Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Lenka Nova | 56619 |
|
|
11.1.2007 13:02:44
K tomu seznamu bych ještě přidala česnek. Záchvaty mívám, ale ne tak hrozné, vždycky mi pomohla No-Spa. Ta se může i v těhotenství, takže si myslím, že i při kojení.
|
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
10.1.2007 19:36:25
Uf, tak zkouším metodu POKUSU. Je to dost riskantní a sebevražedné, ale kdyby měla vybechat všechno "zakázané", tak fakto skoro nevím co jíst. A fakt je, že někomu "vadí" to a někomu ono.
Trochu se mi přitížilo po bramborové kaši (tuk?), teď jsem si párkrát kousla do arašídové tatranky (harakiri;-)=nebo jak se tomu nadává).. no, po zdi nelezu, ale bříško se ozvalo... Co může kojící matka proti bolesti v tomto případě??? No, přitížení beru jako "výhružku", a pokud to není intenzivní a trvalé, tak na to nic neberu. Ale děsí mne představa, že kdyby náhodou něco, že by zabral jen injekce u Dr.??? |
| Jana038 | 18544 |
|
|
9.1.2007 12:38:40
Jo, žlučník, tak ten už naštěstí nemám. Tři roky a kousek. Když byly mladší holce sotva 3 týdny, chytlo mě to prvně. Nic šíleného - jak tady popisují jiné/jiní, ale stačilo mi to. Nejdřív jsme netušili o co jde, když to nepřestávalo, sjeli jsme na pohotovost. A tam řekli, že to bude asi žlučník, ať jedeme ještě do nemocnice. A tam si mě samozřejmě nechali. Já s třítýdenní holčičkou, první holku jsem nekojila skoro vůbec, u druhé jsem si vysnila, že budu a budu a budu. Ha, ha...brečela jsem už na příjmu. Po 3 dnech jsme šly domů, ale ani ne do týdne jsem tam byla zpátky. Do dotazníku co bych si přála ohledně péče apod. jsem pak napsala - udržet kojení. Jenže: malou ke mně dát nemohli (prý infekční prostředí...), tak ji dali do jiné budovy kam jsem na kojení docházela přes X spojovacích chodeb, schody dolů poté schody nahoru...Chuděra bývala celá uřvaná než jsem stihla dorazit. To totiž znamenalo vždy prosit sestru (když mi přišla oznámit, že "volali z dětskýho") aby mi odpojila kapačku. A jak byla malá vysílená pláčem, vypila málo. Tak jsem se snažila odstříkávat - ani mechanická ani elektrická odsávačka naprosto neuspěly. Tak do skleničky, rukou ve které jsem měla kanylu. Už i bez odstříkávání si sestry vždy povzdechly, že lovit moje žíly stojí za to. A ještě jsem si je ničila takhle...(určitě je to normální, ale začala se mi pak do hadičky od kanyly vracet krev z té žíly a když mi ji pak znova napojovali ke kapačce, "kapánek" to pálilo). A lékaři nadávali, že nestíhám předepsaný počet infuzí, když jsem pořád pryč... Nakonec jsem to cca po týdnu docházení za holčičkou vzdala, moje máma si ji vzala k sobě, v nemocnici i přes to, že nejdřív nechtěli povolit dokrm Sunarem pak s ním začali. Byla tam jedna moc hodná sestra - když jsem jí řekla, že z lahvičky mám strach, tak mi s úsměvem řekla, že jí to bude dávat po lžičkách - aby se mi neodstavila. No ale nakonec stejně byla jen na tom Sunaru. Řekla jsem si, že hlavní je pro ni klid a ne aby musela min. 15 minut řvát na celé kolo, než přijde máma a dá jí najíst. Pak už jsme měli s pány doktory jedinou potíž: přišla jsem si jak špatně dotažený vodovodní kohoutek. Ale nebyl k mání ani instalatér, natož nějaký gynekolog-porodník...volala jsem svému,ten mi řekl,že když jsem v nemocnici, nesmí mi předepsat žádný lék on, musí to ta nemocnice. Tam gynekologie nebyla, museli žádat revizního aby jim povolil nákup toho léku - za své jsem si ho taky koupit nemohla, protože když je jednou lék hrazený ZP, prý to nelze (to mi řekli). A doktoři vyhrožovali, že pokud se mléko nezastaví a nedejbože chytím ještě nějaký znánět - pomažu domů a na operaci si přijdu později. Nakonec mi žlučník vyndali a od té doby jsem DÍKY BOHU BEZ POTÍŽÍ.
PS: Zdravím ZITU - po dvou měsících a chlup jsme se potkaly v téhle diskusi, v říjnu mi s něčím mooooc dobře a ochotně poradila, tak jí tímto znovu děkuji. Jana. |
| Veru+P&K | 28089 |
|
|
9.1.2007 11:34:48
Tak to je síla Jiřko..(((
No mě bolest začínala vždy pod žebry. A pak jsem měla celé ztvrdlé břicho, takže proto jsme okamžitě vyrazili na pohotovost, přeci jen rodit v sedmém měsíci se mi moc nechtělo, když jsem ještě nevěděla o co přesně jde..(( A k tomu seznamu zakázaných potravin, co psala Katka, tak myslím, že je to dost individuální a musí se to zkusit. Mě z toho seznamu totiž například vadí je ta tučná jídla, čerstvé pečivo, sádlo a olej. Ostatní věci mám vyzkoušené a jsou v mém případě v pohodě. Kávu piju 2-3x denně, z alkoholu piju bílé víno, z uzenin jím šunku, poličan, čokoládu teda nejím moc extra, ale když, tak mi neva, ovoce se slupkou mi nevadí vůbec, můžu splácat například jablek kolik chci, rovněž tak jahody, zelí, kapusta. |
| Katka. | 13699 |
|
|
9.1.2007 10:20:37
U mě to bylo tak, že mě začalo bolet napravo pod žebry, byla jsem opocená, nemohla pořádně dýchat, bylo mě na zvracení, potom příšerné křeče v břiše, nakonec i bolest zad.
Fakt bolest, kdy člověk přemýšlí, že by bylo lepší vyskočit z okna. Manžel mě při druhém záchvatu vezl okamžitě na pohotovost a jen mě doktor viděl mazi dvěřma čekárny, tak říká, rychle pojďtě, vy máte žlučníkovej záchvat, já vám dám injekci. A než vypsal zprávu pro OL tak jsem byla jako rybka. Operaci jsem měla laparoskopicky. V pondělí nástup do nemocnice, v úterý v poledne operace a v pátek ráno domů. Pokud je tu někdo z Prahy, vřele doporučuju Clinicum ve Vysočanech. |
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
8.1.2007 23:27:07
doporučuji v momentě záchvatu, je-li to možné, vyrazit na chirurgickou ambulanci.
Měla jsem dva "menší" záchvaty, jak jsem psala, mezi svátky, a přišlo mi "blbé" jít druhý den na obvod s tím, že TADY mne to bolelo. Sice bylo blbé, že jsem 1.1. v 5 hodin ráno po probděné noci tahala malou a manžela do nemocnice, ale aspoň bylo přesně VIDĚT, kde je problem Měla jsem zprvu podezření na větry, ale bolest byla nesnesitelná, "velká" na WC nepomáhala, ani stočení se do klubíčka. Ulevilo se mi až po injekci.... Přemýšlela jsem, zda zakládat tuto diskuzi, a jsem ráda, že jsem to udělala. Děkuju moc za RADY, a odkazy.... Dobrou noc, a na dočtenou... (dnes ráno jsme byla na odběru krve a moči, zítra v 9 si volám na obod pro výsledky, tak jsem zvědavá, co se dovím) |
| Parabolla | 19058 |
|
|
8.1.2007 23:18:30
Chci se zeptat jak poznat,že jde o žlučník.Já mám taky problémy.Byla jsem u doktorky s tím,že mě bolí břicho,mám větry,zvýšenou teplotu.Bylo mi řečeno,že jde nejspíš o poruchu trávení.Nedávno mě úplně odzbrojila bolest na pravé straně pod prsy a s té samé strany na zádech.Šlo to jako by skrz mě.Teď ještě někdy cítím v těch místech tlak.A pobolívá mě hodně pobřišek.Jo a udělalo se mi neskutečně špatně od žaludku.
|
| Katka. | 13699 |
|
|
8.1.2007 23:02:11
Jiřko, jsi VELMI statečná žena!!!!!!
|
| Katka. | 13699 |
|
|
8.1.2007 22:58:30
Ještě jsem zapoměla napsat, že velké problémy mám i když se napiju perlivé vody.
|
| Katka. | 13699 |
|
|
8.1.2007 22:57:03
Mě první žlučníkový záchvat chytil po jablku, druhý po kávě a třetí po čerstvém chlebu a to už jsem na nic nečekala a řekla jsem doktorce, ať mě napíše žádanku na operaci, protože další záchvat už bych asi nepřežila. Dva týdny po prvním žlučníkovým záchvatu jsem byla po operaci.
Zakázané potraviny jsou: - káva - tučná jídla - uzeniny - alkohol - ořechy - mák - čokoláda - ostré koření - droždí (knedlíky, buchty, čerstvé pečivo...) - ovoce se slupkama (jablka, hrušky... oloupat) - jahody a bobulové ovoce - zelí, kapusta, okurky, paprika - sádlo, olej - tmavé maso, tučné ryby, zvěřina Doktor má pravdu, že musíš zkoušet, po čem ti bude špatně a po čem ne. Já mám žlučník venku už skoro 3 roky, nikdy mě nevadil mák a teď mě stačí malej koláček s mákem a bolestí bych vyskočila z okna. A taky nesnesu čerstvý rohlíky. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.