| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Drbárna pro učitelky

(?)
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 31592  [Dalších 31272 >>]
Delete 8214
22.11.2023 17:54:38
Tak jasně, že těch možností je dost, měla jsem několik nabídek dělat domácího učitele nebo průvodce domškolákům, akorát to zase úplně není na uživení, když to děláš třeba jen pro jednu skupinu. A čím víc jich je, tím hůř se to kloubí, je v tom hodně dojíždění a časových ztrát. Pak bývají problém prostory, málokterá ta skupina má svoje vlastní.

Myšlenku v tomto směru mám, ale potřebuju někoho, kdo by se na to podíval i z toho ekonomického hlediska a prostě mi s tím pomohl. A můj muž jaksi nemá čas, není to pro něj priorita. Pořád je to spíš něco jako hobby, než aby to nějak významně zvýšilo příjmy. Takže to mám v záloze jako možnost, ale na rozjezd sama nestačím.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
22.11.2023 17:43:31
Z naší třídy šly na pedagogickou holky se čtyřkama.
Yuki 00,03,07 49504
22.11.2023 17:39:35
nás je tady většina právě z přírodovědy a fildy, na vesnické základce

samozřejmě že jsem taky chtěla na gympl, ale teď jsem spokojená s tím, že můžu trochu měnit životy lidí kolem sebe, snad k lepšímu, to by se mi na gymplu stát nemohlo, nebo aspoň ne tak moc

zdá se mi, že kdekoliv čtu o učitelích, tak jsou to ti z pajdy, kteří si nevěřili nebo neuměli a tak šli právě tam, ale ono to tak není
Delete 8214
22.11.2023 17:30:11
Na to se nezapomíná, ale řeč byla o zájmu o studium na ped. fakultách.

Z těch ostatních škol končí učitelé často na gymnáziích, oni tam už jdou s tím, že pokud budou učit, tak středoškoláky, bývají na tom velmi dobře odborně a složení tříd na gymplu je úplně o něčem jiném, ta práce je v mnohém o dost jednodušší než v běžné ZŠ. Tito učitelé také mají ještě celkem prestiž. Je to úplně jiný svět, mnohé z těch faktorů, které vedou k útěkům mladých ze školství, tam odpadají.
babi_ 48341
22.11.2023 12:31:06
A z matfyzu (a FTVS, ale ta není považována za náročnou).
Yuki 00,03,07 49504
22.11.2023 11:57:04
trochu se zapomíná na fakt, že učitelé nejsou jen z pajdy, ale taky z fildy a přírodovědy, to už tak snadný nebylo, měli jsme přednášky i zkoušky zároveň s odbornými, akorát jich pak ubylo a odborní se věnovali pokročilým odbornostem a my didaktice a dalšímu, ale ty první roky a taky přijímačky jsme měli stejný
Monika 123907
22.11.2023 10:47:04
Aleno, já si tedy z "naší generace" pamatuji často jiné důvody výběru studia na pedagogické fakultě - mé některé spolužačky (i spolužáci) chtěli studovat VŠ, nebyli příliš vyhranění, věděli, že na náročné školy (resp. školy, o které byl velký zájem typu medicína, práva, ale i ekonomka) se asi nedostanou, takže se přihlásili ke studiu PF s aprobací dle jejich oblíbených předmětů, které se zároveň staly předměty maturitními (oblíbená byla kombinace zeměpis - občanská výchova) - aniž by předtím pojevili jakýkoliv zvýšený zájem o studium těchto předmětů nebo o výchovu dětí ... Další měli peďák (kombinace s dějepisem) jako záložní variantu, když se nedostanou na práva (nedostali) atd. Je tedy pravda, že ti "slabí" se tehdy na peďák ani nedostali a ti co to měli jako záložní variantu nakonec opravdu učí (netuším jak dobře, ale jsou to chlapi ~;)) A taky je možné, že teď, když existuje mnohem víc různých možností studia na VŠ nebo VOŠ, tak třeba peďák tak často volba typu "chci něco studovat, tak peďák, ale učit určitě nepůjdu", nefiguruje tak často.
Velšice 92803
22.11.2023 10:20:03
U nás v obci nejde do stávky ani jedna ZŠ a ani jedna MŠ. Pokud by škola zavřela, musela bych si vzít volno a se mnou i půlka firmy. Určitě tu nefungujeme tak, že bychom si s ostatními rodiči vzájemně pohlídali děti.
kosatka2 89902
22.11.2023 9:56:57
Situaci ve školství dost nahrává nevstřícnost trhu práce k ženám. Znám několik učitelek mezi kamarádkama, ale peďák nemají a dříve k tomu ani nesměřovaly. Jsou to: rusistka, hudební vědkyně, teoložka, scénografka, lingvistka, socioložka. Učit šly mimo jiné, že se to dá časově zvládnout s péčí o děti, před dětmi pracovaly jinde.
Chodí na různé semináře a letní školy, doučují se to za pochodu...
Beat 107867
22.11.2023 9:23:07
Delete..”Ale myslím, že se bude dát velmi dobře uživit doučováním těch, co do takto nastavených škol budou nuceni chodit”.. to je asi pravdivé/ vtipné/ smutné konstatování.
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 31592  [Dalších 31272 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.