| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Sterilizace

(?)
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 1845  [Dalších 1715 >>]
Barbs 134888
15.7.2015 8:34:24
Spirálo, z jiných důvodů a v jiné situaci, ale také jsem o sterilizaci uvažovala. Zavrhla jsem ji z vícero důvodů - kromě všeho už jmenovaného (nečetla jsem všechny příspěvky, ale mnohé) jsem četla názor nějaké sexuoložky, která říká, že muži sterilní partnerky statisticky významně častěji opouští - dokonce i když je to společné rozhodnutí páru, který už další děti nechce. Protože muži jsou prý zkrátka biologicky nastaveni žít s plodnou ženou. Takže předpokládám, že tento zákrok má psychosexuální důsledky, které si žena nemusí ani uvědomovat, ale mění ji i její postoj k životu, možná podobně, jako přechod. Z toho, co jsem četla - jestli jsi čerstvě po rozvodu, možná nechceš sterilizaci, ale tlustou čáru za prožitými těžkostmi v manželství s tvým ex. To jsou ale dvě různé věci. Přeji, ať je brzy lépe a v nové životní situaci najdeš nové sebevědomí, nadhled a spokojenost :-)~;((
Žžena 83005
14.7.2015 21:04:46
Tak užít sex si může i bez sterilizace.
A hlavně... když už teda mluvíme o tom užívání si sexu mimo dlouhodobý vztah, tak tam by snad jen ichtyl "užíval sex" bez kondomu... teda pokud mu není fuk, že by mohl chytit HPV, HIV, kapavku, genitální opar apod.
...j.a.s... 81911
14.7.2015 18:22:11
"Hladovět a teď sterilizace"... to je přesné. Je velká škoda, že podmínkou sterilizace v mladém věku není absolvovaná psychologická terapie. Spirálo, ty fakt potřebuješ psychologa. Nemáš chlapa a řešíš sterilizaci před třicítkou? To je fakt blbost. A ještě chceš dobrovolně jen tak pod kudlu. I zbytečná narkóza může tělu hodně ublížit. Celé to stavíš fakt blbě. Kdybys prošla terapií, která by ti ukázala, že děti fakt ne, budiž. Ale ty si od sterilizace slibuješ smazání předchozích špatných let nebo jak jsi to psala. Je smutné, že nemáš na to, abys pochopila, že řešit sterilizaci hned po rozvodu, stěhování je fakt pitomost. A ještě k tomu tvé problémy s jídlem. Promiň, ale zdravá ženská by si dala oraz...
fisperanda 60761
14.7.2015 15:44:11
Spirálo, já chápu, že chceš mít tohle uzavřený, stejně tak chápu potřebu pojistit se pro případ, že hormony zavelí, a selže rozum. V pořádku. Jenom si myslím, že děláš rozhodnutí v době, kdy je toho na tebe moc.
Dej si lhůtu půl roku, pokud to pořád budeš chtít a pořád to budeš vidět stejně, jdi do toho.
Anna Veselá 126368
14.7.2015 15:24:46
Tak hlavně že vy všechny víte, co si myslím.
Líza 17721
14.7.2015 15:14:01
Spirálo, smazat nic nemůžeš. Navždycky to bude součást tvýho života. A už vůbec nic nesmažeš tím, že si necháš fiknout vejcovody.
takyjedna
  • 
14.7.2015 15:10:59
pojišťovna by ti to zaplatila pouze v případě, že by to doporučil gynekolog z nějakých závažných zdravotních důvodů, jinak ani věk 40+ a 3 a více dětí již není zárukou toho, že ti to pojišťovna proplatí, takže si to budeš muset platit sama a ceny se samozřejmě mohou zařízení od zařízení lišit.
podstoupila jsem to na podzim, menstruace furt stejně silná, jen snad kratší, jsem spokojená
Ruth 147384
14.7.2015 15:02:35
Eeko, jednak je to nehezké vůči těm dětem, vždyť jim nemůže vykládat, že je přines čáp...
jednak Spirálo, zapomenout jde těžko. Proč to chceš? Víš, kolik žen se spálilo, no a? Jedou dál.
Ruth 147384
14.7.2015 14:54:52
Protože si myslí, že minulost spojená s ex a plozením je minulost a je správné ji vymazat.
Anna Veselá 126368
14.7.2015 14:40:04
Já právě nechci nic hormonálního, i když jinak by to asi nebylo špatné řešení (aspoň prozatím).
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 1845  [Dalších 1715 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.