| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Kočka

(?)
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 17427  [Dalších 17247 >>]
Martina, 2 kluci 15942
28.6.2023 20:20:17
My jich máme 10, všechny můžou všude, ale pravidla o nečůrání do peřin, oblečení a pod. bylo prostě nutný vysvětlit právě vymácháním čumáku. Jako kdyby fungovalo něco jiného, ráda využiju. Nové kočky chápu, proto mám program "přikrývky" na pračce uložený mezi oblíbené :-) Ale pokud nějakou letitou evidentně zdravou napadne se takhle vymezovat, obvykle stačí 1x chytit a otřít v tom čenich.
Koníček mořský 156666
28.6.2023 12:09:24
Může se dít něco, co nevíš. Když tam má přístup tvá kočka, mohou tam mít přístup i jiné kočky a tvou kočku to nervuje. Mohl se objevit nějaký vetřelec - venku, nakoukl i dovnitř a kočka začala mít potřebu značkovat své území = tvojí postel.
Základ je vyšetření u veterináře - vyloučení zdravotního problému.
A pak pátrání po příčinách změny v chování, což může být zapeklitá detektivka. Kočky vnímaji i věci, který my nevnímáme. Nemyslím duchy, ale třeba různé změny, cizí kočky, vztahy, pachy, situace.
Musí se dobře odstranit pach z počůraných míst.
Třeba cítí ohrožení vašeho vztahu. Nebo máš málo respektu. Kočku chce přistihnout při činu, pokárat a hned ukázat jiné řešení - záchod. Ale někdy je to s kočkama dřina.
Já bych kočku v bytě, s volným přístupem do domu a v posteli už vůbec - nechtěla. Kocoura mám taky venkovního, má svou jídelnu, obývák i ložnici v kotelně s volným přístupem, záchod venku v zahradě a domů chodí jen, když chci já. A když mě tam štve, tak jde zase hezky ven. Do postele jde taky jen na návštěvu, spát chci v klidu.
Nově mám kocoura, který byl u bývalého majitele zvyklý spávat v posteli, byl tlustý a rozmazlený. Po dvou měsících je z něj úplně jiná kočka. Štíhlá, hbitá a svobodná. Má svůj život, já taky svůj a máme se moc rádi.
Liaa 29716
28.6.2023 11:52:34
Až na to, že to začala dělat několik týdnů předtím, než byla na týden vystěhovaná. Ale to speciální krmivo zkusit můžu, dík,
Liaa 29716
28.6.2023 11:50:12
Je, píšu to v úvodním příspěvku.
A. Andrs 157190
28.6.2023 11:37:23
tipuju to na to, že si asi všimla, že ji chceš vystěhovat a bojkotuje to, řekni jí, že tam může úplně normálně spát, že se určitě domluvíte a klapne to ~:-D, ještě bych zkusila krmení pro nemocné ledviny, třeba to pak vydrží až do rána
K_at 121378
28.6.2023 11:28:48
Je kastrovaná?
Liaa 29716
28.6.2023 11:26:57
WC do chodby dát nemůžu, jak jsem psala, má přístup do jediné místnosti, kočičími dvířky v okně, které vede na terasu, takže je nízko, do ostatních částí baráku, tedy ani do chodby, se vůbec nedostane.

Za ostatní tipy děkuju, konzultace u jiného veterináře proběhla, taky neshledal žádnou nemoc, doporučil Feliway (jdu dneska vyzvednout), NE jí říkám, nefunguje to. Dneska, když jsem po probuzení kontrolovala, jestli opět něco proběhlo (proběhlo), mi vztekle skočila do obličeje, obávám se, že tohle dál nepůjde. ~a~
Pam-pela 97353
28.6.2023 11:25:35
Hm, škoda, že naše kočky do odpadu nečůrají. Ale jednou mi kočka kdysi poc.cala buchtu, co jsem nechala na kuchyňské lince. Byla to kočka venkovní a záchůdky jsme neměli. Jsem to i tenkrát obrečela....počítala jsem tenkrát každou korunku a výroba buchty byla docela drahá ~:-D
Saamajna 115449
28.6.2023 11:11:50
Vzit ji do naruce, jit s ni k pocurane posteli a pevnym prisnym hlasem vysvetlit, ze do postele curat nebude.
A nato ji postavit do kociciho zachodu v loznici nebo otevrene (!) chodbe a rict, ze cura se sem.
~:-D
Zni to srandovne ale kocky fakt rozumi (tedy spis nejak vnimaji) strasne moc.
Jo a ten zachrannej zachod se da udelat i nenapadnej, dam odkaz na nas:

https://www.rodina.cz/nazor19641895.htm
Pruhovaná 64704
28.6.2023 10:49:38
Zkusit konzultaci u jineho veterináře, dát wc do chodby.
Ony to kočky dělají z různých důvodů. Máchat čumák je na prd, to jsme dělávali dřív, teď už to mám v kategorii mlácení dětí 🙂. Když tak stačí při přistižení říct hooodně důrazně NE. Teda... Ne říct, ale říkat 😉
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 17427  [Dalších 17247 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.