| Ecim | 99860 | 
| 
 | 
 18.4.2012 19:38:11 
Já jsem měla v 18 (a v podstatě i mnohem dřív) postoj "jedno to bude určitě to nejkrásnější v mém životě, ale ještě na to nejsem zralá, kdyby ovšem ta situace nastala, tak bych si to v rámci možností užila".  
 | 
| Oggová | 34603 | 
| 
 | 
 18.4.2012 19:36:18 
fyzicky možná ano (i když ani ne každá dívka je v 18 fyzicky "hotová", i když menstruaci má, do podrobností se mi zabíhat nechce)... 
Jasně, že se většinou tím otěhotněním najednou dospěje i psychicky, prošla jsem si tím, ale dopředu jsem na to připravená nebyla.  | 
| boží žena | 67104 | 
| 
 | 
 18.4.2012 19:34:36 
ne ty si psala, že by se jim to nemělo rozmlouvat jako blbost 
a když se zeptám jestli to někdo tady udělal tak mi napíšeš, že např. já jelikož sem napsala, že děti mají děti spíš nechápu o co jde tobě  | 
| Ecim | 99860 | 
| 
 | 
 18.4.2012 19:33:01 
![]() Anett, souhlasím. A to jsem měla děti kolem třicítky a představa, že nevystuduji VŠ a materiálně se před založením rodiny nezajistím, mě mnoho let neskutečně stresovala.  | 
| Ropucha + 2 | 120300 | 
| 
 | 
 18.4.2012 19:32:10 
Já mám názor takový, že toužit v 18 letech po dítěti je úplně normální. Je to věk, kdy je to tak od přírody nastavené, že by žena měla začít toužit. Bohužel dnešní západní společnost je postavená tak, že ženy, které této přirozené touze podlehnou, jsou společensky znevýhodněné.   
 | 
| Ecim | 99860 | 
| 
 | 
 18.4.2012 19:31:21 
"Petko, moda. Ono asi zalezi, z jakym pomeru a z jake rodiny pochazis." 
Jak, souhlasím.   Řada mých známých měly děti po 30 ne proto, že je to dnes móda a chtěli si užívat, ale protože třeba dřív nenašly správného partnera nebo se to miminko hned nevedlo, nebo proto neměly podmínky. Ono když spolu mají vztah dva mladí, kteří třeba hned po VŠ začínají ve 24-25 letech s nulovým majetkem, nikdo jim nic nedá, na všechno si musejí vydělat sami, a chtějí si třeba pořídit třípokojový byt na únosnou, ale nikoli vražednou hypotéku, a nemají závratné příjmy, tak mají zatraceně co dělat.  | 
| Ajlina | 
| • | 
 18.4.2012 19:31:18 
to je pravda, někdo má děti dýl, protože holt delší životní úsek hledá svého životního parnera, ne vždycky je to kvůli kariéře 
 | 
| boží žena | 67104 | 
| 
 | 
 18.4.2012 19:30:21 
no ano psala sem svuj názor na náctileté matky 
ale nikoho nenabádám at netěhotní, každýho věc ani, že je to blbost je to diskuze a zakladatelka se dokonce výslovně ptala to zas maj všichni plácat souhlasně po rameni? bože  | 
| Ropucha + 2 | 120300 | 
| 
 | 
 18.4.2012 19:29:17 
jak, jak vidíš, tak někdo má jako plán a sen právě to miminko  
  Co je na tom pro tebe nepochopitelného? Ne každý vidí smysl svého života ve studiu a v práci, a ne každý považuje dítě za nějaké zharabání se   A co se týče "lepšího života" po vystudování VŠ, vůbec to tak nemusí být! Ta tebou opovrhovaná kadeřnice si může otevřít salón a může si žít krásně, i když nestudovala a i když měla děti ve dvaceti.  | 
| jak | 39257 | 
| 
 | 
 18.4.2012 19:27:53 
Ale Zlutasku, ani ve 40 nevychovavas podle RaR. hele, me je 37, mym kamaradkam tak nejak podobne a vychovavame dost zastarale. dame detem na zadek,ale taky je nechame litat na ulici ( myslim ulici o domku v male ctvrti, cca 10 domku, skoro zadna auta.)Zato take neresime tolik papani, ne, ze by deti jedly parky od kocarku. Klidne od 2 leteho dite odjedeme na sluzebku. Ono to tyden s tatou vydrzi..... 
 | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.