| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Nostalgické vzpomínání

(?)
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 6272  [Dalších 6062 >>]
mabela 51999
17.11.2024 17:01:12
Tys nikdy nesla do obchodu pro něco konkrétního a nebylo to, tak si odesla s neporizenou???

Minuly tyden jsem kupovala 4 plata vajec a musela jsem každé plato nadzvednout, aby to prodavačka zkontrolovala. Jasne, bude to tim, ze vypadam podezrele😄😄😄😄
mabela 51999
17.11.2024 15:06:31
Jeminanku co pak byl socializmus jenom o žrádle?
Me je dnes do place z toho stopnuteho ekonomického vývoje, který tady byl za první republiky. byli jsme jedna z nejprumys­lo­věj­ších zemí světa! Zaniklo svobodne podnikani, a s nim i ekonomicky růst měst. bohuzel se to už nikdy uplne nevratilo. To je dle mého jeden z nejvetsich pruseru socializmu, ne to ze nekdo schovaval salám a knihy pod pultem…
K_at 121378
17.11.2024 15:01:33
Len, to je dobrá připomínka.
A Mmch jsem teď poslouchala nějaký rozhovor o výsledku voleb v Německu, kde mě velmi překvapilo, jaká obrovská propast je stále mezi bývalým západním a východním Německem. Počínaje zastoupením svých zástupců na úrovni vlády až po stále trvající dehonestaci Východňárů, horší ekonomickou úroveň atd.
Len 108740
17.11.2024 14:05:07
No, v porovnani se zapadem to drhlo, asi jak se kterym. Tady jsou cele ulice domu stavenych v sedesatych a sedmdesatych letech, ktere mely zachody a koupelny na zahrade v extra velke kadibudce. Ustredni topeni se zavadelo nekdy v sedmdesatych a osmdesatych letech, do te doby v kazde mistnosti zvlast. Atd. Zeny, kdyz se vdaly, prisly o vlastni bankovni ucet jeste v sedmdesatych letech. A to jsme hned u Londyna, nikdy to nebyla chuda oblast, na severu chodili do kadibudky na zahradu bezne jeste v devadesatych letech.
Federika 14090
17.11.2024 13:53:15
A mě zas posílali nakupovat a měla jsem pak jít za vedoucím, že tam mám schovaný knížky pod pultem.
A on mi je dal,bylo mi neskutečně trapný mu o to říkat a pak jsem sdělila mámě:" Ale nebyly pod pultem, měl je vzadu..."~:-D
Senedra 14756
17.11.2024 13:43:17
Tak jsem si při přípravě oběda vzpomněla na další střípky.

Když člověk kupoval maso, běžně místo půl kila dostal třeba 40,45 deka. Podobné to bylo se salámy a saláty.
V našem venkovském obchodě měla prodavačka váhu kus od pokladny, aby ten, kdo zrovna objednával, na váhu neviděl.
Jednou, mohlo mi být tak 7 let, mě rodiče poslali pro půl kila citronů. Prodavačka mi nabalila přes tři čtvrtě kila ... a citrony začaly skoro hned plesnivět - prodavačka se zbavila už špatného zboží.
O prázdninách jsem chodila nakupovat, protože jen dvakrát týdně do našeho obchodu dováželi uzeniny. Stála jsem ve frontě a místní důchodkyně, které byly až za mnou volaly na prodavačku :" Maruškooooooo, nech mi osm špekáčků.... Maruško, dej mi stranou čtvrt kila šunky..."
Ne, děkuji, už nechci...
Federika 14090
17.11.2024 12:49:10
Evelyn,
přijde madam s vuittonkou za 150 tisíc-prosím, zde odložit...~:-D
Evelyn1968,2děti 6269
17.11.2024 12:19:03
Tady v COOPu to odkladiště~;) na tašky měli ještě nedávno.

Za socíku to bylo vždycky u těch mlýnků na kávu.
Stará husa 154854
17.11.2024 12:10:27
U nás v Bille ostraha taky je, často hlídá u východu z pokladen, ale chodí i mezi regály. Kromě toho mají v každém supermarketu kamery, takže ostraha je i v zázemí a sleduje přes kamery, co se děje v obchodě.
TaJ 81121
17.11.2024 12:05:53
Ropucho, v Lidlu a v Bille vídám ostrahu běžně, někdy mě i pozdraví u vchodu 🙂. Vlastně i v Albertu, ale tam chodím jen u mamky. Naposled nás ostraha bedlivě sledovala, když jsme byli se synem na podzimních prázdninách v Nýřanech u Plzně. Měli jsme tedy oba na zádech obrovský batoh, protože jsme si šli nakoupit ještě před tím, než jsme se šli ubytovat. Bylo to na opačných koncích města, tak se nám nechtělo to pak jít znovu. Ale pán jen koukal a pořád se tak divně culil😁. Jinak ani s kočárkem, ani bez něj po mně nikdy nikde nic vidět nechtěli.
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 6272  [Dalších 6062 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.