| LenkaMad | 56223 |
|
|
15.11.2011 12:53:15
Toto jsem našla na netu. Nám po operaci nikdo lázně nenabídl, takže nevím, jestli se dávají po operacích hypospadie běžně nebo jen po operacích s komplikacema? Ono kluků s hyposp. je hodně,to by v těch lázních měli pořád plno
. |
| LenkaMad | 56223 |
|
|
15.11.2011 12:49:57
http://nova.medicina.cz/files/ind_sez.htm
Nemoci ledvin a močových cest "Stavy po operacích močového ústrojí (mimo urolitiázu - do 12 měsíců po výkonu, - do 3 let po výkonu, pokud jsou komplikovány infekčním zánětem)" Lázeňská místa: Bludov a Mar.Lázně |
| xenie131 | 72818 |
|
15.11.2011 10:15:31
už po několikáté sem postřehla, že se tu mluví o lázních, na ty je nárok po takovém zákroku? ted to opíšu doktorsky... hypospadie uretroplastika sec. mathieu+punkkční epicystostomie
|
| Markéta |
| • |
14.11.2011 18:12:45
Ahoj Katko, pan doktor nám říkal, že se může stát, že se to stihne pod jednu operaci, že záleží na průběhu operace samotný, ale ať raději počítám s tou variantou, že to bude na 2x. Nechali jste si napsat lázně?
|
| katkapipi | 72904 |
|
|
13.11.2011 21:49:28
Markét,
náš malej má hypospadii penoskrotální také s chordou, byli jsme v lednu na operaci na Karláku a dělali nám všechno najednou. Byl tam sice opravdu dlouho, ale při jednom mu ho narovnali a také opravili direčku. Ještě se na to optejte - myslím, že čím víc toho udělají najednou, tím je to lepší - jak pro Vás, tak pro malého.. Katka |
| razdva |
| • |
11.11.2011 9:21:07
Moni- prosím tě napiš mi jak ti vysvětlovali to vynořování penisu.
Mi jsme díky bohu s počůráváním neměli nikdy absolutně problém, ty myslím, že je to spojené s hypospadii? Ještě jsem o tom v téhle souvyslosti neslyšela. V kolika letech ti řekli o tom vynořování (že by byla vhodná operace?). Ještě o těch drbech, je to fakt těžký. Nedovedu si představit takhle malého skrývat, ale zároveň se mi nechce ho ukazovat a tak si říkám, že do školky ho zatím nedám a do bazénu jezdit nebude ( u nás se jezdí pouze na 10 lekcí ve 2-3 třídě) takže by to mohlo být v pohodě. Market- nám nikdy penis neměřili v nataženém stavu, vždy v klidu a po operaci takže bez předkožky. Když má malý erekci tak se mu zvětší o víc než jednou tolik, tak doufám, že je vše jak má. Ještě jednu věc- co mi řekli v Motole když jsem se ptala jestli v roce a 3/4 to není na operaci brzo. Řekli mi, že čím dříve tím slabší noční erekce a tím větší šance, že se nevytvoří píštěl. Poptala bych se a co nejdřív bych upalovala- taky čím dřív tím je to lepší, že si to malý nebude pamatovat. Náš prcek vůbec netuší, že mu s pinďou někdy něco dělali, nepamatuje si to. Zato já to mám jako nekonečnou noční můru...staršně špatně jsem to celé prožívala a dodnes mě strašně trápí vzpomínky na Motol. :-( |
| Petra Lenkerova |
| • |
10.11.2011 22:01:00
Dobry vecer,my byli asi pred pul rokem ne li dele na obrizce-bylo vse v poradku.
Az na to ze jsem si po nejake dobe vsimla ze ma k zaludu prilepenou kuzicku,tak jsme dnes byli u pani doktorky a ta mi rekla ze mu to meli strhnout jeste kdyz byl v nakroze.Tak mu ji strhla dnes.Hrozne plakal,ale za chvili bylo vse v poradku. Ale kdyz nastal vecer a ja mu to chtela umyt hermankem a namazat tak se uplne bolesti klepal a plakal a ja plakala s nim :( je mi z toho opravdu hrozne. Potrebovala bych se tady ujistit ze to den ode dne bude lepsi a lepsi... Prosim poradte jak to delat co nejsetrneji (i kdyz to asi nejde) hrozne spatne snasim jeho bolest... |
| Monika a Mišák | 110942 |
|
|
10.11.2011 20:14:25
Markéto-i my jsme odmítly Hradec,ale hned v prvních dnech po narození a to i na doporučení,již dříve jsem o tom psala podrobně.Také jsme měli hormony ty se píchají,z té předkožky máme vytvořenou právě tu močovou trubici. razdva-my díky ježdění do Kynžvartu do lázní jako urologové máme na západě čech přátelé jezdíme na plzeňsko a do Domažlic.A co se týče tvých obav tak věř my je to o lidech,my máme to štěstí,že nám vyšli všude vstříc jak ve školce tak i ve škole.My jsme mohly jenom na 4 hod.do školky a paní učitelky dohlédly na to aby na toaletu chodil tak aby tom nikdo nebyl.A ve škole jsme se taky dohodly v první třídě jsem s nim byla ve škole v přírodě to se ještě denně počůrával.Ve škole máme dohodnuto aby mohl jít i při hodině na wc.V jeho škole mají bazén takže mají po celý školní rok plavání chodí se převlékat k paní učitelce nebo jde dřív z bazénu ve škole v přírodě byl i v minulém školním roce už sám do postele mu daly igelit a převlékal se vždy v koupelně paní učitelka ho dala na pokoj s klukama kteří jsou spolehlivý a určila jednoho který hlídal aby mu nikdo nechodil do koupelny když tam byl Míša.Strach z toho že by byl námětem na drby mezi učitelkama a posměch ani moc už nemám vždzcky můžeš podat stížnost na uřad a co mám zjištěno i jich se týká mlčenlivost,vždy učitelky věděli o co u Míši jde. A mimochdem maminy i my jsme čůraly skrze prkýnko,rada je jediná sehnat prkýnko staršího data takové to co přímo doléhá na mísu a nemá takové ty vyvyšující drážky nám to pomohlo.
![]() |
| Markéta |
| • |
10.11.2011 13:20:55
Pro razdva: operaci bude mít takhle pozdě, protože jsme nejdříve jezdili do HK, postupně, jak jsem se o tuto problematiku zajímala, jsem uvážila, že s tímto rozsahem hypospádie půjdem raději na ten Karlák (na HK mi ještě vadilo, že mi k tomu fakt nic neřekli, dali mi jen nějaký papíry, co to vůbec hypospádie je a ke všemu s malým nemůžeš být pořád na pokoji.) a tak se to všechno dost protáhlo. Ale myslím,že z jedním z důvodu taky je, že Miky je extrémně nedonošený (při porodu vážil jen 680g), dodnes je drobný, ve 2 letech měl 10 kg a 81 cm. Asi čekali, jak na tom bude z neurologickýho hlediska. Jinak při měření měl 39 mm v nataženém stavu ve 2 letech (to si myslím, že celkem jde :o)), asi 3 měsíce před operací si ještě pojedeme pro hormony, protože má málo předkožky. Tak uvidíme.
|
| razdva |
| • |
10.11.2011 10:06:48
Market- mi jsme s tímhle problém neměli, protože jsme na operaci byli už v roce a třičtvrtě a to měl malý ještě plenky ( v Praze nám dokonce řekli, že to je super prevence úrazu po operaci- jako ty pleny), takže jsem ani neměla snahu ho odnaučovat a asi by to nemělo smysl, protože 12 dní na cévce by to stejně asi zapomněl- neuměl 2 dny potom ani chodit z toho dlouhého ležení.
Moni- jsme ze západních Čech takže hodně daleko od vás. Máme to asi docela dost podobný jako vy, nevím proč tvému malému dělaly operaci tak pozdě :-( Nám udělali operaci v 1roce a 3/4 a od té doby čůrá normálně- jsme bez plen a vše o.k. jen ten vzhled mě trápí. Jak ti vysvětlovali to vynoření? To je zase taková velká operace? Zase cévka a ryziko píštěle? Nebo je to něco menšího? Když jsem se ptala na ty varlátka tak mi dr. Morávek tvrdí, že každý to má jinak a, že to není na škodu, že se mu to časem prověsí atd. no, ale nevím- moc se mi to nezdá. Mi máme pinďourka cca 2,5-3cm. Chodíme k endokrinoložce a máme slíbené v 5 letech hormony na podporu růstu penisu a pak ještě 2x v pubertě. Tak snad z něj vyroste aspoň 15cm- kéž by. Už teď se děsím jak to ty naši kluci budou prožívat v pubertě atd. ve škole bazén, převlíkání mezi dětmi, školka atd. vím, že jsou děti zlí, ale nejen děti, ale i drbny učitelky atd. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.