| Stáňa * | 7932 |
|
|
24.11.2023 10:25:53
Souhlasím. Navíc školy jsou vetsinou i součástí veškerého kulturního dění. U nás je taky malotridka, cca 30 děti a školka se dvěma třídami. Jsou provázené, napr. jídelna je ve školce.
Obávám se, že ministerstvo bude tla it na obce, tj. Zrizovatele,aby na školy přidali víc z obecního rozpočtu, pokud budou chtít skoku udržet. Už teď ale dáváme na skolu/školku víc než 10 %. A to prakticky jen na 30 děti. |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
24.11.2023 9:44:55
"U nás to byly 3 holky, nešlo jim vůbec nic, ani matika ani jazyky. Dneska učí, jedná je ředitelka."
a "u nás" - mluvíš o zš nebo už sš? a taky co znamená "nešlo"? jako mít jedničky z matiky a z jazyků na zš je něco jiného než třeba na gymplu... |
| Kaipa | 98564 |
|
24.11.2023 9:37:50
Inko, my jsme +- stejně staré a dostat se na nějakou VŠ bylo dost náročný, platilo to i o pedáku. Ani všichni moji spolužáci z gymplu se na vysokou nedostali, o jiných středních školách ani nemluvím. Tvoje informace mě dost překvapila.
|
| Okolík | 129526 |
|
|
24.11.2023 9:21:36
To je celkem zvláštní, Inko, vzhledem k tomu, jaký býval v naší generací nával (nejen) na ped. směry VŠ, že by se tam dostaly tak marné studentky. Zajímalo by mě, jaký konkrétní obor při své studijní neschopnosti vystudovaly ...
![]() |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
24.11.2023 9:11:55
malotřídek máme hodně, nevím kolik, ale hodně
jenže jak je sloučit, když jsou v různých vesnicích? zřizovatelem je obec, pokaždé jiná, třeba dvacet kilometrů od sebe, to se blbě dává dohromady školní autobus pro svážení těchto dětí by vyšel dráž, navíc teda ty malý školy v místě bydliště jsou pro malý děti mnohem lepší než kolos někde dvacet kilometrů daleko druhý stupeň už nemívají stejně tak se nedají sloučit jídelny, my máme jídelnu, naše nejbližší sousední škola, 6 km daleko, má svou jídelnu taky, my jsme o něco větší vesnice i o dost větší škola, ale obě ty školy jsou spádový, každá pro jeden směr (sever, jih) |
| Buřt | 147593 |
|
24.11.2023 8:51:49
Ke stávce - dnes se ministr Stanjura vyjádřil, že až 20 procent škol má méně než 40 žáků.
To mě hodně překvapilo - je to vůbec možný ? že by bylo tolik malotřídek ? V tom případě bych chápala potřebu nějaké reorganizace, slučování a zvýšení efektivity provozu. Asi je efektivnější zaplatit školní bus a svézt děti do vedlejšího městečka než držet školy úplně všude. Ale pokud to skutečně je tak, měl to komunikovat dřív :) |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
24.11.2023 8:25:42
U nás to byly 3 holky, nešlo jim vůbec nic, ani matika ani jazyky. Dneska učí, jedná je ředitelka.
|
| Žžena | 83005 |
|
23.11.2023 13:38:51
Tak já nevím, co je za pojem "čtyřkař", ale třeba dějepisář, který nás učil na střední, sám na gymplu propadl... a pak si udělal doktorát na fildě a ještě nějakou techniku na VUT.
Ono je totiž hodně studentů, třeba kluků, co k jedničkám motivovaní nejsou, studujou stylem "co mne nezajímá, nechám běžet jen tak, abych prolezl" a neznamená to, že jsou marní pro studium. Čili i nějakej ten čtyřkař může být celkem slušný studijní materiál. Záleží na kontextu. Jinak pokud vím, můj muž taky na gymplu nějaký trojky měl. Ovšem jezdil na mezinárodní předmětové olympiády, na vejšku ho za to vzali bez přijímaček, a u doktorakých státnic se ho taky nikdo neptal, co měl na střední z dějepisu. |
| K_at | 121378 |
|
23.11.2023 12:56:44
Pokud je důvodem 4 to, že je člověk hloupý, tak je to blbý. Ale myslím, že i ze 4kařů na ZŠ může být dobrý učitel MŠ, nebo 1 stupně. Asi nebude učit na 2.stupni matiku, fyziku, chemií třeba. Ale může být klidně přirozený pedagog od přírody, který bude zpívat, hrát, malovat, bude kreativní a malé školáky zvládne i s veškerou didaktikou a metodikou .
|
| Majákova | 43170 |
|
|
23.11.2023 12:50:49
Inko, tak já mám vystudovaný 2.i 3.stupeň na FF, vyšla jsem z gymplu se samými jedničkami a na můj obor brali 1 ze 40 uchazečů. Nikdo se čtyřkami od nás na pajdák nešel, kdo měl čtverky, toho pobrala jen VŠ báňská v Ostravě.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.