| Libii | 55216 |
|
|
26.5.2010 21:05:46
Isbi to jsem našla, vím že nechceš cestovat ale pouvažuj o tom
protože v občance ti to stačit nebude mít ho tam napsaného, kdybys jela právě jen do polského Těšína ![]() "Chceme cestovat i s dětmi, jaké potřebujeme doklady? Pro cestování s dětmi platí, že dítě mít vlastní cestovní pas či být zapsáno v cestovním pase rodičů. Zápisy dětí do cestovního pasu rodičů jsou od 1. března 2008 opět prováděny, tyto zápisy jsou určeny pro děti do 10 let. Nicméně dříve uskutečněné zápisy dětí (do roku 2006) jsou v platnosti až do 15 let dítěte. Pozor: při cestách s jiným doprovodem než s rodiči (další příbuzní, škola, zájmový kroužek apod.) musí děti vždy mít vlastní cestovní pas. Na uvedeném nic nezměnil fakt, že byly odstraněny kontroly dokladů na našich hranicích. Na závěr upozorníme, že zápis dítěte v občanském průkaze rodičů není oficiálním dokladem pro možnost cestování dětí do zahraničí (občanský průkaz je identifikačním průkazem pouze pro svého nositele, zápis dítěte je určen českým úřadům a navíc je uskutečněn pomocí rodného čísla, které by bylo pro zahraniční úředníky „nečitelné"). |
| Libii | 55216 |
|
|
26.5.2010 20:57:19
Isbi no já mám obě holky v pase, protože jak pojedeš třeba jen do Polska musíš ho tam mít napsaného nebo bude muset mít svůj pas. Každopádně je dobré mít pas alespoň jeden buď ty nebo manžel...jsme v pohraničí a neriskovala bych jet do Polska nebo na Slovensko bez potřebných dokladů-náhoda je prase
![]() Ale to je můj názor![]() |
| ISSBIAX + 2 | 100431 |
|
|
26.5.2010 13:15:40
Holky, jak to je se zapisováním dětí do OP nebo pasu? Pas mi létos končí, tak si myslím, že je zbytečné dělat si nový, když nikde nejezdím a OP mám nový 9 měsíců.
|
| zrzulec | 97896 |
|
|
21.5.2010 17:09:35
no stariosti mame ale ted zase postihlo naši rodinu neštesti švagrove umželo miminko byla v 7 měsici těhotenstvi nevěděla jsem že se to mže stat hruza
|
| sunny82 | 90676 |
|
|
21.5.2010 13:26:53
ahoj holky co nového? Jakoubek leze, sedí a stojí u nábytku, je to neskutečný živel a naše zlatíčko, hodila bych vám tady fotku, ale nevím jak. Zrzul ty máš starostí nad hlavu ti řeknu. Ještě do toho ty záplavy, postihlo vás to nějak? měla jsem holky v třinci a domů se dostaly až včera. Už se mi stýskalo
![]() ![]() |
| Libii | 55216 |
|
|
18.5.2010 21:36:01
Isbi tak držím palečky aby to rychle přešlo.....
![]() tyhle starosti neznám, nepamatuju si že by holky měly koliku a problémy s prdíkama to se nám naštěstí vyhlo![]() Zrzul tak ať se to manžovi rychle hojí ![]() ![]() |
| zrzulec | 97896 |
|
|
18.5.2010 20:13:07
jj kolika no to jsem taky nenaviděla
n my se stale trapime předelavame stary dum a sundyli jsem střechu naštesti jsou tam parozabrany tak aspon min prši a manžel tam před tydenm upadl a ted mu to začalo hnisat ale už to je lepši |
| ISSBIAX + 2 | 100431 |
|
|
18.5.2010 18:47:15
A my máme tříměsíční koliku a máme milion věcí na bříško a prdíky a furt dookola blázinec pláč.
|
| Libii | 55216 |
|
|
18.5.2010 13:02:49
jéé zrzul a co se stalo manželovi? chudáci, máte pořád trápení s těma nemocema
![]() ![]() |
| zrzulec | 97896 |
|
|
18.5.2010 11:31:35
hruza ma muže v nemocnici doma zase nemocnou maldši dceru a pořad jen stunem a mně asi odvezou do blazince protože ja už nemužu
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.