Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 6948 |
|
|
29.4.2013 9:35:57
Lucko, mám na tebe prosbu a otázku. Chodíte jeste do toho Neurocentra v Jesenici? Jak bys to zpetne zhodnotila? Melo to ucinek,vyznam, efekt? Na equiny nebo na jine casti tela?
Mam tam ted objednaneho Petu, zacala jsem resit i jeho nohy. Diky za odpoved. |
| adela a matěj |
| • |
28.4.2013 16:45:16
dobry den.zajimalo by mě vice co pišete.matysek ma 3 roky narozen s pec na prave nožce,chybi dva prsty a od kolene nožka kratka 8cm.boty kupujeme superfit,bartek dva pary jedny 24 a 26.nechavame podrazit na vyšku 5cm a dopředu 4cm.vždy aby byla pevna pata, ale u těchto a většich velikosti to bude už problem.nožka je slabši lytko male,do dvou až tři let bychom mohli na prodlouženi kosti pokud budeme psychicky připraveni,cvičime bobatha a tejpujeme jelikož se nožka stači dovnitř a děla problem při chuzi.
|
| Sachariasek | 136230 |
|
27.4.2013 23:22:25
Dcerku mam zdravou, ditko s PEC teprve cekame...ale co se tyce bot..mala mela kotnickove snad max do roku a par mesicu...a i to jsem vybirala,aby byly mekke,lehke apod.-nedam dopustit na Ecco...ale jsou hodne drahe..no,pak jsme presli na nizke-a musi byt lehke, mekka podrazka(ohebna), prodysne...mne to prijde,ze to je proste uplny opak tech ortopedickych..takze za mne souhlas. S tim,ze kupujeme samozrejme atestovanou obuv...ale jak jsem uvedla vyse-dcerka nema zadne problemy...uvidime jak u druhatka
![]() |
| Lucilka*, Berušky 12/05 | 13529 |
|
|
27.4.2013 22:14:34
Zdravím z Janských lázní. Jsme tu od pondělka, zatím se zabíháme, holky jsou strašně unavené, ale líbí se nám tady ve většině ohledů. Drobné chyby se najdou, ale ty jsou všude. Cvičení i ostatní procedury nám vyhovují a počasí nám zatím přeje.
K botám - nedávno jsme byli ve Vídni u pana doktora Radlera a ten má na boty dost odlišný názor od většiny doktorů v ČR. Vysvětloval nám, že to, co se propaguje u nás teď, to bylo u nich před několika lety. Od té doby se snaží uplatnit trochu jinou filozofii a mně je sympatická. U dětí doporučuje kotníčkové boty max. do 3 let. Pak klade důraz hlavně na to, aby bota měla ohebnou podrážku. Nezáleží na značce (samozřejmě nedoporučuje pochybné boty Vietnamského původu), jde o to, aby podrážka dovolila dítěti dobře odvíjet chodidlo při chůzi. Vůbec se mu nelíbí ortopedické boty, protože ty jsou většinou hodně těžké, zbytečně pevné a hlavně tvrdé, takže v nich děti nechodí dobře. Tvrdí že právě noha s equinovarem potřebuje pracovat, trénovat svaly, vyrovnávat nerovnosti terénu, aktivovat to, co ve vysokých, tvrdých botách dělá opora a ne noha. Pro Lauru mi jako letní obuv schválil tyto boty http://www.botyhanak.cz/detska-obuv/sandaly/ máme vzor 203 s páskem přes patu. Taky nám důrazně doporučil, abychom ze všech bot "vytrhali" klínek pod nártem, který má působit preventivně proti ploché noze. To je podle něj u equinovárů kontraproduktivní. Vidím to na Lauře - zvedá jí to nárt a nutí chodit po malíkové hraně. Na ploché nohy prý ještě nikdo "neumřel", pokud by to byla jediná zbytková vada, tak to bude super. U nás konkrétně ještě řešil rozdíl v chodidlech a v končetinách a nabízel pro mě úplně nová a docela nestandardní řešení, tak to pomalu zpracovávám, vymýšlím možnosti připojištění a tak. Ale to se tady asi nikoho netýká. Vím, že to může znít docela kacířsky pro většinu zde diskutujících, ale není to žádná rebelie, prostě měkké, kvalitní boty bez podpory klenby, nízké, které nechají pracovat nohu. O tom jsem taky hodně mluvili - o posilování nohy, ne achilovky, ale chodidla. Snad jsem to napsala srozumitelně... |
|
|
26.4.2013 14:11:03
Ahoj, já dávám od DPK. I druhemu se zdravyma nozkama, takove ty nizke platenky se mi nelibi. DPK maji zdr.atest, jsou kotnickove, maji zpevneny opatek. Fare nam nesedeli, jsou sirsi. Od Befada jsem mela jen "backurky" pro kluka a uz jsem do nich upustila, ale jinou zkusenost nemam.
Na "platenky" jsou ponekud drazsi,ale ja z nich mela vzdycky dobry pocit, dobre drzeli, neco vydrzeli a nebyli na me tak drahe, ze jsem mohla koupit i dve velikosti (mae rozdil v chodidlech). |
| mamča Moni | 125771 |
|
|
26.4.2013 13:25:04
Holky, myslíte že můžu malému (2 roky) koupit plátěné kotníčkové kecky? nebo je vůbec nedáváte? a pokud ano, nemáte zkušenost s Fare nebo Befado?
|
| shery |
| • |
25.4.2013 20:22:27
Dobrý den,byl jste někdo na operaci kvůli chodidlu máme ho křivé a k tomu eguinovarus?Prý by měla být operace v roce dítěte.Jsem z toho
to je doufám poslední co nás čeká. |
| Ad. |
| • |
24.4.2013 13:59:39
Ahoj, zdravíme všechny. 14.5. razíme zase do Košumberku, vzali nás přednostně - jsme po operaci, tak mám radost.
KAFO dlahy (až po zadek) nosí Adámek, můžu nafotit, mám je schované všechny, co jsme od narození měli, teď bude mít Adámek čtvrté. AFO dlahy (bez fixace kolena) neznám, teda znám, ale až u větších dětí. Máme vlastně takové jako AFO dlahy vyrobené do botiček na přes den, aby držely nožičky. |
| spajky | 136688 |
|
24.4.2013 10:23:04
Tak to jo, jestli by stačilo pár vět..já teď spíš řeším to, že si asi tak do deseti minut zvládne jednu botu sundat z nohy :-( s tím mailem v pohodě, jen jsem se ujišťovala, je mi jasné, že máš i jiné starosti :)
|
|
|
23.4.2013 22:14:58
Mail prisel, ale nestiham reagovat. Omlouvam se. Musim ti zavolat, abych ti vysvetlila co tu mam. Zkusim zitra odpo jo?
Denne urcite neni co psat. Ale myslela jsem to jako "blog", zapisky, takove ty denni trable, klidne o tom, jak se dlhy vzpricili v postylce a jak to vyresit. ALe je to ciste na tobe. Ja hledam cestu jak poskytnout co nejvic informaci pro ostatni. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.