| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Nostalgické vzpomínání

(?)
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 6272  [Dalších 6052 >>]
Senedra 14756
17.11.2024 12:03:25
tak životní úroveň šla nahoru i za komunistů, hlavně na vesnicícch. Ale v porovnání se západem to pořádně drhlo...

Jen kouzlo nechtěného - zrovna v TV běžel poslední díl F.L.Věka a maminka tam nabádala Františka, aby už nepůjčoval knihy, protože se mu může vrchnost pomstít na dětech~d~
Jerry G. 159407
17.11.2024 11:58:04
Třeba mí prarodiče nikdy nebyli ve straně, babička dělala laborantku, děda u dráhy, měli byt 3+1, auto, jezdili na dovolené, měli velkou zahradu, garáž - babička pocházela ze statku, jako dítě si mohla o životě ve městě nechat zdát, děda byl z extrémně chudé rodiny, pro něj byl zázrak i to, že má několikrát denně pravidelné dobré jídlo ~d~
A takových bylo víc než dost... Nemá cenu se tvářit, že tu národ trpěl a v útrapách se snažil přežít režim..

Rose, tohle nebyla zasluha komunistu. Po valce bohatla cela Evropa. MM je dost chudych pomeru, nikdy nebyl jako dite na dovolene, doma meli suchy zachod. Vodu si ohrivali na kamnech atd.. Je z peti deti, narozenych na konci padesatych a na zacatku sedesatych let. Vsechny meli dobre vzdelani a praci, ted ziji zivot Holandskych duchodci s karavanem brouzdi Evropou..
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
17.11.2024 11:47:18
Tak třeba Lidl má ostrahu normálně viditelnou, v uniformě (teda tuším nějaký svetr nebo vesta), v našem "novém" pán z ostrahy často vypomáhá u samopokladen ~R^ ~:-D
Jinak jsem nikdy nepředkládala tašku k nahlédnutí, a snad ani kočár, přitom bych podle mne byla typicky vhodná ke kontrole (podle pleti) ~t~ asi působím nějak důvěryhodně, z ela výjimečně mě kontroluje i revizor v MHD, asi jen když to berou komplet ~:-D
Jo a teda náhodná kontrola u scan and go, ale to si neberu osobně ~;)
Ropucha + 2 120300
17.11.2024 10:53:28
Odkládání tašek si také nepamatuji.
A v současnosti si nepamatuji, kdy naposled jsem viděla v nějakém obchodě ostrahu. To už bude hodně dávno. Do Alberta tedy nechodím, ale všude jinde myslím ostrahy zmizely a nebo se zprofesionalizovaly natolik, že jsou zcela nenápadné.

Alena 129302
17.11.2024 10:50:37
Evelyn, to bylo asi neco lokalniho? Nezazila jsem nic takoveho.
Ropucha + 2 120300
17.11.2024 10:49:00
"Pro mě je 17. listopad ten úplně nejdůležitější svátek a nikdy nepřestanu být vděčná, že jsem mohla celou řadu událostí roku 89 prožít a více jak polovinu svého života prožít v demokracii."

Přesně.
Nevím, jestli porevoluční vývoj mohl probíhat jinak, lépe (určitě mohl probíhat hůř), nebo jsou to jen idealistické nereálné představy.
Každopádně globálně vzato jsme prožili asi jedno z nejlepších období dosavadních dějin. Vždycky opakuji, jak jsem šťastná, že v tak příznivé době mohly vyrůstat mé děti.
Federika 14090
17.11.2024 10:34:06
Evelyn, tak to si vůbec nevybavuju-teda řekla bych,že jsem to nezažila.
Evelyn1968,2děti 6269
17.11.2024 10:31:38
Myslím, že za sociku jsme tašky odkládali do takových poliček před kasou u vstupu. Byla tam cedule, že obchod za ně neručí :-)
Federika 14090
17.11.2024 10:29:51
Já jsem zas mohla přestoupit z pevně dané kombinace "němčina-ruština" na kombinaci "němčina-španělština". Fo té doby absolutně nemožné, po listopadu šlo všechno:-)
DaVinci 49945
17.11.2024 10:27:09
Pro mě je 17. listopad ten úplně nejdůležitější svátek a nikdy nepřestanu být vděčná, že jsem mohla celou řadu událostí roku 89 prožít a více jak polovinu svého života prožít v demokracii. Není nic, co bych polistopadovému vývoji vytkla. Myslet si, že korupce, krádeže a nepotrestané prohřešky politiků na západě nejsou, je naivní. Pořád je pro mě svoboda jednotlivce to nejdůležitější.
Co by nebylo? Asi bych nedělala to, co dělám, protože jsem v roce 89 studovala chemii a teprve po revoluci jsem šla na FAMU a věnuji se celoživotně práci v TV.
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 6272  [Dalších 6052 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.