| MaMar | 39162 |
|
|
18.8.2024 19:55:44
Sally, i když, jak i sama píšeš, můžou existovat pohodové učitelky, které od státnic do důchodu učí, a nejsou na nich vidět následky
, (taky mám takovou kamarádku, ta dokonce učí celou dobu na škole, kam sama jako dítě chodila myslím, že je přece jen lepší aspoň občas na nějaký čas změnit pracovní prostředí. Mně to aspoň dost vyhovovalo a myslím, že i díky tomu mě ještě pořád ve věku 60+ učení baví. A jsem prvostupňová , ale fakt nemám potřebu řešit neořezané pastelky, mně se na práci na 1.stupni líbí, že mám možnost děti lépe poznat z různých stránek, není jich tolik, tak si vytvoříme lepší vztah. Je fakt, že mě celkem baví věci plánovat a organizovat, ale to mám spíš po svých rodičích, kteří ovšem neměli s učitelstvím vůbec nic společného ![]() |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
18.8.2024 19:54:18
Tak jako knihovnice si taky umím sjednat pořádek... Děti se vždycky královsky baví, když utiším hlučné návštěvníky na prohlídce zámku, hlučné spoluturisty, když neslyším průvodce a podobně
![]() Vždycky se za mne prý stydí, ale když to ticho nezjednám, hází po mně zoufale prosebné pohledy ![]() (kecám, to není knihovnická průprava, jsem prostě ježibaba ) |
| babi_ | 48341 |
|
|
18.8.2024 19:48:23
No, a to je podstata. Že mají učitelky prázdniny (a ve školním roce učí pár hodin denně) neznamená, že pracují méně a je jim co závidět.
Některé to mají opravdu tak, že si odučí a odslouží co mají, přípravy minimální, prázdniny fakt skoro celé volno. Těm ovšem též není co závidět ![]() |
| Termix | 105545 |
|
|
18.8.2024 19:48:15
Huso,
))).Tohle nedělám. Ale je pravda, že jakýsi kontrolor jsem. Byli jsme teď na dovolené a pořád jsem někde dohledávala různá fakta a dávala pak v autě kontrolní otázky ))). |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
18.8.2024 19:46:49
Na ŠVP jsem 5 dní v kuse, to je kolik hodin
? |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
18.8.2024 19:45:30
Syn mi říká, že žiju v té svojí bublině hodných a obětavých lidi a podle toho koukám na všechny
. |
| Termix | 105545 |
|
|
18.8.2024 19:44:16
80 hodin týdně nezvládnu ani já. Letos jsem těsně před maturitama dostala černý kašel a zejména první týden to bylo hodně zlé. Nicméně maturanty jsem samozřejmě odučila. Některé denně, klidně od 6 ráno, o víkendech ....
Jinak učím opravdu hodně, ale dokonce ani 70 to není )). |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
18.8.2024 19:43:08
Huso
![]() Muj tata je sice emeritni VS profesor (predpokladam, ze VS studenti nezlobej), ale taky si umel zjednat poradek. Jednou jsme byli v kempu u Baltu, bylo to v lete 1989 a zrovna vsichni diskutovali o politice. Po nocich. A nekteri u toho v tech stanech hulakali az do rana. Tata se jednou takhle postavil hezky zprima, radne se nadechl a zarval RUHE tak, ze Nemci fakt zmlkli ![]() Ticho bohuzel nemelo dlouheho trvani, a tak nasi, zvykli nikdy se nevzdavat, takto oba celozivotni celkem aktivni klasicti hudebnici, zapeli dvojhlasne Verne milovani z Prodanky. Nez dozpivali, Nemci i Polaci odesli diskutovat do hospody ![]() |
| *Hany | 30864 |
|
|
18.8.2024 19:39:55
Odučit ne, ale pracovat ano. Třeba Delete v předešlých letech v pohodě těch 80 hodin týdně měla. Teď už asi nemá plný úvazek. A jestli místní učitelky nekecají, připravují se i o víkendu nebo o prázdninách.
|
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
18.8.2024 19:34:25
to chápu, na druhou stranu mám možnost/povinnost vzít si dovolenou určených šest týdnů v létě. kluci v té době potřebují být na praxích, mají tábory, takže letos se nám povedl jeden společný týden
a už teď plánujeme příští rok, první polovina srpna, protože před tím nemůžou oni, pak nemůžu já, naštěstí muž může skoro kdykoliv, stačí to včas nahlásit já jsem si loni po zdravotních problémech slibovala, jak si vyberu pár dní během roku, nakonec padly místo propuštek na doktory a letos to nebude jiný, dovolenou v listopadu prostě mít nemůžu každý má svoje |
Den českých řemeselLitoměřice
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.