| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Králík

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 1632  [Dalších 1492 >>]
katyn 100343
6.12.2020 22:09:13
My jsme měli zakrslého králíka, když se mu člověk věnuje, tak ten náš byl jako pejsek. Chodil za mnou, když byl puštěný a já třeba seděla u stolu, tak si mi lehal k nohám.Dokonce si uměl vyskočit do postele. Nesmrdí, na záchůdek chodí na jedno místo, ale samozřejmě se musí čistit klec aby nebyla cítit. Určitě bych koupila od chovatele. Už jsem viděla “zakrslíky” ze zverimexu :-)
Termix 105545
6.12.2020 21:45:51
Hroudo, dceři bylo na konci prázdnin 13. Depresivní nikdy nebyla. Byla vždy tichá, introvertní, trochu nejistá. Teď poslední měsíc často pláče a neví proč. Chybí ji kamarádi, škola, prostě ten obyčejný život. Jasně, všichni jsme na tom stejně, věnuji se jí, má mobil, počítač, s kamarádkami komunikuje, školu zvládá v pohodě, ale je uvnitř neveselá. Já teď tu nejlepší kamarádku pozvala na víkend k nám, spala tady a holky si to užily. My se opravdu snažíme s nikým nepotkávat, prostě se chováme zodpovědně. Ona po zvířeti touží a budu upřímná. Věk 7 až 10 let je tak akorát pro mě :-).
Hr.ouda 123574
6.12.2020 21:01:08
Termixi, vel,i silně doporučuju vzít v úvahu, jakého věku se zvíře dožívá a jak často umírá na různé nádory a jiné choroby , obzvlášt , když má dcera skon být depresivní

já jsem vždycky tvrdila, že zvíře jen přes mojí mrtvolu, ale syn měl také velmi obtížné období, a chtěl želvu, a jsem ráda, protože je dlouhověká

pokud má dcera sklon přilnout, tak raději tu kočku

Hr.ouda 123574
6.12.2020 20:58:32
kdyby to nemuselo být chlupatý, tak bych doporučila želvu zelenavou, je chytrá, aktivní, nemusí se zimovat, a dožije se klidne 80 let, takže když se o ni budete dobře starat nemusíte mazlíčka oplakávat

K_at 121378
6.12.2020 20:32:31
Termixi, ať dobře vyberete. Představila jsem si malinké králíčky a nununu. ~s~
Termix 105545
6.12.2020 20:25:07
Děkuju moc všem. Vím, že dcera by byla nadšená, není to jen tak nějaký momentální rozmar. I když náš hlavní důvod je, že se u dcery začínají projevovat nějaké depresivní stavy jako důsledek kovidových opatření a tak chceme něco, čím ji fakt potěšíme. Už jsem i v kontaktu s nějakými chovatelskými stanicemi a dnes jsem dokonce dostala fotky pětidenních miminek, co by byly k dispozici v polovině ledna.
Len 108740
6.12.2020 18:39:27
Ptaci jsou podle mne nejnarocnejsi domaci zvirata. Taky proto, ze jsou nejchytrejsi. Zkratka vyzaduji hodne pozornosti, spi prakticky jen v noci, nebo kdyz jsou uplne osamote.
Koníček mořský 156666
6.12.2020 17:58:08
Pokud člověk nemá čas, nervy a energii na psa nebo kočku je zakrslý králík skvělá volba. Je jich spousta plemen různých barev a velikostí, osobně bych koupila s "papírama", aby zůstal opravdu zakrslý a měl dané vlastnosti vzhledové i charakterové. Nevěř těm, kteří králíky pomlouvají. Králík je milé, chytré a přítulné zvíře. Měla jsem zakrslého 8 let a pak králíky v králíkárně. Všichni byli milí a hladiví jako já, protože jsem si je to naučila. Domácí králík bydlel v kleci a každý den jsem ho večer pouštěla po pokoji. Na povel se vracel do své ubikace. Občas utrousil bobek, do něčeho hlodnul, musí být pod dozorem. Brala jsem ho i ven, na kšírách. Králík smrdí podle toho, jak často se čistí a podle toho, co jí. Když jí zelené, víc močí a smrdí. Morče je hodně podobné - měla jsem je taky. Je moc milé a komunikativní, samičky byly přítulnější, sameček zase odvážnější a sympatičtější. Morče potřebuje pestřejší stravu než králík - hodně ovoce a zeleniny. U hlodavců je často problém se zuby a s trávicí soustavou, takže je potřeba počítat s úmrtím. Králík i morče se při troše štěstí dožije asi 7-9 let. Ale může umřít dříve, viz.výše. Pokud se budete králíkovi i morčeti hodně věnovat, mohou být sami a budou přítulnější. Za mne je králík i morče výborná volba. Jo a línání jsem ani u jednoho nezaznamenala, v bytě budou mít bytovou srst. Naštudujte si něco o jejich potřebách a o péči a směle do toho. Přeji mnoho hezkých chvil s králíčkem či s morčátkem.
Roxie 93607
6.12.2020 15:39:46
Máme křečka, morče i králíky.

Králík je nejnáročnější. Potřebuje nejvíc prostoru. My přišli k už dospělým samečkům (pozor králík NESMÍ sdílet ubikaci s jiným králíkem, každý králík musí mít svou, 100cm je minimum), jsou klidní a zajímá je nejvíc krmení. Co vím od ostatních, králičí puberta je peklo, demolice všeho, okusování (hlavně kabely, sedačky), čůrání (králíci rádi močí do "měkkého" - takže sedačka, postel ideální). Proto často v inzerátech nabídka králíčků starých 6-9 měsíců. Králík, byť zakrslý je o dost větší než morče a celkem dost toho vyprodukuje. Ale spousta se naučí chodit na svoje "wc". Potřebují výběh, jsou schopní celou noc lomcovat s mřížemi, příp. vymýšlet jiné ptákoviny ~t~.

Křeček je taky samotář a hlavně celý den prospí. Není to mazlíček. Aktivní je v noci a potřebuje běhat a běhat, ubikace je potřeba alespoň 70 cm dlouhá. To co se běžně nabízí ve zverimh jako vhodné pro křečky se dá označit za vhodné leda k týrání zvířat. Náš křeček chodí čůrat výhradně do svého záchůdku, takže stačí vyklepnout písek (pro činčily) který v něm má a je poklizeno. Cítit není.

Morčata jsou mí favoriti. Jsou absolutně neagresivní, takže pro děti jako mazlíci vhodní. "Nevýhoda", že je třeba je chovat alespoň po dvou (chov o samotě už v řadě států odporuje zákonu). Já doporučuji dvě samičky, jsou podle mě méně cítit než samci. Bobky nesmrdí a čůrají do rohu, takže se dá taky 2x za týden vybrat a doplnit podestýlku jen v rozích a cítit nejsou.
kachna_ 144932
6.12.2020 15:39:24
kdybyste odprodávali překážky, měli bychom zájem!

S kontaktem je to různé.
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 1632  [Dalších 1492 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.