| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Nostalgické vzpomínání

(?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 6272  [Dalších 6162 >>]
Ropucha + 2 120300
19.11.2024 20:41:27
Vůbec nevím, jestli u nás byl Pionýr povinný. Už jsem tu zmotala vzpomínky na Jiskry a Pionýry, mám na to jen vlažné vzpomínky z nejnižších tříd. Možná probíhaly i nějaké schůzky, ale pokud ano, splývá mi to s družinou, nic specifického se tam asi nedělo.
Na druhém stupni Pionýr nijak nefiguroval, to bych si snad musela pamatovat. Pamatuji si zájmové kroužky ve škole i mimo školu, pamatuji si cvičení na spartakiádu, ale nic souvisejícího s pionýry.
Čumča. 160024
19.11.2024 20:38:59
někdo jiné hledisko ani nezná, těžko si bude ke stáru rozšiřovat obzory~d~
Ropucha + 2 120300
19.11.2024 20:34:20
Fern, když ty to bereš jen optikou peněz :-) Oproti nejbohatším zemím jsme na tom hůř, máme nižší platy, to je pravda. A chudší země zase nižší oproti nám.
Ale pro mě tohle není hlavní, já mám na mysli rozdíl mezi režimem, kde jsou všichni občané otroky státu, a režimem svobodným.
Moje dítě může pracovat kdekoliv na světě si vybere, a nemusí kvůli tomu tajně přelézat ostnatý drát, to je to podstatné.
Evelyn1968,2děti 6269
19.11.2024 20:04:02
Jo, u nás taky, taková další školní otravná povinnost. Když bylo něco v pionýru, řešil to třídní učitel.
Já jsem Teda chodila poctivě, ale opravdu nerada. Politika v tom ani nebyla, jen nuda. Dokonce jsme si v tom smyslu jednou stěžovali i na vedoucí, poslali jsme dopis, to bylo tóčo~t~
Drypetis 154924
19.11.2024 17:07:06
Pionýr byl u nás téměř povinný a oddílové vedoucí byly většinou studentky pedagogické fakulty. Většinu času se hrály nějaké kolektivní hry, když to šlo, tak venku a když ne, tak v klubovně. S kamarádkou jsme často na schůzky nechodily a pak jsme byly někde poblíž a pozorovaly jsme ostatní. Jednou nás načapali a měly jsme problém, proč jsme se nepřidaly k ostatním a radši měly absenci. Jednoduše - nechtěly jsme hrát ty kolektivní hry :-) Na schůzkách se dělala prezence a ta se odevzdávala třídní a ta řešila, proč někdo nebyl na schůzce, když ve škole dopoledne byl a pak se to ještě řešilo s rodiči na třídních schůzkách. Takže u nás to byla dost buzerace. Někteří rodiče byli proti účasti dětí a dalo se to obejít i tím, že na dobu schůzek jim dali nějaký mimoškolní kroužek. Ale bylo to samozřejmě už podezřelé. A členy Pionýra ty děti tak jako tak byly, to si dovolil málokdo přímo odmítnout.
Federika 14090
19.11.2024 16:13:40
Sedmi,
běžní zaměstnanci tam fakt nijak líp nežijou, o nic větší platy neberou. A v přepočtu na výdaje taky nic moc.
77kraska 132593
19.11.2024 15:38:02
Fren, souhlasim.

Jak ted Fiala rekl, ze kdyz zustane u moci, budeme brat stejne platy jako v Nemecku....a zacalo se psat, kolik berou v Nemecku....tak vedle toho jsme tady fakt jen otroci s almuznou.
byvala radka 154149
19.11.2024 12:13:44
Tak u nas to pro radost bylo, hrali jsme hry, v lete jsme chodili do parku a na hriste, jezdili jsme na vylety. Nijak jsem jako dite nevedela, ze slo o politiku. Pro nas to byl krouzek, kde se delo neco zajimaveho. Zadne politicke kecy mi v pameti neutkvely. Mozna jsme meli fajn vedouci a vykazovali to jen na papire😁
K_at 121378
19.11.2024 11:18:08
Přesně. Máme tu spoustu podnikatelů, firem, start upů. Hodně kvalitních vědeckých pracovišť. A je tu samozřejmě i hodně lidí v hnusnych zaměstnáních s mizerný mi podmínkami. Ty jsou ale i na západě.
Je toho hodně co zlepšovat. Nicméně otrocký režim teda vidím spíš směrem k Bangladéši, Africe, Indii atd.
Gladya, bývalá dasa, 63023
19.11.2024 9:59:30
Otrokem je ten, kdo se jako otrok cítí. Já tedy otrok nejsem~j~
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 6272  [Dalších 6162 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.