| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Sterilizace

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 1845  [Dalších 1705 >>]
zerat 18305
14.7.2015 14:39:41
Šuplíku, netuším, jak to berou které církve, ale třeba tam kde jsem já nikdo sterilizaci neřeší, stejně tak nikdo neřeší hormonální antikoncepci, ale třeba potrat je problém (výjimku tvoří potrat ze zdravotních důvodů u ženy a potrat po znásilnění) a u některých lidí může být problém i umělé oplodnění potažmo potom zabíjení zmrzlíků apod. Vždycky je to částečně i o lidech, se kterými se budeš o tom či onom bavit. ~d~

V některých ohledech si já osobně čistě svým rozumem myslím, že já jako člověk to či ono nemůžu a nesmím soudit, protože nevím, jaký ten či onen člověk žije život a nevím nic o jeho pohnutkách... já také řeším některé věci jen s Bohem a dle toho, jak to poté cítím se rozhodnu. Někdo to může odsoudit, ale já vnitřně mohu být přesvědčená, že mi Bůh rozumí a je se mnou a s mým rozhodnutím... Nevím, jak to jinak napsat ~d~
N.
  • 
14.7.2015 14:37:41
Spiralko: Zkus zvazit hormonalni telisko(Mirena), stoji kolem 6000Kc, je na 5 let. U nekterych zen navic dojde k zmizneni az vymizeni MS krvaceni, takze pak usetris i za vlozky.

A za 5 let muzes bud usetrit na sterilizaci, nebo prehodnotit rozhodnuti o ni podle aktulani situace.

Anna Veselá 126368
14.7.2015 14:32:22
Jentak, ano, to je výstižně řečeno - chci prostě smazat něco co bylo a co dopadlo špatně.
Anna Veselá 126368
14.7.2015 14:29:50
Zerat ono je problém ať sem napíšu kdykoli cokoli, už se tu na mě reaguje obdobně jako na Zufi... Jen jsem holt nepoučitelná ~a~
zerat 18305
14.7.2015 14:20:47
Jentak, ale tady některé příspěvky jsou naprosto přitažené za vlasy a umím si představit, že špatně v jejím případě bude nejspíše pro některé všechno. Když za pár let bude psát dotazy, jak je to s umělým oplodněním po sterilizaci - tak dostane "bičem", protože "je blbá a šla do ní". Když se tu zjeví nevdaná, nezadaná ale těhotná, - hormonálku si třeba finančně nebude moct dovolit-, tak bude blbá, protože se nechránila... ~d~ Možná to ale vidím moc černě ~:-D při dnešním hloupém počasí ~;)
zerat 18305
14.7.2015 14:17:02
Aleno, četla, ale prostě Boha bych si v ani tak a ani tak nebrala do úst. ~d~
Alena
  • 
14.7.2015 14:15:41
Cetla jsi to poradne? Nepsala jsem,ze sterilizace je bezboznost, ale ze pristup k sterilizaci ala je to pohodlne a kdyz budu chtit dite, tak stejne bude "zdravejsi" umele oplodneni mi takovy pripada, zcela v intencich prispevku, co psala napr. Jana.
zerat 18305
14.7.2015 14:09:48
Šuplíku, nikdy bych nevolila slova v souvislosti se sterilizací jako bezbožnost, rouhání... Tahle vyjádření jsou dle mého úplně mimo. Čistě jde o to, jak se rozhodne Spirála, já, ty... Každý si neseme následky svých rozhodnutí a nějaké hraní na city, přemlouvání... jsou podle mě úplně zbytečné.
Libik píše, že ví ve 40 víc než zakladatelka třeba v 25 letech... to ano, ale zkušenosti jsou nepřenositelné a já ve 40 letech nemusím mít ani v nejmenším ty stejné zkušenosti jako Libík... Prostě každý jsme tu sám za sebe ~;)

Alena
  • 
14.7.2015 14:03:21
Ja chapu, ze u tebe to bylo ze zdravotniho hlediska, pripad zakladatelky je uplne jiny.
Ano, argumentaci utajenim se dala cekat, presto nemyslim, ze by deti matek kolem ctyricitky byly vetsinou ze zkumavky, zkusim statistiky najit.
zerat 18305
14.7.2015 13:54:04
A ještě jedna věc - pro mě bylo zdravotně lepší podstoupit sterilizaci - i proto byla zdarma, protože vycházela z 2. císařského řezu... a rizik...

Ad umělé oplodnění - myslím, že spousta lidí ani netuší, kolik lidí mělo umělé oplodnění a kolik nemělo. Kamarádka umělé oplodnění podstoupila v 38 letech a vím to jen já a její nejbližší rodina, takže asi tak... Není to tak dávno, co mluvil v TV nějaký představený centra pro umělé oplodnění a mluvil tam, kdo jsou jejich nejčastější klienti - mluvil především o starších ženách... Statistiky neuváděl.
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 1845  [Dalších 1705 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.