| Gladya, bývalá dasa, | 63023 | 
| 
 | 
 19.11.2024 9:58:08 
Fern,  
  Nic o tobě nevím, ale lituju tě. Spokojení lidé nemají potřebu takhle kolem sebe kopat a být zlí. No, třeba to bereš jako legraci.Pokud je ten, na koho tak hnusně útočíš v pohodě, jen se ti směje, Ale dochází ti, že někomu, kdo je zrovna psychicky na dně, by tvoje hloupé urážky mohly i ublížit?  | 
| Fern | 155759 | 
| 
 19.11.2024 9:21:13 
Uplne Stejne jako vis prdlajs ty o mne,kaco. 
 | 
| Fern | 155759 | 
| 
 19.11.2024 9:14:58 
Lidi z ceska otroci i dnes za almuznu, jsme stale jen vychodni zotrocena zeme z pohledu zapadu.Tak to je,bohuzel. 
 | 
| 77kraska | 132593 | 
| 
 19.11.2024 8:12:31 
muj pionyrsky oddil mel napln pry jako drive Skaut, vypravy v sobotu, uzly, poznavani rostlin atd.....rada na to vzpominam, vedl ho otec jednoho spoluzaka, 70. leta...ovsem slo o to, kdo se kde namanul, pokud otec spoluzaka byvaly Skaut, tak trida chodila v podstate do Skauta, pokud nejaka maminka, kterou bavilo vysivani, tak se ve tride vysivalo, kluci odpadli a chodili misto toho na fotbal 
 | 
| Jerry G. | 159407 | 
| 
 19.11.2024 7:59:17 
Ja jsem chodila do Pionira, ikdyz jsem nikdy neslozila slib. Jezdili jsme na vypravy, delali hry v centru Prahy, ucily uzly atd..  V podstate to byla obdoba dnesniho Skauta pod jinou hlavickou. Pak ty lidi s vedeni plynule presli do Skauta. Diky tyhle diskusi jsem si vzpomela, ze jsem dva roky delala pionirskou vedouci ve tride moji mamky. Dela jsem s detmi veci stejne, jako ja v detstvi v Pioniru. 
 | 
| Stará husa | 154854 | 
| 
 18.11.2024 22:13:43 
Já bych do Pionýra chodila ráda, kdyby měl stejnou náplň jako Táborník - výpravy do přírody, vázání uzlů, lovení bobříků. Jenže to nás Pionýr neměl. Co dělali kluci, to nevím, ale holky šily a cvičily jazz gymnastiku. Ani jedno jsem nechtěla dělat, tak jsem tam nechodila. Měla jsem strach, co mi třídní napíše do posudku, ale napsal, že jsem aktivní členka PO SSM. Byl hodný. A na střední a vysoké škole SSM něco asi organizovalo, patrně nějaké chlastačky, těm jsem se vyhýbala. Chodily jsme s holkama na dálkové pochody, ty taky organizovalo SSM, ale ne z naší školy. Rodiče mě od toho nijak neodrazovali, ale věděli, že já budu obyčejný člen, v ničem se nebudu angažovat, spíš se povezu.  
 | 
| Evelyn1968,2děti | 6269 | 
| 
 | 
 18.11.2024 22:07:18 
Hmm, tak nic z toho mě nebavilo, jedině ty střelby, v tom jsem byla dobrá - O partyzánský samopal 
 , ale kytaře, zpěvu a tanci se to nemohlo rovnat, s holkama jsme v 5. třídě měly kapelu, tvoření jsem nesnášela, jsem nešikovná.  | 
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 | 
| 
 | 
 18.11.2024 21:36:19 
Taky jsme měli ve třídě jen dva kluky, co nechodili do pionýra, oba měli zákaz od rodičů a oba to štvalo  
![]() Já to fakt měla ráda, první oddíl, kam jsem chodila, byl dívčí - vařily jsme, dělaly různé rukodělné výrobky, hrály hry, naše vedoucí byla opravdu šikovná, takže jsme vyráběly z moduritu, pryskyřice, drhaly, háčkovaly, korálkovaly... Pak skončila a já přešla do turistického - výlety, přežití v přírodě, střelba ze vzduchovky, kuše, morseovka, uzly, různé (tehdy) neobvyklé hry v té době jako baseball, lakros, kroket... vedoucí byl nadšenec, 2-3 víkendy v měsíci jsme měli výlety, občas v létě se spaním pod širákem (nebo s celtou), tábory, to fakt nebylo z povinnosti ![]()  | 
| Evelyn1968,2děti | 6269 | 
| 
 | 
 18.11.2024 20:39:49 
Neumím si představit tam nechodit, nám automaticky rozdali přihlášky a šli jsme. Jen jedni rodiče nesouhlasili a jediný spolužák nechodil s námi, bylo to divný. 
Moje máma byla učitelka, asi by si nemohla dovolit odmítnout. Pro mě to byla další povinná školní družina nebo tak, měla jsem radši pěvecký a taneční kroužek. Ale mě by nebavil ani dnešní skaut. V SSM jsem byla od prváku, přišel člověk a rozdal nám přihlášky, nikdo si nedovolil to nevyplnit, ale tam byla aspoň sranda, družební víkendový akce s chlapci a diskotékou zdarma. Normálně by nás rodiče na něco takovýho nikdy nepustili.  | 
| Gladya, bývalá dasa, | 63023 | 
| 
 | 
 18.11.2024 20:34:15 
Fern, vidím to úplně jinam. V roce 89 jsem měla hotovou VŠ,byla jsem byla vdaná, pracovala jsem. Dnes se mi řada věcí nelíbí, ale tehdy to bylo mnohem horší. 
 | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.