně), smažené (nasáklé tukem), připálené (viz zde zmiňované topinky) a ryby (už jen ten zápach!). A rozčilování všeobecně, to mě chytil záchvat i bez jídla. Pomohl mi vždycky Cholagol - kapky - cca 20-25 kapek na lžičku s cukrem, hodně zapít vodou, protože je to hnusný, pronikavě "větrový". Deset let jsem se s tím trápila a asi 4 měsíce po porodu druhého dítěte jsem si ho nechala vyndat (laparoskopicky, taky v Praze ve Vysočanech, jak tu někdo zmiňoval dobré zkušenosti). Měla jsem tam obrovský šutr a nějaký písek. Teď už je to asi 13 let, co ho mám venku, a jsem fakt ráda, že jsem si ho nechala vyndat. Neříkám, že se občas neozve, zvlášť v psychicky náročném období a taky např. po špatném čínském česneku, vejcích a také bramborové kaši (dělám ji řídkou, hodně mléka, hodně rozšlehanou, jedině pak mi nedělá problémy, máslo nevadí). Takže pokud někdo váháte, zda jít na operaci, jednoznačně doporučuji. První půlrok byl ještě dost zlej, bolelo to, teď už nelituju a už dlouho můžu jíst skoro všechno. Ťukám!! Držte se a brzké uzdravení!
|
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
20.4.2007 23:08:53
nakukuji, ale radši nepíšu, že u nás klid.. aby se to nezměnilo...
|
| Hadi a spol | 40792 |
|
|
18.4.2007 19:33:46
A teď se bojím si dát něco jiného než chleba a piškoty :-))
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.