| beruška |
| • |
12.10.2014 20:50:45
Ahoj holky, můj syn měl operaci mckay na obou nohách a ještě nechodí.Jsou mu 2 roky.Posím Vás o radu, jestli jste na tom byli stejně jak ho domutit chodit jen se stavi.Taky Vám někomu dítě ve 2 rokách ještě nechodilo?Už bych chtěla, aby chodil. Bojím se,aby se to naučil.
|
| IrcaM | 94805 |
|
|
12.10.2014 20:05:53
Ahoj Maluko,
díky za reakci na mou zprávu z kontroly. Vidím, že to taky nemáte jednoduché, ale určitě to nesmíme vzdát. I já jsem rozhodnutá v prosinci na kontrole s plánovanou lednovou operací nesouhlasit (resp. ji minimálně odložit). Možná si to vsugerovávám, ale mám pocit, že nožka je pohyblivější (a malíková hrana víc reaguje) už jen za ten týden domácího cvičení (Stáňa mi dala inspiraci . Pravda, v chůzi je to stáčení pořád vidět.Vyžádala jsem si od dětské dr. poukaz na RHB. Ve středu tam máme jít. Zkusím to na Sokolské v Praze 2. Na internetu jsem našla, že mají s PEC zkušenost. Ráda sem pak napíšu, jak to tam probíhá a jestli je to to pravé. Jen držte prosím palce, protože dnes měl kluk teplotu 38C a zítra s ním jdu pro jistotu k dr. Kdyby to bylo něco vážnějšího, musela bych RHB odložit, až se uzdraví. Taky plánuju navštívit i MUDr.Frydrychovou ještě před kontrolou v prosinci. Víc hlav víc ví... Všechny moc zdravím a přeji hodně zdraví! I. |
| Pavluška-mamuška | 125695 |
|
4.10.2014 22:28:41
Dobrý večer všem,
chtěla bych se zeptat na radu. Mám syna, v prosinci 4 roky. Ve 3 měs. podstoupil prodloužení ach. šlachy, dále Ponsetiho metoda, snowboard do 2 let 24h denně, do 3 let jen na noc. Nyní bez rhb, bez ničeho. Jen kontroly 1/rok. Lázně jsme neměli ani nedostaly. Je možné je ještě žádat? A vidím na synovi, že nemocnou nohu víc a víc šidí ( méně ji zatěžuje, i na schodech chodí po noze zdravé, když si hraje, sedí - otáčí nožku zpět do vnitř.- ale možná příčina i oslavený imun. systém - v 5/14 zánět mozk. blan ). Doporučí mi někdo, co dál? Myslím, že jse vhodné cvičení. Co poradíte dalšího? Děkuji moc za jakýkoliv názor. PS : náš ortoped povídal, stačí nosit zdravou obuv. Cvičit netřeba, rhb taky ne. Díky Pavla |
| maluko | 137798 |
|
4.10.2014 12:30:47
On docent to ma hozeny tak ze 1) rad operuje a za 2) nema rad rehabilitaci
takze jak pisou holky, co si clovek nezaridi bokem sam nebo nevydupe na docentovi, to nema. My u nej byli ted v zari a dopadli jsme podobne nedobre jako vy...malymu je 1,5 roku a rekl nam at prijdem v prosinci a ze definitivne rozhodne o dorzalnim uvolneni na jedny nozce...ale on uz se rozhodl, ze nam ho udela. Ja od ty doby obehla dve rehabilotacni doktorky a konzultovala s Frydrychovou a rehabky mi obe rekli shodne cvicit, cvicit a operace az jako posledni moznost kdyz to nepomuze, a Frydrychova nam rekla, ze to neni tak zhavy, ze ji nozky pripadaj v pohode a ze mame dat vlozku do leve boticky aby se vyrovnala delka koncetin (malej ma zkrat nozicky kvuli spatny kycli) a to ze by melo pomoct...dva rozdilne pristupy...operace vs vlozky do bot ![]() ohledne lazni...zadna operace neni dost mala aby si nezaslouzila lazne...i kdyby zadnou operaci nedelali a jen mu zasadrovali nozky na 6t tak to vyzaduje postupne rozcviceni a predstava, ze deti tak nejak vse rozcvici samy je dle mne zcestna. Jde o prachy...oni maji budget od pojistovny na lazne a tak s nima setri aby jim vystacili pro "vaznejsi" pripady, ale pro kazdou mamu je nejvaznejsi pripad jeji dite, tak bojuj...mne to ceka taky a taky se toho bojim, protoze dohadovat se o necem s docentem je fakt narocny, ale ja jsem rozhodnuta si v prosinci na kontrole vybojovat odklad dorzalniho uvolneni a zaroven vyndani sroubu z kycle a nasledne lazne...takze vzhuru do boje ![]() jeste ohledne rehabek v Praze...my chodili na Bulovku, nedoporucuju, ted chodime do Motola...dobry, ale pro nas strasne z ruky, a ted v tydnu zacnem chodit do Holesovic k mgr. Hane Cechove cvicit vojtovku, pry je vyborna, tak uvidime. |
| IrcaM | 94805 |
|
|
1.10.2014 21:32:06
Holky,
moc díky. Stáňo, určitě se ozvu. ![]() Hezký večer. I. |
| Jordana | 64316 |
|
|
1.10.2014 19:03:17
No a já zase souhlasím se Stáňou-musí si člověk o vše říct.
Jak se říká : " Líná huba, holý neštěstí". ![]() |
| Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 6948 |
|
|
1.10.2014 17:31:36
poslu ti telefon do emailu
souhlas se vsim co pise Jordy. a jedna vec: co si nevydupes, nevyrisis sama...ti nenabidnou. Ja kvuli papiru na rhb dochazim jeste k rehab.doktorce, ta mi pise periodicky rhb, tak chodime cely rok. |
| IrcaM | 94805 |
|
|
1.10.2014 15:40:45
Ahoj Jordy,
díky moc za reakci. S tou dlouhodobostí co se týče rehabilitací po operaci mě to děsí Pro doktora to byla jen "malá" operace, vůbec mi nepřipadlo, že by si byl vědom toho, že to po sundání sáder všechno tak dlouho trvá, než se dítko dostane s chozením do normálu...Říkal, že se po tomto druhu operace, když je normální průběh, lázně nedávají. Taky že cvičit nemám nějak jinak, než doteď (protahování + malíkový sval). Rehabilitaci mi nenapsal. (Ale mohla bych snad získat i u obvodní dětské, ne?) Zkusím udělat, co se dá. Potíž je, že fakt nevím, kam se v rámci rehabilitace obrátit. Děkuju za podporu. I. |
| IrcaM | 94805 |
|
|
1.10.2014 15:35:11
Ahoj Sáro,
moc a moc Ti děkuji za rychlou odpověď a velmi potřebnou radu. Nejsem si jistá, jestli jsem z textu pochopila ty dva cviky správně, ale zkusím to doma na sobě/manželovi a podle reakce pak na Ráďovi. Když by mi to nešlo, pokud by Ti to nevadilo, byla bych schopná se za Tebou i rozjet, abych se to naučila ˇNemůžu se prostě jen tak smířit s tím, že by na operaci měl jít. Ale dr. byl s rozhodnutím hotový hned, málem ho ani neviděl (jen podle popisu, když jsem mu to po příchodu do ordinace řekla). Byla jsem z toho dost v šoku, myslela jsem si, že při prvním zjištění se podnikají nejdříve kroky, aby se operace zvrátila a ne že se obratem napíše její termín konání Z druhé strany, vidím sama, že tam je změna k horšímu, to je fakt.Potíž je v tom, že Ráďa není zrovna tvárné dítě, nenechá se do ničeho natlačit (vidím to teď i u logopedie - musí prostě chtít on sám), je vzpurný a svéráz, takže i s tím cvičením si nedokážu představit, jak to bude fungovat. Ale musím to zkusit. Nemáte tip na rehabilitaci pro děti v Praze, kde by s PEC měly zkušenost? Když byl mimino, chodila jsem do Vinohradské nemocnice, ale nepřišlo mi to nijak přínosné a spíš zaměřené na celkový vývoj držení těla apod. Tím, že měl kluk dosud průběh léčby naprosto bezproblémový, ani prakticky neví, že nějakou vadu měl/má, prostě jsem mu jen ráno a večer protáhla achilovku a pošimrala ho na noze + dbala na to, aby se hodně hýbal (chození, běh, kolo, trampolína). Strašně moc obdivuju, že Tvá holčička a i jiné děti odsud z diskuze s cvičením a docházením na rehabilitaci spolupracují... Jak to děláte? ![]() Ještě jednou moc díky. I. |
| Jordana | 64316 |
|
|
1.10.2014 15:00:00
Ahoj Irčo-píšu jen k sundání sádry a následnému rozchození-s operací,kt. vám hrozí nemám zkušenosti-tedy s prodl. achivloky-dorzál. uvolnění ano-ne s přehozením šlachy.
Nikdo,komu se po cca 6t. sundá sádra není schopen hned chodit! Vím to jak u svého syna,tak sama na sobě po loňské operaci kotníku a 6t. sádry.Naopak,trvá to nějaký čas-ikdyž se operují jen měkké části,tak sádra způsobí pěknou zatuhlost všeho kolem-nejlíp klouby.U prodl. achilovky se dává sádra na celou nohu-tzn. zatuhne dost koleno-s tím měl náš Honza největší problém rozhýbat-měl nohu prostě ztuhlou....Chodil o berlích a pořádně se na nohu postavil a udělal pár kroků úplně bez berlí až 10. den po sundání sádry,cca po 3t. od sundání šel do školky-pak už to šlo rychle. Ale i Dr. Frydrychová nám říkala,že rozmezí rozchození u dětí je 14 dní až 6t.-a každý to má jinak.Je to vážně běh na dlouhou trať-nejde právě ani o to období,kdy má dítě nožku v sádře,ale po sundání nastává náročné období.Honzík v lázních nebyl-zvládli jsme to s výbornou rhb doma-navíc já byla 2m. před porodem,ale bylo to fakt záhul.Ale bylo potřeba minimálně 2x denně rehabilitovat-a to půl hodinky min. jedna rhb.Pak chodil teď už nevím-ale 2x-3x týdně na profi rhb-s vířivkou,procvičením,masáží a vším.... Já jsem po 6t sádry,zlomených obou kotnících levé nohy(šrouby uvnitř-zrovna jdu na vyndání) rehabilitovala 3x týdně v nemocnici 3m.! U dětí to jde rychleji a navíc,když to není o kostech-ale i tak chce to trpělivost a čas! Kdyby Radkovi operace opravdu hrozila-raději teď,než pak ve škole! Pa a držím palce.... Jinak Honzík cvičí sám denně a na ty malíkové hrany cvičí cvik-píďalka-jakoby se nožka sune po podlžce(on sedí) a prsty se snaží chytat koberec jakoby...Blbě se to vysvětluje! Máš napsanou rhb od docenta? Rhb jsou na tohle šikovné a poradily by ti nejlíp! |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.