Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Alena996 | 89106 |
|
|
6.5.2013 17:31:37
Ahoj,
Adélko mi odjždíme ve čt 9.5. na 4 týdny do Košumberku. Takže se tam uvidíme. ![]() Jinak dnes kontrola u Doc. - Terezka musí v září na operaci.. je mi z toho smutno.. V září má nastoupit do školky. Je toho nějak moc, najednou. |
| Adéla a Adámek :-) |
| • |
6.5.2013 14:50:10
Ahoj holky, za týden odjíždíme do Košumberku - zase na 5 týdnů, takže není pravda, že by pojišťovny pobyty nějak výrazně krátily.
Snad chytneme hezké počasí a dobrou partu, aby se to tam dalo "přežít" . Necháme si tam rovnou vyrobit nové dlahy na noc i na den - máme speciální do bot, paní protetička je tam suprová.Jinak jsem úspěšně zapomněla heslo sem a původní mailovou schránku už nemám, takže se musím zaregistrovat znovu. |
| Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 6948 |
|
|
3.5.2013 12:39:10
Ja mela na mysli spis tu "filosofii" noseni bot - jakoze se ustupuje od pevnych, vselijak vypodlozenych bot...prechazi se k volnosti a k tomu, aby noha sama pracovala. Minimalisticky pro deti neplanuju. U sebe je to zatim ve fazi vybirani bot na beh. Uz dva mesice ted intenzivne cvicim core a beh si chci pridat. Zlobi me jedna noha a po konzultaci s rehabkou a trenerem se priklanim k min.bote, ale pocitam ze si koupim oba typy a na minimalistickou budu terpve zvykat, prave abych posilila klenbu, obzvlast nate jedne noze. Ale uvidim jak to dopadne.
Diky za info ohledne Hanaka. Asi to vyzkousime take. |
| Lucilka*, Berušky 12/05 | 13529 |
|
|
3.5.2013 9:37:40
Boty Hanák objednáváme, v obchodě vyzkoušíme kvůli velikosti a necháme přes obchod ušít. Trvá to dlouho, ale máme jen jeden pár. Širší jsou, ale Lauře (i když má úzké nohy) se v nich chodí dobře.
Peťovi kotníky určitě souvisí s celou končetinou, ať to dobře pořešíte. Ale pokud vám v Neurocentru doporučí "puntíky", tak to chce opravdu poctivě a intenzivně, jinak to nemá cenu. A při běžném provozu se mi to zdá skoro nemožné. Ale uvidíte. O minimalistických botách jsem si něco málo přečetla, ale to ty určitě taky. Je to teď hodně nové, módní, ale myslím, že i na ně je potřeba trochu příprava, tak jako u dětí se z kotníčkových nedá přejít hned na chůzi bosky, prvně trochu zvykat třeba právě otevřenou patou. I u dospělých je nejdřív potřeba spravit stereotyp chůze, posílit některé svaly... ale vy jste zvyklí cvičit, tak pak dej vědět, jak se ti v nich chodí (nebo je máš na běhání?). Radler mluvil o dětské obuvi a do takového extrému jako minimalistické boty by asi nešel, mluvili jsme o lehké, měkké obuvi, která přece jen chrání nohu se zvláštními potřebami. Ale každé dítě je jiné... |
| Iveta |
| • |
30.4.2013 23:31:30
Ahojky, je mi 44 let, oboustranný PEC. Dá se říct, že nohy "vyléčené". Nicméně v posledních 2 letech problémy, klesající klenba na jedné noze, artroza, bolesti. Mohla bys mi prosím napsat na mail, kam docházíš,k jakému lékaři?
Děkuji moc. I. e-mail: bad.51@seznam.cz |
| adela a matěj |
| • |
30.4.2013 18:19:13
ahojky posilam mail kejikova10@seznam.cz děkuji adela.
|
| Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 6948 |
|
|
30.4.2013 10:13:27
Diky za odpoved. Peta si zacal na podzim stezovat na nozky. Byla jsem u ortopeda, pry ploche nohy. (na ploche nohy jsem se ptala uz driv, ale pry je to do 3 let normalni) Dal nam jen vlozky a nic vic. Taknejak doma cvicime, co jsem kde vycetla. ALe zacala jsem ho vic pozorovat. Sbirani kulicek a veci ze zeme, prendavani z jedne nohy na druhou mu jde dobre....chodila krasne natvaruje. Ja mam pocit,ze to je v kotniku, ze se mu borti kotniky dovnitr, ze nejde primarne ploche nohy. POtrebuju to s nekym zkonzultovat, budu zkouset dalsiho ortopeda a pri hledani informaci a fotek jsem narazila taky na stranky Neurocentra. Je tam jedna fotka, kde to vypada jak nohy Peti. POkud jde o kotniky, tak s tim budou souviset kolena i kycle. Potrebuju to resit nejak komplexne.
Boty Hanak: jak resite ruzne velikosti? Mate dvoje? Na obrazku mi prijdou hodne siroke. Boty obecne: já se ted chystam koupit minimalisticke boty (sobe, zatim), v podstate by to melo vystihovat filosofii Radlera. Zkráceni chodidla, nohy, lýtko: mě by to taky moc zajímalo. Chodidlo máme 1,5 cm menší, bérec 0,5 cm, lýtko žádné. Určitě nejsem sama. Díky moc S. |
|
|
30.4.2013 8:43:33
Ahojte, asi jste některé viděly ve zprávách - dětské léčebně Vesna v Janských lázních hrozí zavření. Pokud můžete, připojte se http://www.jednej.cz/petition.php?id=2257
|
|
|
29.4.2013 22:17:40
Ahoj Adélko,
napiš mi na mail, nechci to všechno probírat tady. Laura má zkratek zatím 1,5 cm, podle propočtu by měla mít max. 3,5 cm. Lýtko má taky slabé, ale i k tomu nám nabídl pan doktor určité řešení. Taky tejpujeme, cvičíme bobatha a k tomu ještě jiné, zkrátka děláme, co se dá Ráda se o informace podělím. Stáňo, do Neurocentra už nejezdíme. Zpětně to hodnotím jako pozitivní, ale ne na equiny, i když to je dané naší situací - Laura má volnou achilovku, ale v pohybu (max. 10-12 stupňů) jí brání kosti, takže tam nic nezmůže ani neurocentrum. ALE - bylo to příležitostí a situací. Poprvé jsme tam byli před nástupem do Boskovic (na měsíc) a na kontrole asi 14 dní po návratu z Boskovic. Pan doktor nám řekl, že máme cvičit 6x denně, protože pak člověk cvičí aspoň 4x denně. Jedině díky tomu, že jsme byly v Boskovicích, tak jsme zvládly 4x denně cvičit. Po dalším roce jsme to vzdali - s naším programem, školou, prací... to nejsme schopni zvládat. Ale za ten měsíc byl na Lauře viditelný pokrok a zlepšení zejména na velkých svalech - stehna, zadek, břicho. Co řešíš s Pěťovýma nohama? Míšo, my měli sandálky od Hanáka už loni a byli jsme spokojení. A když už jsi to zmínila - sraz letos nebude? |
| Michaelas | 88634 |
|
|
29.4.2013 13:41:55
Luci,
sandálky od Hanáka jsme koupili loni v létě zkušebně pro Filipa. Bylo jsem připravená je přestat dávat, kdybych viděla,že se noha horší, ale docela to šlo. Prohlubeň pod palcem držela nohu ve správných místech a myslím, že i to snížení paty není kvůli neustálému tahu na achilovku špatné. Jsem ráda, že je doporučuje i Radler. Podobný názor na boty měla na minulém srazu i mudr. Frydrychová. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.