| Zasjaj. | 54917 |
|
|
18.11.2024 1:49:43
Já si tak přála mít kroj. A zápasník jisker a odznáčky. A chodit k pomníčkům. Nic, rodiče nedovolili. Ani na Prvního máje mě nepustili
![]() |
| Zasjaj. | 54917 |
|
|
18.11.2024 1:44:26
Senedro, nevíš, jestli ten kluk pak po revoluci na ten Matfyz nakonec přeci jen šel? Nebo už bylo pro něj pozdě? Jeden náš blízký kámarad je matematik a v osmdesátkach se mu něco podařilo, něco spočítal a ta věta se po něm i jmenuje. Nikdy předtím ani potom se mu nic srovnatelného nepodařilo. No a dostal pozváni na nějakou univerzitu v Kanadě. Celoroční plat v dolarech. Při tehdejším kurzu vila na Ořechovce. Prostě fůra peněz. Nikdy nebyl ve straně. Ozval se mu estébák a požádal ho nikoli o podpis, ale prostě prý jen ať má v té Kanadě oči otevřené, ať se stýká s emigranty, aby mu pak mohl poreferovat, co tam kdo dělá. Jestli teda do té Kanady chce jet. Takže nejel nikam a dalších patnáct let bydlel v jednom bytě se svou matkou.
|
| Zasjaj. | 54917 |
|
|
18.11.2024 0:44:09
Fed, snad si nemyslíš, že má sestřenice byla děkanovi po vůli?
To snad ne, ona není vůbec ten typ |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
17.11.2024 22:47:59
"Pro me je zas nepochopitelne, kupovat nepotřebné potraviny za kazdou cenu, jenom abych něco koupila"
Proč nepotřebné? Lidé obvykle nepotřebují jednu věc, ale dělají větší nákup potřebných věcí, když už tam jdou. Obsluze pak asi připadá zvláštní, když někdo nemá (opakovaně) nic a zkontrolují ho. |
| mabela | 51999 |
|
|
17.11.2024 22:42:10
Tak me se to stává opravdu casto. chodím nakupovat hlavne do makra velke veci, do ostatních jenom konkrétní maličkosti. Například dnes pro slavné maslo😄 už bylo vyprodané, takže nic. Pro me je zas nepochopitelne, kupovat nepotřebné potraviny za kazdou cenu, jenom abych něco koupila…každý to mame proste jinak.
|
| Federika | 14090 |
|
|
17.11.2024 22:19:55
Tak to vůbec, naštěstí, to by se máma zbláznila
A o zelený košili nic nevím. |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
17.11.2024 22:19:05
Tak u nás se kroj nosil často, i na třídní focení, některé roky... A určitě do průvodů (7. listopad pod kabát, 1. máj), na zahajovací a ukončovací setkání pionýrů (začátek a konec školního roku), občas nějaká schůze, slavnost... A pak jsme měli ještě pracovní, to byla zelená košile, tu jsme teda pak zaměňovali za vojenskou základní košili, ten jsme nosili dost i na táboře, na výlety a podobně...
|
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
17.11.2024 22:07:02
V naší škole se nesmělo do průvodu s nikým, jen se zdrávkou v uniformě, prezentovaly jsme, jak se slouží zdraví lidu.
|
| Federika | 14090 |
|
|
17.11.2024 22:05:09
Já už to tu jednou psala-mě do jisker nevzali. Až napodruhé
![]() Všichni skládali slib a já dvakrát za sebou místo "aby byla šťastná"-ta země, Země, já si každopádně v těch 7-8 představovala tu kouli, řekla "ABYCH byla šťastná", dávalo mi to smysl. Očividně těm, kteří o tom rozhodovali, ne. |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
17.11.2024 22:00:26
Obdrželi? To se muselo koupit, naši mi sukni nikdy nekoupili, jenom košili, pionýrskou. Svazácký jsem neměla a do jiskřiček mi taky nedovolili chodit. V SSM jsem byla ve sportovním oddíle, měli jsme fiktivní skupinu a na všechno mi napsali papír, že jsem byla s nima, takže se školou jsem nikam nemusela.
|
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.