Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Sachariasek | 136230 |
|
24.3.2013 10:36:13
Dekuji moc za informace.
Achileus postupne prelouskavame,tak snad tam dostaneme podrobnejsi odpovedi na nase otazky. K tomu oblekani-takze co pujde,tak pres hlavu..na zacatek-teplacky tedy neoblece prcek zadne? Termin mam na prelomu cervence/srpna,tak vyuzijeme se sadrami max.asi ty ponozky,ne? +popr.prikryjeme lehkou dekou... Doufam,ze sader bude malo. Jinak za nabidku pytle dekuji-rada vyuziji ;-) |
| Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 6948 |
|
|
24.3.2013 7:31:52
Na spooustu z techto otazek najdeš odpoved zde: http://achilleus.cz/index.php/prakticke-rady-a-tipy
1/ Dungl ma dobrou povest jako chirurg. Ale pry je snad jeste horsi nez Chomiak co do komunikace. Za me vede Mudr. Frydrychova, take z Bulovky. 2/ oblekani - v zasade se mi osvedcilo na prvni mesice kupovat veci, které mají "přebal", patentky mezi nozkama. Sadra je tlusta a do uzkych nohavic nepujde. Ponozky, puncochacky na sadru jde navlect.Pak az dojde na dlahy, tak zalezi jestli jsou sundavaci stredova tyc nebo ne. ALe dokud to slo kupovala jsem veci s prebalem a sudnavala horem, abych nemusela po kazde rozdelavat dlahy 3/ kocarek - ten neznam, zalezi kdy se dite narodi. Jen s dlahama s asi vejde vicemene do vsech, ale s fuskaem dekou apod uz spis jen do sirsich. 4/ poradi Prazaci, dobré info jsem slysela na rhb v Motole, jsem z Kladna, kdybys něco potřebovala. Už delší dobu "čekám" na miminko na diskusi, dostala jsem coby dárek od výrobce potřeb pro děti s PEC spací vak pro děti s dlahami http://www.c-prodirect.co.uk/baby-sleepwear/. Teď se mi vrátil ze "zápůjčky" od jiné maminky, pokud by ti nevadil, že už je používaný, ráda ho zase někomu přenechám k používání. |
| Sachariasek | 136230 |
|
23.3.2013 22:44:40
Dobry den,
Dozvedeli jsme se na velkem UTZ,ze nase miminko ma PEC. Ted se snazime ziskat nejake informace. Rada bych rodila primo na Bulovce,abychom mohli zacit se sadrami co nejdrive. Chtela bych se zeptat na par veci: 1) Dr.Dungl - jake mate prosim zkusenosti s nim? Zatim mam info,ze je skvely... 2) jak s oblekanim na zacatku-co mam kupovat? Teplacky bez tapek? 3) kocarek-jake mate? My Teutonii a hadam,ze s korbickou bude problem... 4) rehabilitace-kam v Praze prosim chodite? Dekuji moc. Je mi jasne,ze tyto otazky se zde probiraly jiz 100x, ale jsme na zacatku-mejte prosim pochopeni. Dekuji. |
| DejnaO | 105966 |
|
|
21.3.2013 19:51:24
ahoj,
my jsme taky léčeni u prof. Poula a a na poukazu byl vždy psán ponsetiho aparát. Ale taky nás vždy poslal přímo do protetiky Passo a tam nám udělali plastová korýtka, spojené tyčí. (Nejdřív udělali sádrový odlitek nohy a tak jsme měli dlahy na míru). Vašík (3roky, oboustrannýPEC, dlahy na noc) naštěstí dlahy snáší velmi dobře od začátku. Kdyby byly jakékoliv dotazy klidně písni na meil. |
|
|
21.3.2013 19:28:43
Nechcete si radsi zavolat? Poslete mi telefon na email, mam spoustu volnych minut
|
| Kal | 129170 |
|
21.3.2013 14:14:48
Děkuju moc za info i odkaz. A můžete mi prosím z praxe říct, v čem jsou lepší ty JMD? Jaké je upínání (tkaničky, přezky nebo suchý zip?), je tam dírka na patě pro kontrolu paty? Na Achilleu je popsán rozdíl jen DB dlah od jiných firem..A JMD od firem ze Zlína či ČB se také v něčem liší? A to opravdu u nich stačí jen vyplnit formulář, kde je uvedena délka nohy a její obrys? Už není potřeba např. obvod paty nebo obvod nártu? Omlouvám se za tolik dotazů
![]() |
|
|
21.3.2013 6:28:52
Tak to je dobry co vam napsal, to si muzete vybrat. AUtomaticky se davaji DB dlahy, JMD proplaci pojistovna diky takove klicce protetiky. Na strankach Achillea je to popsano, jak na to. Takze je to na vas, které si vyberete. Za me vedou JMD. Lze je objednat i pochozi. S nastavenim muze pomoct protetik (v pripade, ze ho navstivite osobne) nebo si to udelate sami (v pripade ze to vyridite korespondencne). V obou pripadech byste je meli nejdele do 3 týdnů mit. Nastaveni je urcite nekde napsane na Achilleu a na strankach prodejce JMD, ale musim pohledat, jestli mate zajem. Neni to zadna veda,uhel se dava standardne stejny vsem.
Tady je spoustu deti co jsou leceny u Poula, urcit se nekdo ozve konkretni odpovedi. Tady je to dobre popsane (cela POnsetiho metoda, vc. dlahovani), vcetne uhlu i typu dlah. http://www.nemlib.cz/web/soubory/web/1_33_17_197_293.pdf |
| Kal | 129170 |
|
20.3.2013 23:24:12
Právě, že na poukazu je napsáno jen Ponsetiho aparát...vím, že jsou DB a JM dlahy, oboje hradí pojišťovna nebo jen ty DB? Byli jssme u dr.Poula, nožky dobré, bez recidivy, ale ty dlahy nám změnil (preventivně, aby se nestáčely nohy dovnitř a "nešmatlal")..taky nevím, zda s tím syn nebude mít problém spát, když byl zvyklý na jiné:-( Další kontrola za půl roku, takže to nám asi nenastaví...
|
|
|
20.3.2013 15:32:46
Jestli Vám ponsetiho dlahy doporucil ortoped, tak vam to nastavi a vsechno vysvetli on. Nebojte se? Jedna se o Mitchellovy nebo Denis Brownovy dlahy? (mudr. frydrychova mluvila jeste o jednom typu...nevzpomina si nekdo kdo byl na srazu?). Nebojte vsechno vam vysvetli. pokud jste se jeste nedival tak neco o dlahach je i tady http://achilleus.cz/index.php/vase-pribehy
Ale klidne se ptejte |
| Kal | 129170 |
|
20.3.2013 13:15:50
Můžete mi prosím někdo poradit ohledně Ponsetiho aparátu? Pokud jste z Ostravska a okolí, u jaké firmy si je necháváte dělat? Jsou tam nějaké možnosti volby u této pomůcky? Vše vám seřídí a nastaví na místě? Na co si mám dávat pozor, aby bylo vše nastavené dobře? Doteď jsme měli plastové dlahy, se změnou ortopeda nám bylo změněno i tohle, takže nemám žádnou zkušenost
Děkuju, hezký den![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.