Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| spajky | 136688 |
|
21.4.2013 12:19:56
ty dlahy jsou z plastu, jsou spojené tyčí, vybočené do stran a končí pod kolenem, jsou jen po lýtka...ale připadá mi, že tím, že jsou tak vysoko, tak tím víc jí ty nohy drží do x a tím blběji se jí s tím bude hýbat..a jsou i dost těžké, jsou spojené nějakým železem..krom toho se trochu ta jedna bota trochu zohla jinak, jak s tím Amálka tříská a snaží se jich zbavit...přemýšlela jsem právě o těch J-M dlahách, že bysme do nich šli, ale trochu nevím, jak na to...
|
| spajky | 136688 |
|
21.4.2013 12:17:21
ty dlahy jsou z plastu, jsou spojené tyčí, vybočené do stran a končí pod kolenem, jsou jen po lýtka...ale připadá mi, že tím, že jsou tak vysoko, tak tím víc jí ty nohy drží do x a tím blběji se jí s tím bude hýbat..a jsou i dost těžké, jsou spojené nějakým železem..krom toho se trochu ta jedna bota trochu zohla jinak, jak s tím Amálka tříská a snaží se jich zbavit...přemýšlela jsem právě o těch J-M dlahách, že bysme do nich šli, ale trochu nevím, jak na to...
|
| Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 6948 |
|
|
21.4.2013 11:21:24
fuj ted to po sobe ctu a vidim ty hrubky, omlouvam se, pisu mezi varenim obeda,cvicenim a uklizenim
|
|
|
21.4.2013 9:37:56
Já bych to udělala, ale teď se na me toho nějak moc valí.
Doporučovala bych načíst brožuru od POnsetiho http://achilleus.cz/images/stories/PECfiles/ponseticlubfootczech.pdf. Na stránce 16 je popis dlahování. Přímo tam píše: Kotníkové ortézy (AFO) nejsou vhodné, protože udržují nohu pouze napřímenou v neutrální dorsiflexi. Předpokládám že to má na mysli právě ty plastové co jsou pod kolena. Dle PM se dávají botky, které tak umožnují pohyt v koleni (plastové až k prdelce neumožnují pohyb) a v kontíku. Cituji: Poté vyžaduje Ponsetiho protokol nošení dlahy za účelem udržení nohy v abdukci a dorsiflexi. Jedná se o tyč připojenou k rovným stranově neutrálním BOTAM s otevřenou špičkou. Vsimni si obr.c.7 jsou taky plastova korytka, ale konci u kotniku. Ne ze by zrovna tyhle byli pohodlne, idelani je jsou Denis Brownovy nebo Johan Mitchella. Co se tyce kolynek: taky jsme se stim potykali, bala jsem se noh do X, ale uz se to srovnalo, dlahy na to nemeli vliv. A ANO mas pravdu, je to jen a jen o penezich. A to at v soukrome ambulanci nebo v jine. Jde o vazby, ktere kdo na kterou protetiku ma. A protetika si bude hajit svoje dlahy, protoze z toho vydelava. Nekdy i dost. Pro informaci (Miso oprav me pokud se mylim, mozna si ty udaje pamatuju spatne): takova individualne zhotovena dlaha v CR stoji az 15 tisic, oproti tomu, kdyz jsem JMD kupovala za vlastni (bez mnozst.slev, s dopravnym) stali kolem 8 tisic. Díky holkam odsud se povedlo zprostredkvoat nakup JMD z UK pres dve spratelene protetiky, ale nedelaji to z dobre vule, ale (driv to tak bylo nevim jak ted), ale nakoupili za 8, pojistovne vykazali 15 Pekny vyvar co?Takze ja radim vlastni rozum. Vyptat se na zkusenosti jinych s dlahami, eventuelne vyzkouset. A i pres odpor lekare si zaridit vlastni. S poukazem na dlahy muzete jit do kterekoliv protetiky, nemusite jit tam kam urci lekar. Uz koncim... Ja doufam,ze az spustime novy web, kde bude kazdy moct pridat svoje zkusenosti, svoje tipy, bude vic interaktivni, tak ze nam holky odsud pomuzou a pridaji svoje zkusenosti, zrovna s dlahami. Pekny den. |
| spajky | 136688 |
|
20.4.2013 22:42:06
já bych řekla, že je to podle toho, s jakou firmou mají kontrakt...možná je to i podle individuálních zkušeností, ale spíš si myslím, že mají z toho prachy ti doktoři...přinejmenším soukromníci asi určitě..ale je to jen moje domněnka...mě na ty naše řekly přímo z té firmy, že ty co máme (takový plast až pod kolena spojený tyčí) jsou prý funkčnější než ty botky..ale mě připadá, že má s nima Amálka až moc nohy do x...jsou natočené tak, že přiléhají k sobě a když malé fixuju nožky, tak je musím strašně moc rovnat, až je to nepřirozené, potom při normálním nošení se jí to od těch nožek i přes ty pásky uvolňuje :-( nejednou se z toho vysmekla..
|
| Sachariasek | 136230 |
|
20.4.2013 22:11:09
To by bylo super-kdybyste to nekdo nafotil/vysvetlil...fakt se v tom ztracim...to urcuje dr.,ktere konkretne? Hadam,ze maji vsechny typy stejnou funkci...
|
| spajky | 136688 |
|
20.4.2013 19:39:58
my máme dlahy, které jsem ještě nikde asi ani neviděla..jsou z plastu...tak jestli budeš chtít poslat někam fotky na maila, není problém...
|
|
|
20.4.2013 13:29:25
Kdyby se nekdo ujal popisu jednotlivych dlah, a vyfoceni (dodnae fotky od ostatnich maminek), tak to muzeme zverejnit na Achilleu - jsme v procesu zmeny webovek, je s tim fura prace, na tyhle vychytavky ted nemam kapacitu - snazime se obnovit puvodni texty v novem formatu.
Neco muzu nafotit i ja co tu mam dlahy do Ugandy. JMD uz jsem rozdala, ty uz nemam. |
|
|
20.4.2013 13:29:24
Kdyby se nekdo ujal popisu jednotlivych dlah, a vyfoceni (dodnae fotky od ostatnich maminek), tak to muzeme zverejnit na Achilleu - jsme v procesu zmeny webovek, je s tim fura prace, na tyhle vychytavky ted nemam kapacitu - snazime se obnovit puvodni texty v novem formatu.
Neco muzu nafotit i ja co tu mam dlahy do Ugandy. JMD uz jsem rozdala, ty uz nemam. |
| spajky | 136688 |
|
19.4.2013 22:19:29
Dobrý den, můžu se zeptat, kde vám dělají kafo dlahy?
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.