Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Čumča. | 160024 |
|
|
8.11.2023 9:41:47
mně se taky nelíbí, že by byly děti hodnoceny za pitominy a podružnosti, nicméně - když je evidentní, že si dítě A doplní vždy veškerou zameškanou látku a jiné dítě B na to kašle a prostě mu tam pětina zápisů chybí - nějakým plusem by to hodnocené být mohlo, ne?
dcera si chybějící látku vždy doplní a to dost brzo, z vlastní iniciativy, přečte si danou kapitolu v učebnici... syn si vynechá stránku v sešitě, že "možná, když bude někdy čas, a on bude ve výjimečně dobré náladě, tak tam chybějící látku dopíše" ![]() zpravidla to doplnění látky nedělá a ono to je potom v tom sešitě zřejmé![]() Opravdu je tak špatně, když toto učitelka zohlední v hodnocení žáka? |
| Gabi.Zlopocasna+3 | 149996 |
|
8.11.2023 9:18:56
Kontroluji, neznámkuji, případnou atraktivitu zohledním v hodnocení aktivity.
|
| HelenaPa | 48800 |
|
|
8.11.2023 6:06:06
Letos ne. Do loňska ano. Dělali jsme zvláštní typ zápisů pomocí různě otvíracích okýnek, kdy na první pohled žáci viděli jen "heslovitou osnovu" a obrázky a pod okýnky pak byly další informace. Trošku jako adventní kalendář
No a s tím si dali dost práce, tak jsem jim to pak jednou za pololetí známkovala jako práci v hodině. Ne za krasopis a číslo hodiny, ale za úplnost. Byl to jejich jediný zdroj informací k testu. Většina třídy měla jedničku. Ti, kterým něco chybělo, měli známky horší a pak týden až dva na doplnění, pak se horší známka škrtla a nahradila jedničkou. Docela laciná jednička dostupná pro všechny. Ale jedna matka mi dělala scénu, že je nesmysl, aby známka ze sešitu ovlivnila známku na vysvědčení. Tak než bych se s ní dohadovala, tak jsem to od letoška zrušila. A na letošní pomocné jedničky za aktivitu si musí žáci víc máknout. ![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
7.11.2023 22:10:27
měla jsem pocit, že učitelka na prvním stupni dala několika dětem jedničku za vedení sešitu, aby bylo zdůvodněno, že při průměru známek 1,6 a 2,6 mají jedničku / dvojku na vysvědčení...
takže proč ne, "podepřela" tím své rozhodnutí jim dát lepší známku, než by vykazovaly Bakaláře, a děti měly upřímnou radost - motivaci do příštího pololetí ![]() |
| vlad. | 38059 |
|
|
7.11.2023 21:14:35
opravdu ještě dnes někdo známkuje sešity
? chjo |
| Majákova | 43170 |
|
|
7.11.2023 20:56:40
Ano, výchovy a dějepis. ČJ ne, ty jsou takové pracovní.
|
| Lída+4 | 138596 |
|
7.11.2023 20:04:56
Zrovna tohle (datum, číslo hodiny, téma...) mi přijde jako totální nesmyslnost. A jo, za nás se to vyžadovalo, takže školní sešit z angličtiny jsem na gymplu měla vedenej tak, že tam vlastně nic jinýho nebylo. Nějak jsem neměla důvod si něco zapisovat. |
| Delete | 8214 |
|
|
7.11.2023 15:50:57
Neznákuju.
Na ZŠ jsem občas kontrolovala, ale jen správnost výpočtů a konstrukcí, aby tam neměli hlouposti, protože vím, že i když píšeme na tabuli, i když děláme kontrolu výsledků, tak to prostě nedokážou uhlídat a opravit si. Takže jsem zkontrolovala, opravila, vrátila. Ale jestli si dopsali zápisy, mají datum apod., to jsem fakt neřešila. Kontrolovala jsem, ale opět neznámkovala, i pracovní sešity, bonusové úlohy jsem hodnotila plusem, za 10 plusů byla jednička, ale opět šlo čistě o správnost a ohodnocení dobrovolné práce nad rámec výuky. Teď na gymplu už školní sešity nekontroluju, jen pracovní jednou za týden až dva prolétnu. Vidím v hodině, že většina si zápisy vede smysluplně, navíc nemáme učebnice, tak mají i důvod. |
| Balbína | 99798 |
|
|
7.11.2023 15:23:08
Prispeji ac nejsem ucitelka. Ja sama jssm toto jako zakyne nepoznala.
Ale deti v nekterych predmetech maji hodnocene sesity. |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
7.11.2023 14:24:29
NE, nesnášela jsem to jako děcko, protože píšu hnusně a kazilo mi to známku
a hlavně - je to jejich materiál, jejich věc, i když teda už jsem dlouho neměla 6. třídu, tam bych to ještě kontrolovala, ale beze známek, jen když by neměli zápisy nebo to byl chaos moc velký, tak bych chtěla nějakou nápravu, ale známka je blbost (nejen za úpravu, ale to je na jinou diskusi) |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.