| Čumča. | 160024 |
|
|
19.11.2024 21:33:56
"pro část lidí není svoboda nejvyšší hodnota"
to je ono, lidi přišli na to, že svobodu za každou cenu nepotřebujou, koneckonců si za ni nic nekoupí ![]() |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
19.11.2024 21:30:06
Kdyyž někdo nemá kde bydlet a co jìst, je mu svoboda na houby.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
19.11.2024 21:28:08
No jasně, takže budeme krmit děti kecy, že osmdesátá léta tu byla šedivá
![]() Fráze, která žije svým životem - v tom původním znění popisovala šedivá barva náladu, ale (třeba a nejen) ropucha to tu neustále opakuje a vztahuje k oblečení a barvám kolem ![]() ten systém tu vydržel tak dlouho, protože po válečných a poválečných nejistotách přinášel jistotu, stabilitu, životní úroveň vyšší, než většina lidí znala z minulosti... to, že je to život na dluh, většina lidí možná ani netušila... na druhou stranu v tom se zase tolik nezměnilo ![]() A ano, dnes je to daleko více o penězích, dnes jsou ty nůžky opravdu rozevřené, životní úroveň některých lidí je skutečně nižší, vyhlídky jsou pro ně dost bídné... A ano, chápu, že někteří lidé to vnímají jako že se mají hůř, protože ekonomicky je to tak... A těm je pak fuk, že mohou svobodně cestovat (nemají na to), jejich děti svobodně studovat (nemohou si to dovolit), osobní svoboda jim ty kroužky pro děti nezaplatí ![]() A není dobré se nad jejich "omezeném" náhledu pozastavovat - to opravdu nepomáhá ![]() |
| Federika | 14090 |
|
|
19.11.2024 21:24:10
Jo, tak to je, snazší život. Kterej mi organizuje někdo jinej.
Vybavuju si ty otázky u pohovorů-organizujete si vše raději sami, rozhodujete sami? Nebo jste raději vedena a organizována? Říkala jsem si-taková pitomá otázka, jasně že nechci, aby mě někdo organizoval, jasně, že si to chci rozhodovat sama. Ale ne, překvápko,spousta lidí zatrhla odpověď, že chtějí být organizováni. Dnes chápu, že jsou prostě různé typy lidí, ale v tom životě je to podobně, někdo se rád veze a je rád, když mu pak všechno předloženo až k nosu. A opak je daleko těžší, i přesto,že může přinášet svobodu a mnohem lepší výsledky. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
19.11.2024 21:21:33
Čumčo, jojo, do hodnocení minulosti se automaticky promítne, že byl člověk mladý, k tomu se přidá přirozená selektivita paměti a pak stačí brnknout na sentiment obrázkem sušenky nebo hračky z dětství, písničkou ... a zlatá doba mládí nemá konkurenci.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
19.11.2024 21:16:21
Federiko, je to tak, a myslím, že už se tady o tom také vedly debaty, pro část lidí není svoboda nejvyšší hodnota. Klidně vymění kus své svobody za život v kleci, který je snazší.
|
| Čumča. | 160024 |
|
|
19.11.2024 21:15:43
jo, život s klapkama na očích plus režim jim vyprávěl ve všech médiích, jak se mají prima
teď klapky na očích nejsou a vidění je prostě přetížené spoustou informací, které jsou naprosto protichůdné |
| Federika | 14090 |
|
|
19.11.2024 21:12:56
Mě Tuzex nechával chladnou. Koupili jsme si bavlněný teplákový bombarďáky ve dvou barvách, vyblitě béžová a prasátkovsky růžová, z toho někdo spíchl mikinu, já si na to ještě zažehlila psa a jaká jsem byla frajerka
![]() Nikdy jsme jako dítě po nějakých věcech moc netoužila, nepotřebovala jsem je. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
19.11.2024 21:12:42
snad, ale sázím spíš na vyšší senzitivitu k dezinformacím
|
| Federika | 14090 |
|
|
19.11.2024 21:10:28
Zcela bezstarostní přece nebudeme nikdy, nikdy nikdo není
![]() A stěžuje si hlavně starší generace, mnozí z nich byli zvyklí-a vyhovovalo jim to-že se o všechno stará stát. Nějak, ale stará se, zajistí, jim práci (dokonce povinně ), zajistí jim nějak bydlení, dokonce poskytne půjčky na ten hnusnej sektorovej nábytek, ale budiž, o školy s nemusíme starat, děti nastoupí do tý nejbližší, zubař i dětský doktor chodil do škol, všichni se měli tak nějak stejně ![]() |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.