| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Ústí nad Labem

(?)
[<<Předchozích 1870] Názory 18711880 z 19212  [Dalších 17332 >>]
Denyna 14851
4.4.2012 19:30:25
Vlasi, ach jo, to mě mrzí.
Ale změnit myšlení masy je mravenčí práce a trvá dlouho a je k ní potřeba spousta podpory - znám to. Světlonoši a průkopníci to mají vždycky nejtěžší. Já si vždycky říkám, že sufražetkám vrhajícím se pod kola kočárů taky většina ostatních žen určitě netleskala.
A určitě se někdo aspoň trochu zamyslel.
Prakticky bych se zařídila tak, aby to prospělo mému dítěti. Pokud jsi přesvědčená, že pohledy jí posílat chceš, požaduj po učitelkách, aby jí je dávaly a aby s tím nedělaly žádné extra tajnosti nebo nepříjemnosti. Na cizí děti bych ohledy nebrala, vždycky chráním to svoje, i (hlavně) před debilním systémem. Koneckonců, jestli ostatní chtějí vychovávat své děti jinak, není to tvoje věc.
Udělalas cos mohla. Chraň Aju a nedělej ústupky tam, kde nemusíš. Není to vymýšlení si a nejsi divná. ~x~
Vlasinka 27143
4.4.2012 18:44:53
Dneska byla schůzka a prohrála jsem. Bylo asi 19 rodičů a pro jsem byla já a Jitka. Pak jedna maminka řekla, že neví jak bude dítě reagovat, jinak opravdu všichni proti.
Bezmezně věří pí uč, že je to ještě horší, když přijdou pohledy. Většina má taky negativní zkušenost, ještě z dob, kdy byli malí a nebo jeden pán s chlapečkem z lázní. Kdy bez pohledu jsou děti prý v pohodě a s pohledem šílené a chtějí domů a taky jsou prý ve stresu, jak očekávají další pohled. Nejlepší byla jedna maminka, která ukazovala na příkladu kamarádky, jak je to hrozné, že oni dostali povinně doložit 6 pohledů a prý je to šílená práce napsat 6 pohledů (chybí mi tu zlostný smajlík).
No už jen úvod - kdy pí uč začala líčit samé negativní zkušenosti a pak mi teprve dala slovo vypovídá o všem.
Myslím, že zaměňovali to, že já chci dítě podpořit, dát o sobě vědět a s tím, že chci získat informaci. Bylo nám umožněno telefonovat, ale sama uč. řekla, že nám stejně neřekne, kdyby bylo dítě smutné a jestli měli rajskou a knedlíky volat nemusím.
Jsem z toho zklamaná. Nebudu to tady celé popisovat, myslím, že jsem argumentovala dobře, ale odezvu jsem nenašla.
Jeden tatínek pak řekl, ať si to udělám jak chci, že když jedno dítě pohled dostane a dalších 25 ne, že to přežijou a paní učitelka řekla, že se se mnou dohodne. Tak teď mám dilema a nevím jak se rozhodnout, abych pak nepodnítila nějakou brečící atmosféru.

A ještě jsem si připadala jak blbec, když jsem se ptala, jestli vyberou i šampon, krém na opalování, krém aj., když pí uč povídala, že vyberou pasty, papír apod. Už jsem narazila minule ve školce, kdy jsem koupila Elmex pastu (jinou nekupujeme) a pak mi Aja říkala, že to pí uč vybrala a ona si čistí Perličkou nebo jinou a ta pálí, takže si nečistí s pastou. Příště jsem koupila taky Perličku.
Myslela jsem, že jí dám její šampon a krém na opalování, kterému věřím a vyhovuje mi, ale nehodlám koupit opalovací za 400, který se mi nevrátí a budou jí krémovat nevím čím.

Že já se divím, když vloni si 20 dětí zuby čistlo, protože bylo předškolních a 5 nesmělo, protože nebyly předškolní, ale všichni byly v jedné třídě. A byla strašná sranda, že to paní učitelka musela zmínit, že někdo měl podepsaný i toaleťák. Já myslím, že to maminka myslela dobře, že každý bude mít svůj, tak aby si ho poznalo. A mě sdělila, že si můžu všechno podepsat a dát jí zvlášť a ona jí bude mazat tím jejím. tak jsem řekla, že jen uzpůsobím nákup věcí a je mi to jedno.

Asi jsem fakt divná a stále něco řeším...

Gábina, Barča 7/92,Týnka 6/01 7126
4.4.2012 17:53:58
šla bych, ale mám venku dítě a nemá mi ho kdo hlídat ~:(, co zítra ? Jsem v práci do jedné.
Denyna 14851
4.4.2012 15:57:36
Nechcete se mnou některá jít do sauny? Jsem zmrzlá.

Péťo, na Vlačí horu nejedu, by mě to v tomhle počasí zabilo. Užij si to!
Denyna 14851
3.4.2012 21:38:07
Vlasi, no a já když konečně pochopila, jak se co nosí a kombinuje, tak přišly kamarádky s barevnou typologií~8~
Takže se už tři dny bavím barvami k mému barevnému typu, to jsou složitosti toto.
Na schůzku držím palce.

a vlastně tu vůbec nejsem, neboť píšu seminárku~;)
Vlasinka 27143
3.4.2012 21:34:38
Myslete na mě, zítra je ta schůzka ve školce, jdu si zapsat argumenty, abych nezapomněla.

Já hledám dárek pro synovce k 3. nar. a nemůžu nic najít a v sobotu je oslava. A švagrové taky musím něco, ale to asi zachrání stříbrné naušnice, mě by se líbily.

Já chci taky něco nového (kabelku, boty, bundu), ale nějak nevím co chci a to se blbě kupuje.

Jo a ve Foru v kufrech mají Emipo batoh i aktovku.
Denyna 14851
3.4.2012 21:33:41
Sev, aha, díky za upozornění.
Sýry od Holanďana milujeme, když tam muž pracovně jede, vždycky nějaké přiveze.
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207
3.4.2012 21:28:25
Tak nakonec jsou trhy až do neděle, jak koukám:
http://www.forumustinadlabem.cz/akce/akce-v-centru/velikonocni-trhy-2012.html

Deny, ale pozor, začínají až ve 13 hod. Minule jsme právě s kolegyní pořád vyhlížely, kdy kdo přijede a začalo to až po 13 hod. Tentokrát je i to dohromady s velikonočními trhy a programem, ale jinak to bylo vyloženě farmářské - asi 2 mlékárny, pekárna, medy, valašské frgály, moravský česnek (ale ten už byl minule nevalné kvality, většinu jsem vyházela plesnivou), Holanďan z LT se svými vynikajícími sýry, nějaké uzeniny, mošty, ekologická hnojiva... a já už nevím, co ještě.
Denyna 14851
3.4.2012 20:43:28
Bože, těch hrubek, to je tak, když ty věty třikrát předělávám, pak mi to neladí~8~~f~
Denyna 14851
3.4.2012 20:38:22
Sev, díky za info. Jak jsou ty prázdniny, tak mám dopoledne volná, tak že bych je místo studiem zaplnila něčím příjemnějším?:)
Doufám, že to nebudou samé cetky a přijdu domů s košíkem plným zajímavých věcí. Se předtím stavím v práci pro vejplatu~t~

Gábi, šli jste na schůzky aspoň jak Hujerovi?~t~
Zase jsem se včera rozčílila ned těma "koňákama" tam od vás. Doufám, že Týna zlobí a má zákaz tam chodit:)

Koncert měla místní ZUŠka a pěvecký kroužek a děti z naší školky měly nějaké taneční scénky a hrály na harmoniky a flétny. Moc pěkné to měli. A jako jediný byli slušně oblečený - ladila úča. Celej zbytek dětí vystupoval v mikinách či odrbaných trikách džínách a botaskách. Menší holčičky občas teda džínové šatičky~a~
[<<Předchozích 1870] Názory 18711880 z 19212  [Dalších 17332 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.