| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pes equinovarus

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 710] Názory 711720 z 14951  [Dalších 14231 >>]
Joricka 137618
12.6.2013 17:58:43
Snailiku,

pekne prosim o vice informaci. Jsem fyzioterapeutka, dale se vzdelavam v oboru, mluvim nemecky. V srpnu jedu na jeden velice zajimavy kurz, budou nas skolit lektori z Nemecka a Svajcu, zkuseni lide, nadhodim tema pes equinovarus, jak to vidi oni a jak se leci v zahranici. Mravenci prace na mekkych tkanich se mi jevi prijatelnejsi, ikdyz pracnejsi, nez tvrda korekce.
Joricka 137618
12.6.2013 17:52:39
Dobry den, mohla byste mi prosim postkytnout informace o metode pouzivane ve Svajcu? Divala jsem se na jejich stranky klumpfuss.ch, procetla a zpusob se mi libi vice nez ten, ktery se pouziva v CR. Srovnani z bakalarsky praci atd....Argumenty pro a proti a srovnani na svycarskem webu mi prisly velmi logicke. Prece jen jsou mi vice sympaticke metody, ktere pracuji na mekkych castech nez pres kosti a misto tvrde korekce spise "koordinace". Prace take na kolennim a kycelnim kloubu, ne jen na kotniku. Dekuji
Aduška-mamka 118329
11.6.2013 19:04:00
ahojky zhledla jsem videa a je neuvěřitelne že je i jiny zpusob než poseti.mi jsme o vadě vubec nevěděli až po narozeni a žily jsme v představě že lekař v brně je jediny ktery nam muže pomoci po 3 letech jsme zjistili že jsme se spletly.matysek pec na prave noze,nožka kratši o 8cm od kolene dolu tři prsty,tejpujeme od 1roku ted ma 3 roky.hlavně se snažime posilovat zada a ostatni svalstvo moc se nam to nedaři nekdy spolupracuje a někdy ne cvičime bobatha.jsem nazoru vyskoušet všechny metody moc by mě zajimalo o jakou se jedna pomucku a v čem je největši problem ji sehnat.někomu poseti pomuže ale nam asi spiše ubližil,někdy to nevypadalo ani jako nožka ted se vytvořila trochu pata ale při chuzi je hrozne postaveni.mame palec a dva prsty z toho posledni je maliček.noseni dlah pro nas nebylo z duvodu takoveho zkratu když se narodil měl obě nohy stejně dlouhe.
snailik 48793
11.6.2013 10:26:37
Ahoj,

nejlépe je to na www.klumpfuss.ch Je vidět, že v tom švýcarsku je to zaběhnuté a funguje to.
Francouzská metoda je vlastně soubor fyzioterapeutických cvičení a vyvazování či Taping.
Zrovna sháním jednu cvičební pomůcku a zjištuju,že bych byla jedniná,kdo by ji tady v ČR využíval. Ale zřejmě se vrhnu do osvěty širšího lidu,aby tato metoda vešla v podvědomí.
Ano četla jsem, že Ponseti je tu cca 8 let,ale už je celkem zaběhnutý a doktoři se bojí nových věcí.
Porovnání všech terapeitickcýh metod jsme našla ve dvou bakalářských pracích, najdu linky a pošlu ti je.
A samozřejmě budu ráda, když nás bude víc, kteří by se zajímali.
Zkusím se také domlvuit s tou Švýcarskou doktorkou, že bych jela na průzkum a nebo zda by bylo možné tady v ČR udělat nějakou přednášku pro zdravotníky.
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
10.6.2013 13:55:59
Ahoj, to je zajimavy, o tom jsem jeste neslysela. Jestli muzes, dej sem prosim nejake linky, nazev metody apod.

Akorat mam pocit, ze jde o popleteni pojmu.
Ono "Ponsetiho metoda" je u nas novinka, ne zabehnuty system. Je tu teprve od roku 2005 a v povědomí bych řekla, až posledních pár let.

Dosud a jeste stale mnohde ČR se jede podle původní vídeňské metody.
Jeden z hlavnch rozdilu PM a VM je, ze v PM sadruje kratkodobe 5x sadry po 5 dnech, tenotomie a sadra, do 3mesicu by melo byt hotovo.
U Videnske metody se sadruje dlouho, 10 mesicu, pak uvolneni paty a 6 tydnu sadra, takze vlastne rok.
Rozdil techto metod neni jen v delce sadrovani, ale hlavne v postupu korekce.

Francouzska metoda by me zajimala, prosim popis nam to vic.
snailik 48793
10.6.2013 13:04:27
Ahoj,
jsme tu nová mezi maminkami, které mají dětičky s PEC. My máme čerstvé(skoro) miminko s PEC. Věděla jsem to už dopředu, a tak jsem studovala, jak jsem mohla.
Na základě dostupných informací jsme se rozhodla pro konzervativní metodu léčby, ale dle francouzských autorů.
Jaké je však teď mé rozčarování, když jsme zjistila,že tato metoda tady není moc v podvědomí.
Jelikož jsme zdravotník, tak se mi metoda dle Ponsetiho nezamlouvala z jednoho jediného důvodu a to jsou sádry. Ke korekci dobré, ale měkké části nožičky jsou zanedbávány a to si myslím je problém.
Objevila jsem švýcarskou stránku, kde se PEC také věnují a kde v praxi používají zrovna metodu Francouzů.A sjme přesvědčena, že úroveň léčby může být stejně kvalitní, tak jako Ponsetiho.
Proto se vás chci maminky zeptat, zda jste se také někdo vzepřel zaběhnutému systému a zda třeba nemáte více informací či kontakty, kde sehnat potřebné pomůcky k léčbe.
Děkuji a přeji hodně úspěchů a dětiček, kterým jednou nebudeme venku stačit :-)
6.6.2013 16:09:41
Predevsim ty v roce 2009,2010,2011 ...
6.6.2013 16:08:58
Ahoj, nema nekdo ulozene fotky ze srazu???? Moc bych je potrebovala. DIkyS.
Jordana 64316
6.6.2013 12:47:44
ahoj-děkujem ;-)
5.6.2013 15:28:38
Gratulujeme Honzikovi ke zlaté medaily!!! Sikulka.
[<<Předchozích 710] Názory 711720 z 14951  [Dalších 14231 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.