| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Poruchy příjmu potravy

Vše o bulimii a mentální anorexii.
  (?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 3615  [Dalších 3505 >>]
1kulička 119729
10.9.2019 21:55:08
Petro, dcera měla rozhozený metabolismus, teď získává nějakou stabilitu a časem se nastaví na přibírání. Byla bych ráda, že už nehubne - to je přece super. A ostatní se spraví - byla dlouho nemocná, uzdravování chce taky čas.
A jak je to s léčbou té bakterie?
Janča 2002 41210
10.9.2019 13:56:17
popíšu vám např. nedělní den a jídlo:

ráno...ovesná kaše s plnotučným mlíkem, lžíce arašídového másla, 4 kousky kvalitní černé čokolády + broskev...plná miska

svačina...bílý rohlík s tvarohem v tom rozmíchaný calogen nutricia + paprika velká

oběd.....dýňová polévka rozmixovaná se smetanou a bramborem + krutony
, kuře na paprice týže..plný talíř

svačina. ochucený tvaroh + meruňky+ 2 rýžové chleby s čokoládou

večeře: 2 tousty (4 plátky 2 + 2 na sobě) se šunkou sýrem, sladký čaj s glukopurem,rajčata

druhá večeře: zmrzlina miska

Je toto málo? druou večeři už ani nemůže sníst

Janča 2002 41210
10.9.2019 13:48:50
tak dnešní kontrola po měsíci u psychiatra..váha stále stejná a přitom opravdu jí hodně posledních 14 dní určitě 2000 kcal.a prý na přibírání má mít 1800 kcal.
Takže za posledních vlastně 6 týdnů kdy jí opravdu musím říci hodně ani deko. U všech jídel jsem, měla jsem volno, jíme spolu u stolu, nikam nechodí vyhazovat atd. atd. vše snědla a ani gram. Prostě 38 kg a tím to hasne.
Už jsem opravdu vyřízená a nechápu. Omáčku dělám z nutridrinku já sama bych už přibrala jako čuně. Lékař řekl že musíme být trpěliví.

Ale já tomu vůbec nerozumím..jakto že když budu chtít přibrat já nebo kdokoli tak přibere velmi jednoduše a dcera ne....ještě mji to nikdo nevysvětlil, jen že se obalují orgány. Ale jak dlouho?
Jana a Petra 47153
31.8.2019 11:10:57
Ve škole bych řekla, jak tu někdo již psal, že má zánět žaludku, tím se vysvětlí hubenost a zdravotní omezení. Přesnou diagnozu znát nemusí.

Jestli jsem to správně pochopila, tak příčinou potíží byla od začátku bakterie v žaludku a ostatní potíže se k tomu nabalily jako důsledek. Na úzkost bere léky. Jak jí léčí bakterie? Když se vyléčí fyzická příčina, tak to ostatní se spraví samo.
Vranice 21600
30.8.2019 20:15:47
Ráchel, dcera Petry nastupuje do prváku, tam asi úplně nezafunguje, co píšeš:
"já bych učitelce řekla jen to, že je prostě vážně nemocná, že to řešíte, ale že je to nadýl a že prostě nemůže cvičit šmytec. diagnozu apod. bych jí neříkala."

Pokud tedy třídní v nové škole není její kamarádka, ale i tak, tohle chtějí SŠ mít na papíře od dr.

Spíš by mě zajímalo, proč holka nezvládne školní tělocvik - je tak zesláblá anebo to zakázal/a psychidr. v rámci léčby PPP? Přiměřená fyzická aktivita vnitřním orgánům a střevu zvlášť jen prospěje. Na školním TV nejde o kdovíjaké výkony, jen si trochu protáhnou těla. Brala bych TV s nějakým omezením, ale úplný zákaz se mi nezdá.

Jinak je fajn, že bude mít jiné aktivity místo tancování, třeba se k tanci časem vrátí rekreačně.
K_at 121378
30.8.2019 19:19:19
Petro, uvolneni ti potvrdi pediatr. Informuj tridni, a reditelku. Klidne dlouhodoby zanet neleceny, vlekly....atd. Vic nerozebirej. On to nikdo moc resit nebude.
Okolík 129526
30.8.2019 18:20:26
Petro,
Verze zdr.stavu dcery pro školu může být zánět žaludku a střeva. Což vysvětlí jak hubnutí, tak případnou prosbu, aby na adapťáku dohlédli, že pravidelně ji a pije.
Může to tak říct dcera spolužákům i učitelce. Přílišné mlžení a tajení v nové škole by mohlo být problém, když se zatím neznají ....
Do žádosti o uvolnění z TV není nutné psát diagnózu žádnou, dětská dr.vyplní na základě zpráv z gastro a z psychiatrie.
1kulička 119729
30.8.2019 16:22:57
Petro, všechna potvrzení pro školu ti má psát praktická dětská lékařka. Ta to napíše na základě zprávy od psychiatra, ale nemusí tam psát, že dcera navštěvuje psychiatrii.
A tak to je dobře, že se něco našlo - ta bakterie. Jak dlouho bude trvat léčba?
Ráchel, 3 děti 76748
30.8.2019 15:23:39
tak ať psychiatr napíše zprávu pro pediatra a ať jí to pro školu napíše on/ona. my takové věci taky řešili touhle cestou.
Ráchel, 3 děti 76748
30.8.2019 15:22:15
já bych učitelce řekla jen to, že je prostě vážně nemocná, že to řešíte, ale že je to nadýl a že prostě nemůže cvičit šmytec. diagnozu apod. bych jí neříkala.
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 3615  [Dalších 3505 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.