| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Drbárna pro učitelky

(?)
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 31592  [Dalších 31462 >>]
Federika 14090
18.8.2024 9:59:07
Dcera se hlásila na tři gymply. Dva státní. a jeden soukromý. Dvě školy nevyžadovaly vysvědčení vůbec a ta třetí zcela marginálně,,dostala by se, i kdyby měla čtyřky, třeba,
Mohla by se tedy na ně hlásit i s hodně špatným průměrem, nikoho by to nezajímalo.
Stejně tak je to. s přijímačkami na VS.
A nedělejte si iluze, zas tak zásadně se soukromé a státní školství neliší.
magrata1 95172
18.8.2024 9:51:00
No, když jsou novomanželé už ve dveřích kostela a nikdo za nimi nevychází, jen se rozhlížejí, tak se teda vydám ven a u toho je posunky nabádám k následování~d~ A vím, jak se u toho cítím. Není to moje přirozené nastavení.
Merylin5 68735
18.8.2024 8:46:54
To povolání má svoje specifika, a je to asi na nás vidět. Mě třeba zdraví cizí děti, asi jsem jim povědomá, zřejmě typ učitelka~:-D
Půlka psa 24064
18.8.2024 8:39:13
"kdyby F. měla špatné známky, opravdu si myslíš že by se dostala na ten gympl? Jak asi?"

Známky přece nemají téměř žádný vliv při přijímačkách na gympl. Nějaké body za ně jsou, ale celkem minimum. Prokázané znalosti (test) dělají daleko víc. Jasně, že známky obvykle korelují se znalostmi, takže při velmi španých známkách znalosti spíš nebudou, ale o tom teď není řeč. Známky jako takové vliv moc nemají. Jestli mají špatné známky v něčem vliv, tak zprostředkovaně v tom, že žáka demotivují a ani se na gympl nepřihlásí, ale bezprostředně v bodování je jejich vliv opravu malý. Co se mě týče, tak by se známkování klidně mohlo zrušit, takže na něm opravu nelpím, ale zase nemá smysl tvrdit, že samotné známky znemožní přijetí.
Ropucha + 2 120300
18.8.2024 8:15:59
"když všichni čumí jak jelita, rozhlíží se a čekají na pokyn, tak ho teda, ač nerada, vydám. Letos jsem tak organizovala lidi na dvou svatbách. Kdybych je nenaháněla, asi by ještě teď bezradně stáli"

Aneb já vůbec nejsem velitelka, ale všichni jsou neschopný dav a potřebují mé vedení :-)
Vranice 21600
18.8.2024 8:12:09
Nejhorší jsou koňařky :-). Říká nedávno dospělý syn, aniž by s holkou a koňmi měl nějakou vlastní zkušenost. Přidávám jen na odlehčení, pobavení.
Ropucha + 2 120300
18.8.2024 8:08:37
"..přeceňujou. Nic těm dětem nezajistí a často vidím zbytečnej hon za známkama, divoce podporovanej rodiči, přitom z toho celkem žádnej benefit nehrozí.
Je třeba ty děti podporovat v tom, aby je něco bavilo, aby dokázaly přijít na to, co by chtěly dělat a co by dělat rozhodně nechtěly"

Federiko, máš pravdu.
Podstatný je podporující přístup a zájem o vzdělání jako takové, ne o známky.
Jenže to většina rodičů neodděluje (nebo dnes už ano?) a jdou jen po těch číslovkách. A děti jsou učené vnímat skrze ně úspěch a vlastní hodnotu.
Matulla 1193
18.8.2024 7:43:46
Federiko, ty snad opravdu věříš tomu co píšeš. Vždyť ty dvě mladší děti na půdu státní školy teprve vkročí prvně v životě. A kdyby F. měla špatné známky, opravdu si myslíš že by se dostala na ten gympl? Jak asi?
Federika 14090
17.8.2024 23:45:45
Psala jsem,že nejstarší chodil na běžnou základní školu. A dcera teď jde na státní gymnázium, kluci jdou (jsou) na státní VŠ.
Na základce měli jedničky. Ale ty jedničky se u nás dost přeceňujou. Nic těm dětem nezajistí a často vidím zbytečnej hon za známkama, divoce podporovanej rodiči, přitom z toho celkem žádnej benefit nehrozí.
Je třeba ty děti podporovat v tom, aby je něco bavilo, aby dokázaly přijít na to, co by chtěly dělat a co by dělat rozhodně nechtěly.
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 31592  [Dalších 31462 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.