| Ecim | 99860 |
|
|
18.4.2012 19:26:36
Chápu, tohle je něco, co si musí rozhodnout každý sám. Protože i kdybychom se tu postavily na hlavu, tak na univerzální řešení nepřijdeme, protože žádné neexistuje. Každému vyhovuje něco jiného a každý máme jiné podmínky.
Mám známou, která otěhotněla velmi brzy po krátké známosti, zůstala s dítětem sama, dodnes žije s dcerou u rodičů, partnera nemá a přestože velmi touží po dalším dítěti, tak se to moc nadějně nejeví. Ale pořád mi přijde, že je na tom lépe než jiná naše známá, která je v necelých 35 letech bez partnera, svobodná a bezdětná. |
| Alay | 102482 |
|
|
18.4.2012 19:24:56
já měla dítě ve 22, ale už sem měla SŠ a pracovala a přítele, nyní manžela, se kterým sem bydlela. Mě se být mladá máma zamlouvá líp jak po 30, ale každý člověk má svůj život a cítí to jinak. Jinak já sem se zatím nesetkala s tím, že by se někdo divil že sem mladá máma, asi vypadám starší
A těším se na to až mí vrstevníci budou mít miminka a já už odrostlejší děti, cestovat atd. můžu pak taky![]() Každopádně u zakladatelky bych si doděla hlavně tu školu. |
| boží žena | 67104 |
|
|
18.4.2012 19:23:37
a psal to někdo?
|
| Ecim | 99860 |
|
|
18.4.2012 19:23:30
V 19 jsem na tom byla stejně. Určitě mi přijde lepší mít dítě hodně brzy než nikdy, zvládla bych to i v těch 19, ale když jsem otěhotněla v době, kdy už jsem na to byla opravdu zralá a byly podmínky, tak to bylo mnohem lepší.
|
| Ecim | 99860 |
|
|
18.4.2012 19:21:50
Lassie
![]() ![]() Uff, když si vzpomenu na dobu, kdy jsem s nadšením nahlížela do kočárků a bylo mi do breku při představě, že budu muset ještě pěkných pár let makat jak barevná, než budu moci založit rodinu... |
| Oggová | 34603 |
|
|
18.4.2012 19:20:17
A podle některých gynekologů je ideální doba až po 25 roce, tak 25 - 27 let.
![]() když jsem měla dítě v 18, moc jsem o tom nepřemýšlela, zda je to normální nebo ne, i když před těmi 20 lety se to nějak extra ještě neřešilo... dneska když se dívám na svou dceru (za dva měsíce 19), tak si myslím, že by to zvládla (určitě fyzicky), ale není na to připravená, vůbec, zrovna včera jsme o tom spolu mluvily... |
| Ecim | 99860 |
|
|
18.4.2012 19:19:46
Albo, on neexistuje univerzální návod. Znám i matky, co si libují, jak to bylo fajn, že měly děti brzy, a spoustu věcí, co většina lidí dělá před dětmi, prostě dělaly pak v době, kdy ty děti vyrostly.
Já sama jsem měla prvního syna ve 29, druhého ve 31 a co nejdříve bych ráda 3.dítě a mateřství si užívám i díky tomu, že jsem do něj šla bez pocitu, že by mi někde něco uteklo. Dokážu si představit situaci, že bych si děti pořídila i tak o 2 roky dřív, ale pro mě bylo prioritou se před založením rodiny finančně zajistit a mít rozjetou kariéru, protože se mi dělá fyzicky zle při představě, že bych měla být bez peněz a napospas partnerovi. Ale znám třeba holku, co plánovaně otěhotněla v 18 letech a rodila měsíc po maturitě (s o 2 roky starším přítelem), protože jí v pubertě zemřela maminka (taktéž hodně mladá) na dědičnou chorobu a ona se bála, že své děti třeba nestihne vychovat. |
| boží žena | 67104 |
|
|
18.4.2012 19:19:12
no já tomu teda tady říkám diskuze
|
| Ananta | 97295 |
|
|
18.4.2012 19:18:35
Nejsem si tím jistá, v dnešní době a uskromnovat se na azyláku, sama klidně i pod mostem... s dítětem ne
|
| Lassie66 |
| • |
18.4.2012 19:17:22
"A většinou ty holky co po dětech toužej zralý jsou."
S tímhle tedy nesouhlasím vůbec. Kdybych měla dítě pokaždé, když jsem po dítěti toužila, tak jsem dnes samoživitelka s x dětma, nejstaršímu by bylo tak 15. Neměla jsem moc stabilní vztahy, ale dětí jsem vždycky chtěla hodně - jen ne s chlapem, se kterým jsem pár měsíců, nebo se kterým to nefungovalo tak, jak by mělo. Jeden čas jsem měla pocit, že mám prostě smůlu (jako Monty), ale nakonec se ukázalo, že se vyplatilo počkat. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.