| kachna_ | 144932 |
|
6.12.2020 14:07:27
Termixi, na fb je skupina: Chov zakrslých králíků s rodokmenem
https://www.facebook.com/groups/187602738499978/, vybírej tam, pokud máš alergii na kočky, tak králíčka s rodokmenem prodáš, kdybys měla alergii na králíka, mnohem snáz. Já bych brala samečka Očkování: mor, myxomatoza (stačí zjara) odčervení: no, já třeba chovná zvířata odčervuju, ale jsem spíš výjimka, rozhodně to není běžné. přeléčení na kokcidiozu: indivindy, dle situace v okolí. V Praze je pan Purkrt (Ďáblice), ale nevím, jestli teda něco k odběru teď má. V Modřanech také někdo je, má tedíky (myslím, že Renata Kvěšková). A kdyby to dítka chytlo, tak se nabízím s kontaktem, kdyby chtěly dělat králičí hop. Zrovna jednu novou členku máme. |
| ehm | 145751 |
|
6.12.2020 13:46:02
Fretka je skvele hrave inteligentni zvire a na rozdil od psa a kocky nevyzaduje takovou peci. A neni to hlodavec
. |
| Marika Letní | 140743 |
|
|
6.12.2020 13:02:01
Korely řvou, ne? Pták není pro toho, kdo nesnese neustálý hluk. Já bych se zbláznila. Stačil mi papoušek u někoho na návštěvě přes víkend a věděla jsem, že není pro mě, ač se mi papoušci líbí.
|
| libik | 142094 |
|
|
6.12.2020 12:51:36
Termix, myslím si, že seženeš něco pod stromeček a bude to velká radost, my jsme takhle kdysi zabalili morče, které se mi posléze jevilo inteligentnější (nebo méně introvertní) než králík (taky jsme měli).
Smrdět - smrdí oboje, to se neboj ![]() Bacha ať jsou zvířata odčervená, aby nešla brzy do nebíčka a jinak hodně radosti z chlupáče ![]() |
| brumda | 124539 |
|
|
6.12.2020 12:47:29
Reším to podobné co zakladatelka, ne k Vánocům, ale děti po zřířeti touží dlouhodobě.
Ten zakrslý králík je asi nejlepší volba. Křečci, osmáci - přes den to spí, v noci dělá rámus. Navíc je to malé, zážitek z tulení bude u králíčka daleko větší. Morčata často hodně smrdí. Doporučuji najít nějakého zodpovědného chovatele, nekupovat ve zverimexu. Jinak nevím, taky v tom plavu. |
| klikli | 93034 |
|
|
6.12.2020 12:46:22
Chtěla jsem doporučit kotě, ale alergie je silný argument. Nemá někdo v okolí sibiřskou kočku nebo něvskou maškarádu? Můžou je prý mít i slabší alergici. My jsme takové kotě pořídili na jaře a nelitujeme, to naše je relativně klidné, inteligentní, hravé, u všeho musí být, chová se trošku jako pes. Dcery jsou z něho nadšené, po půl roce to hodnotíme jako skvělé rozhodnutí. Máme i morče, druhé už zemřelo, ale to je proti volně se pohybujícímu zvířeti o ničem. Švagrová má králíčky, ale ti mi moc kontaktní taky nepřijdou, i když jsou na pohled moc roztomilí.
|
| karma | 94498 |
|
6.12.2020 12:04:23
měla jsem pejsky, ale jsem s dětmi sama a měla jsem strach, jak bych psa zvládla. Tak jsem vzala nejprve králíčka. Takže
-vzít od chovatele, poradí i jedince, mně poradila , že z daného páru má klidné jedince a máme božího králíčka, naprosto předčil mé očekávání.|Samičky prý mohou mít hormonální výkyvy, takže mohou být nevyrovnané. Náš byl drahý, ale fakt se vyplatilo. Byl zvyklý na mazlení. Taky doporučuju fakt dávat na dceru pozor, at ho nevědomky třeba "nepokazí", nemá li se zvířetem zkušenost. Sousedovic králík kousal., děti ho moc tahaly,byl pak nedůvěřivý. Já vždy učím od počátku respektovat zvíře, netahat, respektovat....prostě i dítě se musí naučit koexistovat se zvířetem -máme i morčátko, taky od chovatelky. taky je miláček, ale králík je chytřejší...ale morče taky fajn. Akorát králík běhá sám po bytě, morčátko pod dozorem a takymyslím potřebuje morčátko víc pozornosti. Nebo mít 2, at netrpí -křeček je fajn, ale trochu nudný -ted jsme před týdnem odlovili papouška, andulku (neše umřela před rokem). Dcera ji ochočila....a je jak pes, nehne se od ní. Vzýalabyczh klidně i andulku, zase od chovatele, klidně dokrmit. Nebo korelu...a máte partáka |
| Mariana +2 | 135342 |
|
|
6.12.2020 11:21:38
Jo a zábava s králíkem byla taky. Má kšíry, takže s ním dcera chodila i ven.
Někteří králíci dokonce dělají agility, dcera to zkoušela, má hrazdičky, ale tu naši to skákání až tak nebere. Občas si vyskočí sama jen tak, ale na povel to dělat nebude. Prodává se spousta doplňků pro králíky, třeba průlezy se sena apod. Jako dá se s ním zabavit. Výběh po bytě potřebuje, ale vydrží i delší čas v kleci. Třeba naše se teď zas o chvíli vrátí do "svého". A je výhoda že vydrží sám. My třeba docela výletujeme, tak při odjezdu na den dva, zajistím pro jistotu dvě pítka vody a dost krmení. Na týden už teda musím zajistit někoho kdo se staví doplnit vodu, nebo převážíme klec k babičce. Doporučuju naučit na pítko. My ji měli naučenou, ale pak už nějak nechtěla z toho pít tak jí dcera dala do misky a odvykla nám. Jenže tu misku si častěji vylije nebo znečistí. To je problém pak odjet třeba i na celý den pryč. Naučila jsem ji to zpátky, ale trvalo to a dalo to zabrat, musela jsem vyzkoušet několik druhů pítek, než jsem konečně našla takové ze kterého zas začala pít. ALe nevím proč některá nechtěla, asi to z toho šlo blbě, nevím. Ale doporučuju naučit a zvyk nepřerušovat. Jo a teda naše nekouše. Na zavolání teda nepřiběhne, spíš ji musíme chytit nebo prostě vběhne si zpátky do klece. Na zahradu jsem si ji teda samotnou nikdy netroufla pustit, obávám se že by se nemusela vrátit nebo trefit. Ale zas asi to svý jméno zná, protože když zkusí proklouznout nahoru po schodech, aby si zašmejdila v ložnic, tak když na ni křiknu, tak se zas vrátí zpátky :) Já myslím že prostě ten kontakt ani chování nevyhledává, spíš to "snese". Chlupů nijak extra moc nenechává, ale teď co by starší když přechlupuje, tak to zas jo. Teď jsme ji ani nepouštěli z klece, kolik toho z ní padalo, ale to je jen období. V běžném režimu to ale není žádná hrůza (máme černou). Může se i vyčesávat tím pohrablem pro psy (jsou i pro králíky). U samičky se taky doporučuje kastrace, já s ní nějak vyčkávala, když byla malá bála jsem se aby to uspání přežila, pak přišla corona. No málem se to nevyplatilo, naštěstí si všimli při očkování výtoku, měla už nález, odoperovali ji, tak snad to i nadále přežije. Ale teda doporučuji to tedy udělat preventivně. |
| neznámá | 91073 |
|
6.12.2020 11:09:03
Jak zde píší.
Naši králíčci nikdy nebyli uplně mazlové. Uměli kousnout a dost citelně kopnou zadníma nohama, nebyli vhodní na chování a dětské taháním, uměli se bránit a jsou křehcí, i z pádu z dětské náruče hrozí zlomeniny. Po pokoji a po zahradě běhali na volno, přišli na zavolání. ALe na té zahradě měli tendence divočet, týden na zahradě a už přestali chodit na zavolání a bylo těžké chytit a to přes noc chodili domu k dětem. Bylo z nich hodně, jako fakt hodně, chlupů. Hlavně od bílého to byl pokoj jak zasněžený. Chlupy jsou hodně jemné, špatně se u klízeli. Králík je dekorativní zvíře, ale dle mého dost hloupé, nějak mi k srdci nepřirostlo. Pozor na dlouhosrstého králíka nebo rovnou Teddyho, jsou hodně nároční na udržbu. Nikdy jsem neslyšela, že by měli být dva. Dítěti bych možná spíš pořídila morče, podobný tupounek, ale bez tendence kousat. Ale dlouhosrstý se špatně udržuje, ale zas při česání drží, to by mohlo holčičku bavit. Morčata musí být dvě. |
| daba+holčička | 55689 |
|
|
6.12.2020 11:03:31
jo, to je fakt s kočkou bude nakonec možná té práce míň než s králíkem a co se týče interakce je o to level výš. Co se týče mazlivosti doporuču si vybrat v útulku už "hotovou" my teď máme kotě - matka pouliční, otec neznámý. A zřejmě to byl Maiňák, protože kocour se moc nemazlí, dost kouše a pořád nám někde cáká vodu
Je chlupatej a ocas má jak prachovku. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.