| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Ústí nad Labem

(?)
[<<Předchozích 1860] Názory 18611870 z 19212  [Dalších 17342 >>]
Vlasinka 27143
5.4.2012 9:22:42
Víte co mě napadlo - že my to samé zažíváme v práci při transformaci pobytových zařízení sociálních služeb. Je neskutečně těžké přesvědčit nejen laickou, ale i odbornou veřejnost, že lidé z "ústavů" patří do komunity a né do velkokapacitního zařízení v lese daleko od společnosti, kde spí v mnohalůžkových pokojích, střetávají se s režimem zařízení... bylo by to na dlouho

Denyna 14851
5.4.2012 9:18:47
Vlasi, fakt ti držím palce.

Míšo, věř tomu, že by se mu učitelky nemstily. Většina lidí si právě myslí, že tím, že se postaví za svoje dítě, poštve autority proti němu. Ale zkušenosti ukazují přesný opak - kdo má zastání, na toho si nedovolujou.
Tím nijak nekritizuju tvoje rozhodnutí, jak píšeš, udělalas to, cos pokládala v dané chvíli za nejlepší.
Ach jo, celý tenhle způsob myšlení je jedním z dědictví totality:(
Vlasinka 27143
5.4.2012 8:36:14
Ale jak už tu padlo - mě "nezajímá", jak to budou snášet ostatní děti. Jejich rodiče měli stejnou volbu a rozhodli se neposílat, takže to také musí před odjezdem svému dítěti sdělit. A paní učitelka by měla situaci zvládnout, jenže mám pocit, že to je to co nezvládá.
Špatné je to, že pí uč pohled přečte, ale zakáže sdělit, jako, že je to něco špatného. Toto jednání je špatné.

Kdyby se tak netěšila a já nechtěla, aby měla zkušenost s kolektivem, který důvěrně zná, tak ji nepošlu.

Míša_ 14374
5.4.2012 8:11:50
Vidíš Deny a já to vnímala opačně. Chtěla jsem posílat. Ostatní byli proti. Ale přizpůsobila jsem se právě proto, abych ochránila svoje dítě. Vojtovi jsem to vysvětlila a pochopil.
Jedna holčička pohledy dostávala a probíhalo to přesně tak jak jsem předpokládala.
Četly jí je potají, jen jí je ukázaly, nesměla o tom mluvit. A to bylo právě to, čeho jsem se bála, že Vojtovi ublíží víc, než to, že mu doma vysvětlím, že prostě pohledy nebudou.
On je mluvka, takže by to, že dostal pohled, vybrebentil po deseti vteřinách. A při našem "štěstí" by se nějaké dítě rozlítostnilo a plakalo a za viníka by byl označen Vojta a učitelky by si na něm mohly smlsnout.
Do dneška s jejich postojem nesouhlasím, myslím si že je úplně mimo /u učitelky v MŠ bych řekla možná až neprofesionální/. A přesto si myslím, že neposílat, bylo za daných okolností pro mé dítě menší zlo, než ho nechat v 5 letech samotné v konfrontaci s učitelkami na ŠvP.
Vlasinka 27143
5.4.2012 7:59:51
Tak jsem ještě volala naší psycholožce v práci a taky takový přístup učitelek nechápe. Prý mám dát na ní telefon pí uč :-) Navrhovala mi různé varianty a jednání s pí uč., tak uvidím co na to paní učitelka.

Denyna 14851
4.4.2012 22:20:46
Cvrčku, ale to je právě ono, (když teď vynechám, jak to bude snášet Eliška, to odhadneš nejlíp sama)to že nepůjdeš proti kvůli ostatním. Děláš za ostatní dospělé jejich špinavou práci. Je totiž normální, že rodiče píší svým dětem, které nevidí. A pokud jim psát nechtějí, měli by se dohodnout především se svým dítětem. A vysvětlit jim, že je možné, je jiní rodiče svým dětem píšou a proč oni mají pravidla jiná. Plošný zákaz je přece blbost.

Vlasi, učitelky jistě nejlíp vědí, kdy je vhodné přečíst dítěti pohled. Určitě ne před spaním, kdy se jim může stýskat. Nejlíp, když jsou čerstvé a mají spoustu energie, či se těší na nějaký výlet. Věřím, že společnou dohodu najdete.
Vlasinka 27143
4.4.2012 22:08:17
A já mám chuť jít proti, i když nevím, jak bude reagovat. Je možné, že to bude mít efekt, který ony líčí, ale to nebudu vědět, dokud to nezkusím. Já když je Aja u mamky, tak jí telefonuji a baví se se mnou v pohodě. Musím to pořádně promyslet. A věřím, že si nevzpomenou, když nikdo mít pohled nebude a dokáží je zpracovat, i když oni pošlou ty dva koresponďáky, ale i tak mi to nesedí.

Ale musím uznat, že umí člověka zpracovat perfektně, fakt tu řeším, jestli jí to nerozlítostní. Bylo mi ale líto, že se ke mě nikdo nepřidal. Myslím, že paní u prvního stolečku byla nahlodaná, ale neměla odvahu a nebo není mluvná (jako Ty Jitu, čekala jsem, že se přidáš víc :-)

Já ponožky odpískala, když jsem nestihla do neděle, ale zítra máme v plánu péct velikonoční perníčky a v pátek jdu zase na kruhák.

Jo a mám nějaké lístky na týden po 30 min v expresce zdarma, znáte to? Ještě jsem nestudovala jejich stránky.
Cvrcek1, Martin12/02,Elí08/05 77104
4.4.2012 21:20:37
Vlasi, už jsem se trošičku bála, že Tě tam začnou linčovat ~a~ Já mám problém s tím, že jsme s Eliškou v létě psaly pohledy Martinovi na tábor a ona si to myslím bude pamatovat a ten pohled bude čekat a on nepřijde... Ale já osobně nepůjdu proti přesile a posílat nebudu - už jen proto, abych nevyvolala brečící náladu u ostatních. Snad se jí stýskat nebude. Je fakt, že když je u našich a chci jí na telefon, někdy se mnou ani nemá čas mluvit...(ale to je u babičky ve svém prostředí, kde je zvyklá).
S těma krémama a šampónama - dám zbytky - rozhodně nebudu kupovat nový šampón, nový krém, nový sprcháč...

Ponožky jsem ještě neobjednala ~f~ Chybí mi upřesnění počtu u Rebelky - Vlasti - po jednom kuse???
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207
4.4.2012 20:40:38
Ahoj Vlasi,

to mě podrž, že se kromě Jitky nikdo nepřidal... Ona masáž učitelky udělala zkrátka svoje. Pokud Ti to vyloženě nezakáže, nebrala bych ohledy napravo nalevo a zařídila se podle sebe. Jestli se někdo bude pohoršovat, jestli někdo bude ukazovat prstem... co je Ti do toho, nejsi povinna řešit cizí názory, oni na ten názor mají plné právo. Moc se přimlouvám za to, abys šla za svým a moc Ti fandím. To je to, co pro sebe a pro své dítě můžeš udělat. Svobodně se rozhodnout.

Já byla včera taky na rodičáku, nějak mi to přijde divné, nedávno chodili moji rodiče a teď už chodím já... ~e~ Taky jsem byla na pokecu u ředitelky naší MŠ, byla jsem se tak nějak rozloučit, přeci jen, končíme tam 9. rok. Tak jsem se dozvěděla, Gábi, jaká je vaše současná ředitelská situace, no hnus, velebnosti.

Jo, taky jsem byla včera s Neli na logo, tak od 1.4. platí nějaký nový zákon, kdy vyšetření dítěte musí být přítomen rodič, takže odpadá situace, kdy si logopedka bere dítě do ordinace nejdřív sama. Taky musí dítě s vyšetřením souhlasit, to jsem musela podepsat a prý když nebude dítě po dvakrát spolupracovat, podává se nějaký návrh k soudu, aby zjistil, jestli se nejedná protiprávně proti dítěti nebo tak něco jsem z toho pochopila. No já šla do kolen, Kocourkov hadr!
Gábina, Barča 7/92,Týnka 6/01 7126
4.4.2012 20:19:37
souhlasím s Deny a divná nejsi. A udivuje mě co se kde ještě děje. Fakt si předškoláci v jedné třídě zuby čistí a nepředškoláci ne? No já padnu. Máme taky třídu, kde je půlka nepředškoláků, nebereme je třeba na plavání, páč by se pořádně neprostřídali a budou předškoláci příští rok, tak budou taky chodit, ale jinak dělají všechno. Přece je to složitější je dělit. No prosadit změnu je většinou práce na dlouho a náročná. ~q~
[<<Předchozích 1860] Názory 18611870 z 19212  [Dalších 17342 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.