| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Žlučníkové problémy

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 740] Názory 741750 z 810  [Dalších 60 >>]
Zita + JDA 29063
8.1.2007 22:39:58
Tak se žlučníkem mám bohaté zkušenosti z doby po prvním porodu. Dieta - nakonec jsem jedla jen starý suchý chleba a jablko bez slupek a popíjela slazený čaj a cumlala bonbóny (kvůli nedostatku cukru v krvi). Všechno ostatní mi způsobovalo záchvat - např. i suché brambory. Za 3 měsíce jsem zhubla 18 kg - nejdřív jsem se operace bála - taky doma malé kojené dítě, ale pak už jsem se jí nemohla dočkat - bylo to něco hrozného. Ale i po operaci jsem ještě párkrát měla problémy a na jídlo si musím dávat pozor pořád.
BERBER+A+L+V 7963
8.1.2007 22:13:27
Dr se tvářil jak je vánočka "tučná", ale my vydedukovali, jeslti to nebude spíš tím, že je to KYNUTE těsto, které by se nemělo.

Veru, prosím, když to máš vyzkoušené, napiš "CO", čemu se vyhýbat??
Táta a nezávisle na něm tchýně mne např upozornili na ořechy!!

No, já bych se operaci taky radši vyhnula, hlavně teda DOKUD KOJIM!! (Dr se tvářila, že budu ráda i za těch 6měsíců.. o roce a dýl si prý mám nechat zdát)...ale pokud je tam ten písek???? Ty jsi nález neměla, nebo ano?? Ona mi říkala, že s kamenem se dá žít i celý život, ale písek se může přesypat do žlučovodů a mohl by dělat neplechu...
Veru+P&K 28089
8.1.2007 21:58:03
Jojo vánočka s máslem a marmeládou mi taky nedělá moc dobře...(((
Veru+P&K 28089
8.1.2007 21:56:59
Ahoj.
Mě začal zlobit prvně žlučník ještě v těhu. Občas to byly jen takové menší bolesti, ale vůbec jsem nevěděla od čeho jsou. Vždycky brzo přešly.
Ale jednou po grilování mě po půlnoci chytly hrozné křeče, byla jsem na začátku sedmého měsíce. Bolesti se stupňovaly, až jsem musela vzbudit manžela a jelo se do nemocnice.
Tak mi dělali i monitor a pak mi řekli, že to byl žlučníkový záchvat.
Bylo mi doporučeno si ho nechat po šestinedělí vyndat, ale jelikož jsem kojila, tak jsem na něco takové vykašlala.
Žlučník mám pořád, malé už je 15 měsíců, na žádnou operaci jsem nešla...
Vyhýbám se jídlům, o kterých vím, že mi nedělají dobře, už je mám "odzkoušené"..))
No a když si přeci jen něco dám, tak mám doma v lednici vždy pro "jistotu" jedno pivečko a musím to zaťukat ŤUK ŤUK ŤUK, ale od té doby o žlučníku nevím:-)
BERBER+A+L+V 7963
8.1.2007 21:55:02
Mně v nemocnici řekli dietu, žádné mastné (no tomu beztak neholduju, ale blbě mi bylo po vánočce :-(..), ale co přesně smím a nesmím??? Obvodní Dr mi na to odpověděla.. nic tučného, mastného.. a opatrně "vyzkoušet" co snesete... dobrá rada:-/ ... mám strach cokoli sníst... ale Pivo už jsme taky slyšela;-)
Maiky:Kája 12/05,?? 02/10 44511
8.1.2007 21:42:05
Ahoj,žlučník mě od porodu zlobí také,byla jsem s tím u doktora a na ultrazvuku a tam mi vyloučili chirurgický problém atak zjistili že mě v žlučníku chybí nějaká zdravá látka,která má vstřebávat tuky,tudíž laicky řečeno můj žlučník nesnese mastné.Doporučena mi byla dieta,či na mastné jídlo skleničku piva a v případě záchvatů isochol.Zvracela jsem párkrát žluč a dvakrát mě chytla bolest žlučníku.
BERBER+A+L+V 7963
8.1.2007 20:38:17
Zjistila jsem, že o něm nic nevím :-O ... asi protože jsem tyto informace nepotřebovala...

Jenže mezi svátky mne 2x chytl záchvat, který přešel, a na silvestra jeden velký celonoční, který nepřešel a protože jsem nespala a hlavně ani nemohla kojit, zavelela jsem k odjezdu na novoroční "výlet" do nemocnice...

To jsem ještě nevěděla původ bolesti.

Pak mi bylo definitivně potvrzeno, že se jedná o písek v žlučníku a doporučena operace. Vzhledem k tomu, že mám měsíční mimi a kojím, bylo mi řečeno, že problém není akutní a dá se "odložit"... snad o půl roku...

Zadala jsem si do vyhledávače na Rodině "Žlučník" a zjistila, že podobně postižených (třeba právě po porodu), je nás tu víc... tak jsem myslela, že byste se mi mohly/mohli ozvat, a napsat svoji zkušenost, rady, příběhy....

Fakt nic moc nevím, teď něco málo, a to spíš z netu než od lékařů :-(..
[<<Předchozích 740] Názory 741750 z 810  [Dalších 60 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.