| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pes equinovarus

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 850] Názory 851860 z 14951  [Dalších 14091 >>]
Tereza 113708
16.3.2013 1:22:35
Hezký den všem. Už jsem tu strašně dlouho nebyla, jen občas se snažím dočíst příspěvky. Měla bych ale prosbu - moje kamarádka by potřebovala poradit s výběrem rehabilitace v Plzni či okolí. Jedná se o zcela jinou vadu než PEC (hypotonie u novorozence), ale jde nám o doporučení na někoho šikovného s dobrým přístupem. nemáte prosím někdo zkušenost? předem moc děkuji a zdravím Tereza
beruska
  • 
15.3.2013 19:22:06
Dobrý den,jsme po operaci achilovky a už máme dlahy a pan doktor říkal protahovat 3x denně achilovku.Ale nevím kolik krát nebo jak dlouho?Moc děkuji za odpověd Ilona
mattanay 91979
14.3.2013 23:40:31
Ahoj maminky, jste moc hodné, že jste se mi ozvaly.
Dneska jsem se na toto téma bavila nejprve s maminkou Tondy, pak s tatínkem. Výsledek hovoru dobrý.

Holky, já vůbec netuším, jaký má Tonda rozsah pohybu. Ve zprávě o tom nic není a já do ordinace nechodím, což mě mrzí. Kluk, když leží na zádech na posteli, tak vyvrátí nohy do boku, až mě to bolí. Chodí, běhá, nic podezřelého na něm není vidět. Jen má malinké nohy, vysoký nárt. Těžko se mu kupují botičky a papučky. Horší je to pak, když na něho koukám, jak stojí bos.

Tonda je bojovník, stejně jako vaše děti a tak vím, že to zvládne. A ty lázně si prosadím ~o~ Sama jsem neurologicky nemocná a do Jánek bych se moc chtěla podívat. Mějte se hezky a jak budu mít probém, tak vidím, že mám ve vás podporu ~x~

Michaelas 88634
14.3.2013 22:33:28
Mattanay,
ano, jde o kotník.
Náš Filip je taky hodně akční, nedovedla jsem si těch šest týdnů představit, ale nakonec to celkem uteklo. Noha v sádře ho nebolela, tak se začal celkem brzo pohybovat posunováním po podlaze sám. Měli jsme půjčený kočár pro větší děti, tak jsme dělali procházky, jezdili do zoo, chodili do školky, když bylo divadlo nebo koncert nebo jen tak za dětma, aby mohly pomalovat sádru... Jen je potřeba připočítat po sundání sádry ještě nějakou dobu na to, než začně chodit jako dřív, u nás to bylo 3 týdny.

Lázně pomohly, přece jen byla zasádrovaná noha po té době slabší. Fotky z lázní mám tady http://mi-st.rajce.idnes.cz/Janske_Lazne_leden_2013

Chodíme taky k Poulovy a právě ten nás po operaci do lázní poslal.

Tak přeji, ať Toníkovi všechno dobře dopadne.
Lucilka*, Berušky 12/05 13529
14.3.2013 21:22:59
Zdravím, já myslím, že to bude to stejné, co má za sebou Filip od Míši. Capsulotomie je otevření kloubního pouzdra, u Toníka kotníku. Jak velký má Tonda rozsah pohybu? My taky s Laurou (7 let, pec na levé noze, rebelující, recidiva pec ve 2 a půl letech) chodíme k doc.Poulovi. Vtáčení přednoží máme ve zprávě už dlouho, ale pořád je to hraniční, tak to nechává, jinak chválí Lauřinu chůzi. Rozsah pohybu v kotníku má Laura jen asi 10 stupňů, ale na rehabce jsme to probírali a prý dokud je funkce nohy dobrá, operaci by neřešili. Takže asi záleží, jak Toník chodí, běhá... moc záleží na tom, jak dítě roste. U nás už to má nejspíš počínající vliv na páteř...
Jinak názor na lázně doc. Poula je stejný i u nás a přesto jezdíme cca 1x za rok už od doby, kdy holkám byly 2 a čtvrt. Teď se v dubnu chystáme zase do Jánek. Nebála bych se, děti jsou přizpůsobivé, sádry jsou sice nepříjemné, ale děti to tak neřeší, poradí si a naštěstí rychle zapomenou a lázně jsou určitě přínosem!
Přeji rozumnou domluvu s rodiči a příznivý vývoj.
Kdyby něco, taky se podělíme o lázeňské zkušenosti :-)
Andreaaa 124080
14.3.2013 19:46:49
Ahojte maminky,
ráda bych se podělila o dnešní dobré zprávy z kontroly.
Dcera 16 měsíců, jednostranný PEC, 3x sádra (2.nožka polohová-nesádrovaná), bez operace, léčena na Bulovce Pons.met., ve 13m doktor rozhodl, že máme vysadit na 3 měsíce (zkušebně) dlahy a dnes jsme byly na kontrole a rozhodl, že dlahy už opravdu malá nemusí nosit a na kontrolu jdeme až za půl roku. Ze začátku mi bylo řečeno, že min. dlahy budou do 3 let a teď mám tak úžasné zprávy. Vím, že se musím mít na pozoru, že se vada ráda vrací, ale pořád tomu nemohu uvěřit. Je tu někdo komu taktéž tak brzy vysadili dlažky?

Všem přeji, ať jsou nožky co nejzdravější :-).
mattanay 91979
14.3.2013 12:22:48

Ahoj Michaelas,
moc děkuju za reagování na můj příspěvek.
Můžu se ještě, možná hloupě, zeptat, jaké kloubní pouzdro?? Kotník?

Tonda má nemocné obě nohy. Je to hyperaktivní děcko. Nedovedu si představit, že by měl být nějakou dobu zasádrovaný ~q~~q~

S lázněma je to v našem případě taky na pováženou, protože rodiče mají k Tondovým nohám laxní přístup. A také prof. Poul jim prý kdysi řekl, že pro Tondu lázně nejsou.

Určitě se ještě ozvu, až to dneska proberu se svým synem. Ještě jednou moc děkuju.~x~

Kamila 135995
14.3.2013 10:59:59
Ahoj Sáro, mám3,5letého kluka. Byli jsme tam na operaci nožky. Měl oboustrannou PEC.
A levá se nechtěla spravit, jak by měla...... Doufám, že už to bude dobré. Máme kontrolu v dubnu....
~x~
Michaelas 88634
13.3.2013 17:06:49
Ahoj toníkova babičko,

na kapsulotomii jsme byli v říjnu, dělali to společně s natažením achilovky. Kloubní pouzdro se mírně upraví (sešije) tak, aby v přední části (zapomněla jsem název toho kloubního spojení) bylo více místa na dosednutí kostí. Ukazoval nám to na rentgenu, kde byl i vidět rozdíl oproti zdravé noze.

Na operaci jsme taky byli ve čtyřech letech. Sádra byla 6 týdnů, po sundání jsme byli v Jánských lázních. Jizva je asi 7 cm dlouhá vedená svisle na zadní části nohy. Jestli budete potřebovat vy nebo rodiče nějaké info, tak se klidně ozvěte.
mattanay 91979
12.3.2013 20:17:26
Děkuju, toto jsem taky našla. Jenže mi to nic neříká, tak jsem se chtěla zeptat, zda-li se to tu někoho také týká.
Jak tu píšete o přehození šlach, toto není ono, že?
[<<Předchozích 850] Názory 851860 z 14951  [Dalších 14091 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.