| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Drbárna pro učitelky

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 31592  [Dalších 31532 >>]
holkamodroočka 156337
18.8.2024 19:29:34
~b~~b~Huso, dneska jsi mi zlepšila den ~b~
babi_ 48341
18.8.2024 19:26:32
Cimbur, odučit 80 hodin za týden snad ani není možné. Leda Termix před přijímačkami. Je to prostě jiné povolání, každé má svoje.
Cimbur 64764
18.8.2024 19:18:08
No právě. Dovolenková odlehčená drbárna. Závidíme vám krutě a upřímně to volno. A závist je sviňa. Tento týden jsem zase 80 hodin v práci...
Yuki 00,03,07 49504
18.8.2024 18:54:03
sally, myslíš, že učitelky kolem sebe nemají další lidi? my třeba doma dost mluvíme o práci oba, vzájemně sdílíme zážitky, takže moc dobře vím, jak to chodí jinde, oba jsme vystřídali několik míst, já různý školy, muž různý nestátní firmy, různý pozice, částečně v různé době oba osvč

že učitelka žije školou jsem si myslela možná do 12 let, pak mi došlo, že je to taky člověk se svými starostmi a radostmi, rodinou a tak
sally 3140
18.8.2024 18:37:44
nejhorší učitelky - hmm, podle mě je to částečně tím, že to jsou lidé, kteří nikdy "neodešli ze školy" - žijí ve velmi uzavřené bublině, což pak vede k absurditám jako hodnocení každého dle známek - protože to je to, s čím se celý život setkávají... určitá forma stockholmského syndromu - že nevidí, co je špatně, protože to nevidí "zvenčí".

Pro upřesnění dodávám, že jedna z mých dobrých kamarádek je učitelka, která po pedagogické VŠ nastoupila jako učitelka a je na stejném místě už pětatřicet let a je to úžasná žena.
babi_ 48341
18.8.2024 18:27:14
"Klid" ~t~
Federika 14090
18.8.2024 15:33:59
Huso ~t~
Evelyn1968,2děti 6269
18.8.2024 15:24:29
"Zajímalo by mě, jestli vy, co jste flákali školu, to máte stejně i v práci, nebo práci se snažíte dělat na 100%."

Já flákam to, co mi nejde, protože to, co mi nejde, mě ani nebaví. V dějepise a v češtině jsem excelovala, z matiky se mi doteď dělá špatně ~t~

Moje práce mě baví, jde mi, je kreativní, děláme spousty věcí navíc, každý v tom, co mu jde, u nás se kreativitě meze nekladou :-).

Navíc tam jde o postižený děti, to se nedá dělat napůl, nechat je minutu bez dozoru, člověk má 6 hodin denně oči i vzadu. Jsem líná, ale na druhou stranu hyper zodpovědná.
Stará husa 154854
18.8.2024 15:18:19
Jedna příbuzná mého BM jela kdysi v Praze tramvají a četla knihu. Když ji přišlo, že hluk ve voze přesáhl určitou hranici, vzhledla a na celou tramvaj zvolala:"Klid!" Byla to učitelka.
Kopřiva Dvoudomá 34182
18.8.2024 14:54:36
Hele, neurologové se kasají, že poznají učitelku ode dveří. Asi teda ne každou, ale určitý typ, co je prostě přetížený a tu psychickou nadstavbu nad somatickou diagnózou tam má takovou, že neprojde futrama.

Já si pak vybavuju určitý typ učitelky (znám takové cca 3 prvostupňové, čili žádné davy), které se autoritativní přístup včetně automatické převahy natolik vryl pod kůži, že se tak baví i s dospělýma. Ve škole i mimo. Což může být příležitostně i zábavný, protože není těžký takové osobě rozhodit sandál (na rovnocenné soupeře zpravidla nestačí, ale jiné strategie neovládá - pak už jenom ublížené kňourání).

A specifických typů bude asi víc, ono těžko trávit tisíce hodin učením, aniž by to člověka nějak poznamenalo. V tomto ohledu mi přijde, že nejvíc "utrpí" prvostupňoví pedagogové. Školka, druhej stupeň ani střední mi nepřipadá tak zjevná. Data na to nemám ~z~

Naproti tomu hodně mých kamarádů učitelů i učitelek je úplně normálních, milých, příčetných lidí, co mají rádi děti a chápou je. Strašně pomáhá, pokud mají i jiné pracovní zkušenosti než jen ty pedagogické.
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 31592  [Dalších 31532 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.