Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Vážný2 | 158667 |
|
20.11.2023 10:33:18
K tomu OČR - uzavření školky:
Podmínky nároku na ošetřovné § 39 (1) Nárok na ošetřovné má zaměstnanec, který nemůže vykonávat v zaměstnání práci z důvodu b) péče o dítě mladší 10 let, protože 1. školské zařízení nebo zvláštní dětské zařízení, popřípadě jiné obdobné zařízení pro děti, v jehož denní nebo týdenní péči dítě jinak je, nebo škola, jejímž je žákem, jsou uzavřeny z nařízení příslušného orgánu z důvodu havárie, mimořádného opatření při epidemii nebo jiné nepředvídané události, No a to je ten problém, zda stávka je NEPŘEDVÍDATELNÁ okolnost na úrovni mimořádného opatření při epidemii. A druhá věc, zda byla školka uzavřena z nařízení příslušného orgánu. Je to ŘEDITELKA? Podle mne ano, protože ředitel uzavře školku při havárii. Nebo je to ZŘIZOVATEL? Bude záležet, zda ten papír ředitel potvrdí a zda by školku neměl příkazem zavřít zřizovatel, když nemá zaměstnance. Ve škole to ředitel udělat může ředitelským volnem. Je otázka, oznámí-li to ředitel 2 dny předem (účast odbory hlásí 3 dny předem), je-li to nepředvídané. A pak to bude vyhodnocovat ČSSZ/OSSZ a bude záležet na tom, jak to vyhodnotí. |
| kosatka2 | 89902 |
|
|
20.11.2023 10:27:24
Jak, mám dost známých, které prací na OSPOD prošly. Škola si třeba stěžuje na OSPOD, že má dítě stále stejný odbrbaný batoh, nebo že rodič nezaplatil nějaký DOBROVOLNÝ příspěvek, a i ty bačkory. Což mimochodem je i případ rozvodových sporů - na OSPOD vlítne otec, udělá bugr, nese bačkory a ať to osciální pracovnice okamžitě zapíše do spisu, že jeho dítě nosí u manželky odrbané bačkory a že u něj by se mělo dítě líp, protože mu koupil nové. Občas takoví rodiče dostanou i pokutu, protože se soudí o kraviny, otravují s blbostmi, zdržují, já nejsem úplně z oboru, tak nevím, jaký to má správný termín.
|
| Vážný2 | 158667 |
|
20.11.2023 10:13:33
Já na to běžně odpovídám, že nejsou třeba gymply, ale děcka budou potřebovat všeobecné střední vzdělání (technická, přírodovědná, zdravotní, pedagogická, ekonomická a humanitní lycea vedle gymnázií) protože s odborným vzděláním už dnes skoro nic nemůžou a v budoucnu to bude ještě horší.
Že potřebujeme přes 50% vysokoškolské populace. Že teprve po SŠ by se studenti měli rozhodnout, zda půjdou na ""učňák"" na rok či dva, na VOŠ, nebo na VŠ. I zedník koneckonců bude muset brzy spoustu nových montážních metod, protože použití vápna s sebou nese spoustu emisí CO2. Bude muset umět nastavit a korigovat zdícího robota i další robotické stroje... |
| jak | 39257 |
|
|
20.11.2023 10:13:14
Proč by ospod řešil okopané bačkory?
|
| kosatka2 | 89902 |
|
|
20.11.2023 10:02:10
Já si bohužel myslím, že pro většinu obyvatel je nějaké udržování nebo vylepšování školství úplně nepodstatná záležitost. Spousta rodičů se změn bojí, novým metodám z principu nevěří Mám 2 děti na 2 aletrnativních školách, rodiče tam za všemocných amorálních metod snažili děti nacpat, a velmi brzy začali vyžadovat známkování (sousedovic Evička dostává jedničky a naše anička jí to závidí) a vůbec odmítat mnoho nového.
Kdo zavítal do diskusí ohledně gymplů, mohl se dozvědět mazácké kecy o tom, že když na to dítě nemá, nemá se kam cpát, "naše generace to taky zvládla", "mladí jsou rozmazlení atd. atd. + stárnoucí populace, která chce mít hlavně vysoký důchod, ale už nedohlídnou, že jim třeba budou chybět dochtoři, atd. |
| kosatka2 | 89902 |
|
|
20.11.2023 9:54:19
Kat, Yuki, píšete o potížích dlouhodobě - a co nějaké stížnosti zřizovatelům - krajům, v kopii ministerstvu? protože nadáváním na sítích se toho asi moc nezlepší...
Ne že bych si dělala nějaké velké iluze o krajských úřednících, někteří tam sedí na teplých místech desítky let, ale třeba proběhne nějaký pokus o prošetření a někdo se pak zasnaží... A ano, bohužel ospody občas neberou malé děti jako někoho, kdo by byl hoden nějaké zvláštní pozornosti, pokud občas dostane najíst a nikdo ho výrazně netýrá. Některý ospod bude řešit každý ukradený pytlík bonbónů, někde ospod nezasáhne, dokud nedostane přestupkovou sankci a pokutu za neplnění rodičovských povinností.Ospody se často brání, že škola má nástroje, ale vůbec je nevyužívá. Taky ospody odmítají řešit, když má dítě okopané bačkůrky, zapomene svačinu, má polité sešity, zlobí, atd., prostě ospody mají často pocit, že školy otravují s blbostma, a pak bohužel často může zapadnout důležitý případ závažného zanedbání dítěte. |
| Jerry G. | 159407 |
|
20.11.2023 8:43:24
Kroniko, bohužel nemají nárok na OCR. Tohle je nedomyšlené.
Kat, tak si vemou dovolenou, kde to jde. O to efekt stavky bude vetsi. |
| K_at | 121378 |
|
20.11.2023 5:13:27
Yuki, u nás - ob jednu MČ vedle oproti původnímu pracovišti - nefunguje ani ta PPP. Potřebovaly bychom, aby se prošel někdo podívat. Děti mladší, než předškolní (před nástupem do ZŠ), je de facto nezajímají.
|
| K_at | 121378 |
|
20.11.2023 5:09:37
Kroniko, bohužel nemají nárok na OCR. Tohle je nedomyšlené.
|
| karma | 94498 |
|
20.11.2023 5:04:58
Gympl se zapojí ( jsem ráda, fandím jim, je to nechutný, kam školství směřuje)
Zs se nevyjádřila, ale asistenty platíme jako sdružení rodičů davno |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.