| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pes equinovarus

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 500] Názory 501510 z 14951  [Dalších 14441 >>]
alikaa 46594
15.1.2014 21:55:29
Zkuste změnit přikrývku za lehčí. Náš malý se rozčiluje, když se zamotá a nemůže se otočit. Taky máme nespavce ~;)
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
15.1.2014 8:51:54
Ještě.....

pokud by byl problém s rozpěrou a s tím, že se nožky nemužou pohybovat, ale botičky jako takové nevadí.... tak byste mohli vyzkouset rozpěru z Dobs dlah
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=657053944324919&id=552938331403148

Zatím v čechách nevyzkoušeno, aspon o tom nevím. Mohli byste být průkopníci. Vypada to skvěle. Já mmít ješte Elsu malou, tak do toho jdu a pak přesvědčím výrobce JMD, aby ten systém využili.

15.1.2014 7:53:12
Souhlasim s Jordy. Dva tri dny bez dlah, vyzkouset jak spi. Ale i kdyby se ukazalo, ze to dlahama je, tak nedavat dlahy je prilis velke riziko.

Normalni kinesiotape se na tejpovani misto dlah moc nehodi, je moc pruzny. (mluvim z konkretni zkusenoti, resim to same u 6-lete holky, mam kurz kineziotapingu a uz to i praktikuji). Na facebookovem profilu Pes Equinovarus tam nedavno nekdo sdilel video jak se tejpuje miminko pevnym tejpem (bily), to uz se "dlahovani" vic blizi. Dalo by se nahradit bandazovanim (zkousela jsem take). Tak se mrkni.

Ale princip je stale stejny, vytocit nohu ven a napnout achilovku. At uz diteti vadi cokoliv, stale je to nepohodlne. A navic je tam riziko, ze to nebudete delat dobre a je to dost pracne (i kdyz dokud neleze, mohl by to mit cely den) a asi i financne zatezujici, je tam velka spotreba.

Macina by mohla vypravet o spani-nespani kvuli dlaham.....vid?

Jordana 64316
14.1.2014 21:36:22
Ahoj-a je to určitě dlahami-zkuste tedy třeba dlahy na 2-3dny vynechat-aby sis byla jistá? Ono v tomto věku to může být čímkoliv-stále nedokonalostí trávení,zoubky,teplo,žízeň,nevyzrálost nervové soustavy-nebo prostě se jen dítě budí čímkoliv-mění se jí spací režim.
Pokud budete mít vyzkoušeno,že to je dlahami-pak neporadím.V tomto věku je na noční spaní bez dlah brzy :-(
beruska
  • 
13.1.2014 22:08:18
Holky, děkuji moc za odpovědi. Vy my vždy pomůžete to zvládnout.~;((
Sachariasek 136230
13.1.2014 17:14:29
Ahoj vsem,
Dcerka zacala posledni dobou zcela odmitat dlahy. Je ji teprve 5 mesicu a posledni tyden dcerka odmita s dlahami spat... Pri usinani se dost vzteka, ale usne (to ma jen boticky). Ve spanku nandame ty "spojovaci tyc". Cca do 2-3 hodin se budi a place takovym zpusobem, ze nam vzbudi i starsi dcerku. Jsou prosim i nejake alternativy k dlaham? Jaka je uspesnost tejpovani? Mate nekdo podobny problem? Dcerka se vztekala od mala, ale poslednich par dni je to docela horor :-/
Renca a 2 34362
9.1.2014 15:25:52
Ahojky,

Lucilko, děkuji za reakci..

Mi máme za sebou přetnutí AŠ, dors. uvolnění, přehození šlach se zákrokem na kostech a nyní i navrácení šlach zpět a vše oboustranně. Nakonec jsem ho objednala na příští týden k ortopedce, která nám píše ort. vložky, hlídá kolena a páteř atd. , stejně vložky potřebuje napsat máme je 37 a potřebujeme 38 , tak uvidíme co nám řekne.
U syna jsou bolesti relativně běžné při zátěži, ale toto je něco jiného.. růstový skok chodidla ani výšky nepozoruji.. no uvidíme ~6~

Tak se zatím mějte krásně ~x~

Lucilka*, Berušky 12/05 13529
7.1.2014 21:47:40
Nadi - děkuji za důvěru, ale nejsem žádná učitelka bruslení. Na ledních jezdím od malička, na inlinech jen asi 10 let, ale málo, není čas. Doporučuji, aby na ledě děti při učení před sebou něco tlačily - starou židli, branku na hokej, silničářský kužel... učí je to nezaklánět se, pomáhá s rovnováhou a musí jezdit do stran, aby do toho nenajížděly. I holky doporučuji hned od začátku učit jezdit "bez zoubků" - do boku jako v klučičích kanadách. A holt taky se musí naučit padat :-D Na inliny to chce helmu, chrániče; ze začátku dětem stačí pár metrů, naučit se vstávat, stát, šoupat nohama do boku... nebo najít někoho, kdo jim to vysvětlí :-)
A jo - led i asfalt jsou tvrdé! Ale kromě odřenin a modřin jsme zatím nic moc neměli.

Berusko - Laura má rigidní, recidivující a rebelující PEC. Je jí 8 let, má za sebou 2 operace. Chápu, že se ti to divně poslouchá, ale na začátku se na to člověk dívá jinak. Laura chodí, běhá, lyžuje, jezdí na kole, plave, jezdí na bruslích, chodí na 10 km túry... ale taky spí do dneška s ortézou, denně cvičí, 1x týdně chodí na rehabku, sem tam si stěžuje na bolest... vydrž a věř, že prcek to bude řešit míň, než ty - hlavně ať jsi v pohodě, bude i on!

Sáro - dětem stačí na první 2 sezóny inlinů asi 100 metrů pěkného asfaltu. A neboj se, max si narazíš zadek nebo koleno, nic horšího se ti nejspíš nestane ;o) A instruktorku bych vyměnila - vzala bych si takovou, která naučí obě nebo se aspoň pochlubí s tím, co máte trénovat.

Renčo - těžko radit, nemáme za sebou přehození šlach, ale nedávno jsme si taky prošli obdobím bolestí. Tipla bych, že to může být přetížením, přece jen po operacích a s berlemi chodí jinak. Nebo nožka roste (to bylo u nás - skokový růst). Ale asi bych zašla pro jistotu k doktorovi, nechala udělat kontrolní rentgen a nechala si předepsat magnety (Lauře pokaždé při růstových bolestech ulevily), elektroléčbu, vířivku nebo laser (tam chodíme teď). Mělo by to pomoci hojení, ulevit od bolesti... Budu na vás myslet, dej vědět, jak pokračujete!

I já přeju do nového roku všem hlavně pohodu a klid! To zvládneme!!!
Renca a 2 34362
7.1.2014 15:50:44
Ahojky maminky, všechny vás zdravíme,

mam na vás dotaz, hlavně na maminky operovaných dětí...
Syn 10 let v únoru 2013 byl na operaci- navrácení šlach na noze levé a v říjnu na stejném zákroku na noze pravé.
Nyní je přes týden bez berliček, ale cca 3 týdny si stěžuje na bolest paty cca 5 cm od země, ale na noze co je po operaci déle. Jelikož od doby co si stěžuje na bolest ještě po dané noze skákal, tak jsem si řekla, že to bude námahou - zátěží.
Ale co odložil berle, tak bolest - jeho stížnosti jsou horší a při prohmatu je na dvou místech na patě dost bolestivé a samozřejmě na nohu kulhá. Když je v klidu - nestojí tak ho to nebolí, nesmí na noze stát.. Brala jsem to tak, že bude kulhat na čerstvě operovanou nohu a né na nohu co je skoro rok po operaci.~n~
Tak jsem se chtěla optat, zda to někdo měl také takto a patří to k zatížení a nebo raději zajet na Bulovku nebo máme ještě počkat...~a~
Už mne napadli i botky zda to nedělají a bohužel bez výsledku.. ~a~

Jinak samozřejmě přejeme všem krásný nový rok a hlavně hodně zdravíčka :)
7.1.2014 9:24:02
Ja myslim ze hodnoceni na rigidni a nerigidni nema ani moc smysl. Vse zavisi na vyvoji vady, na recidivach, na zvolenych operacich, operaterovi, vysledku, naslednem rozcviceni apod.
Da se rict, ze CHODIT BUDOU VSICHNI s PEC. Znam nekolik dospelych a chodi vsichni, plnohodnotny zivot (jen s castecnymi omezenimi) maji taky vsichni. Cesta k tomuto vysledku je nekdy krivolaka a narocna, ale neboj dopadne to dobre.
(Znam z doslechu pripad s tak extremnim PEC po narozeni, ze se radeji pristoupilo k amputaci. Ditko jsem videla az s protezou a chodil a behal lip nez kdejake jine skvrne. )
[<<Předchozích 500] Názory 501510 z 14951  [Dalších 14441 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.