| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pes equinovarus

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 510] Názory 511520 z 14951  [Dalších 14431 >>]
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
7.1.2014 9:13:16
Díky Lucko. U nás je problém v tom, že jsme docela nesportovní rodina. Manžel nemůže teměř nic a já to musím dohánět za všechny. Bruslit neumim a aby se naučila a měla s kým Elsa, musím se to naučit taky. A ve svých téměř 40ti letech už se pekelně bojím. Elsa to dvakrat zkoušela s lektorkou, ale ta nechtěla abych u toho byla, tak jsem vůbec nepostřehla ten pohyb a jak ji to učí a doma jsem ji to pak neuměla vysvětlit. Na jaře musíme zase začít. Asi rovnou obě.
Alena996 89106
5.1.2014 22:35:15
Ahoj,
zdravím Vás všechny po hodně dlouhé odmlce. Připomenutí - dcera 4 roky, oboustranný rigidní PECky.Operace subtalární uvolnění/McKey/ levá nožka v 1roku, a nyní subtalární uvolnění /McKey/pravá noha v září 2013. Stav po rehabilitaci v Košumberku super. Krásně jí rozchodily, narovnaly (téměř 2 měsíce nepoužívala pravou nohu)a tudíž jí ochably svaly.

Zítra jdeme na kontrolu k Doc. Od propuštění s nemocnice ji neviděl. Jsem zvědavá, co bude říkat..
Jordana 64316
3.1.2014 23:06:46
Rigidní equinovary tu má spousta dětí,nějaké problémy se stereotypem chůze mít můžou-jako,že stáčí nožky,zakopávají v horším,nedošlapují na patu,chodí po vnitřní-vnější hraně chodidla-záleží na korekci-ale určitě se tu rozchOdIly všechny a rozchodí-toho bych se nebála ;-)Jo a taky žádný probém mít nemusí....:-)

Krásný nový rok-a hlavně zdraví všem!
beruska
  • 
3.1.2014 22:31:23
Holky,máte někdo taky ringidní eginováry?A myslíte,že někdo kvůli eginovárům po léčbě špatně chodí nebo se vůbec nerozchodí.No přemýšlím už nad vším.~:(Děkuji
Nadika+Eri 8.04.06 80800
31.12.2013 22:24:38
Ahoj, maminky, vše nejlepši do Noveho roku a zdrave nožičky dětem ~z~
Luci, holky moc pěkně brusli, jsou šikuly, taky si myslim, že je to nejlepši sport pro naše pecky ~k~ jen že Eri ještě vubec bruslit neumi, neudrži rovnovahu... a ani ja neumim, tak ji nenaučim, ale přišti rok už musime začit, naučiš nas? Všechny? ~b~
Udělej nějaky kurz brusleni a budeme my 4 jako prvni zajemci ~f~
Lucilka*, Berušky 12/05 13529
23.12.2013 21:36:57
No vždyť princip pohybu na in-line bruslích a na ledních (pokud nepoužíváš zoubky) je stejný, takže to bude fungovat stejně. Oboje brusle tě nutí do pohybu za malíkovou hranou, směrem ven, proti vtáčení dovnitř. A ano, u obou se padá na tvrdé, ale chce to holt chrániče a zkoušet.
Holky toho zatím moc neujedou, na trénování stačí kousek, ale je to dobrý pohyb.
Ať se daří!
Inspirace: http://marimekko.rajce.idnes.cz/Cerven_2013_mix_-_doma%2C_Pruvod_masek_a_cyklovylet_z_Vracova_do_Vracova/#20130612_182317.jpg
http://marimekko.rajce.idnes.cz/Zapis%2C_narozeniny_a_brusleni/#05022012532.jpg
Pája82 99524
22.12.2013 21:28:03
Zdravím po delší odmlce. Předem díky všem, kdo stále pečlivě čtete a přispíváte. Díky Vám je diskuze stále aktivní a mnoho nových rodičů může hltat novinky a informace.

No a jak to vypadá u nás? Kubík (10/2009, oboustranný PEC). Na kontrole u Prof. Poula jsme byli v listopadu. Více méně byl spokojen s nožkama od kotníků k prstům. Ale od kolen ke kotníkům se nám nohy začínají stáčet dovnitř - rotace v bérci. Prý do 8 let se to sleduje a pak se provede případně operace. Kontrola za rok.
No, nebyli jsme z toho moc šťastní, protože nožky stáčí opravdu hodně. Tak jsme na RHB v Brně požádali o rehabilitaci, o naučení nějakých cvyků, které by pomohly rotaci zastavit či napravit. Paní Hálová z nás nebyla moc nadšená, nožky se jí od kolen moc nelíbily, Kubík chodí hodně po malíkových hranách, stáčí prstíky pod sebe - chodí jako opička. Takže se teď snažíme dítě naučit, že má chodit jako člověk - trojúhelníková opora chodidla - pata, malík, palec; vytáčet špičky ven, chození po prostředku nohy. Jo a kontrola u Poula za rok se jí moc nezdála, nám taky ne, takže budeme pečlivě sledovat a pro jistotu objednáme dřív.
Cvyky skoro žádné nejsou, takže manžel přinesl z práce tubex a Kubíka učíme, aby po něm chodil jako provazochodci. No a taky jsme se upnuli na brusle, jak jste tady psali. U nás je v úterý přinese Ježíšek ~:-D S manželem jsme na bruslích hÓOdně dlouho nebruslili, takže budeme padat asi všichni. Brusle jsou právě fajn v tom, že nutí dávat špičky ven. Tak pak napíšu, jak to u nás vypadá.

Jinak přejeme Vám všem krásné Vánoc a do roku 2014 nejen zdravé nožičky ~;((
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
22.12.2013 16:45:39
Ahoj Lucko, bude to fungovat i u in-linu? U nas je to slozite v tom, ze manzel nemuze vubec nic a ja uz se bojim (navic jsem bruslila naposled tak v osmi letech), takze brusle na led u nas nehrozi vubec. In-liny jsem dostala ja i Eliska, ale jsem srab, jeste jsem na tom nestala, Elsa jednou s instrukturem.
DejnaO 105966
22.12.2013 8:28:53
díky moc za odpověď... Byla to nejlepší zpáva dne, Vašíček se na bruslení moc těší a tátá se taky nemůže dočkat... tak hezké svátky:-)
Lucilka*, Berušky 12/05 13529
21.12.2013 23:00:43
Dejno - bruslení je pro PEC nožky téměř ideální sport :-) hlavně u kluků, ale naše holky se učí taky "po klukovsku", ignorujeme zoubky a podporujeme to, co pecky potřebují - boční pohyb za malíkovou hranou. Je to optimální protipohyb ke stáčení nožek. Takže s chutí do toho! A je to i názor lékařský, ne jen můj. Hodně úspěchů a co nejmíň pádů!
[<<Předchozích 510] Názory 511520 z 14951  [Dalších 14431 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.