| Romča,Páťa,mimi08/06 |
| • |
24.9.2006 16:01:07
Ahojky,všechny zdravím a taky ségru(Anni)
Nebyla jsem doma,tak píšu až ted.Jela jsem do Brna mám tam rodiče. Ivko,kam chodíte na logopedii?Já jsem chodila s Patrikem na OSSZ k Mgr.Bártové a byla jsem tam moc spokojená a i Patrik tam rád chodil. Na trhách jsem taky už nebyla pěkně dlouho a to bydlím v Blansku. |
| femina+Markéta Linda | 26912 |
|
|
23.9.2006 23:16:06
Tak se ozývam po delší odmlke.Od čtvrtka jsem měla uklízecí období - prostě jsem dostala chut něco dělat,začala jsem ložnicí a obývakem, v pátek pak kuchyn a pokoj.Pokaždé tu chut musím využit,protože například mytí oken mě jenom tak často nechytá:-)))
Mezi tým nás malá stihla všechny nakazit,takže manža je práceneschopný,Míša v podstatě taky a ja to chytám až ted.Ale hlavně,že malá je už ok. Dnes sme měli to uvítaní občansků,bylo to hezké a malá tam byla tzv.nejstarší - jinak Romčo-byli to všechno květnový miminká,takže asi pozývají podle měsíce narození. Falmarko - jaké bylo střetnutí se švícou? Dovedu si to představit po tolika měsícich... Víc už ze sebe nedostanu,konečně jdu zalehnout. |
| Ivka a holky | 17840 |
|
|
22.9.2006 20:30:04
Falmarko, my toho Kubíka hodně ředili kojeneckou vodou. Měla jsem problém Adélku vůbec na něco naučit. Jak se naučila pít toto, přešli jsme hned na dětský čaje. Ale pila jenom sypaný nebo pytlíkovaný. Granulovanej jsem zkoušela, ale obě holky mi to plivaly, nechtěli to pít. A ani se nedivím. Jednouo mi švagrová přivezla granulovaný čaj pro kojící matky a nedalo se to pít. Teda aspoň mně to nechutnalo. A co je šílený, tady dávala jedna holka malé granulovanej čaj, ale ne ten dětskej, ona ji dávala tu umělotinu z obchodu. To se mi ježily vlasy na hlavě.
Na trhách jsem nebyla ani nepamatuju. Budu tam muset ale zavítat, potřebuju záclonu a ty se mi tam dobře kupujou. Většinou jezdím ale do Blanska v pondělí nebo ve středu. Příští týden musím ale v úterý. Jdeme s Adélkou na logopedii. Dnes večer je ze mě slaměná vdova. Chlap jel do Blanska na akci. Budu muset taky někam vyrazit. Nechám mu děti a půjdu. Už bych někam šla. Jsem doma šest let a pěkně mi hrabe. Budu muset ale počkat až nebude práce na stvabě. DSpravujeme barák, tak je to takový komplikovaný. Chlap jde z práce do práce. |
| Anni, Adámek,a 35tt |
| • |
22.9.2006 18:58:10
Ahoj holky
Jen k vám nakukuju, ani nejsem z Blanska ale mám tu segru. Tak doufám že mě pozná a nezasklí:-)))))) |
| falmarka | 15744 |
|
|
22.9.2006 10:02:06
Ahojky, tak tady máme zase jeden hezký den. My se právě vypravujeme na trhy a v kině je bleší trh, tak to jdeme omrknout. Kiki už je nachystaná s několika igelitkama, je na ně ujetá, asi myslí, že maminka vydělává hodně peněž, že jí ty igelitky naplním :0)))
Ad čajík - svým dětem (a to Kiki je narozená v květnu a byli celkem obstojné pařáky) jsem čaj nedávala. Jenom se je prostě kojila častěji. A když už dávala jsem kojeneckou vodu. Čaj jsem začala dávat až když začali jíst normální stravu. A to jenom dětskej sáčkovej. Na ty granulovaný mám celkem vyhraněný názor. Jo a naše děti to teda pijí neslazené. Je fakt,že stejně mají raději obyčejnou vodu. Šťávy typi Kubík apod. dostala Kiki až nejdřív kolem druhého roku. Je to strašně slazený a já bohužel znám hodně dětí, které mají úplně černé zuby a toho já u svých dosáhnout nechci. Končím svůj monolog o čaji apod. Femino - paní doktorka je klasa. Jako dítko jsem k ní chodila a ona místo aby vyšetřovala dítko a ptala se co ho trápí tak vždycky na maminku "a kde jste koupila ten pěkný svetřík? Nebo kdo vám šil ty hezké šatky?" No prostě sranda. Ještě, že už je v důchodu. Jinak je v pohodě. |
| Romča,Páťa,mimi08/06 |
| • |
21.9.2006 17:38:54
Ahojky a děkuji za vaše názory.
Právě že se říká ,že to přední mlíčko je na žízen a to zadní hustý na jídlo.Tak čaj zatím asi dávat nebudu.Kdyby se narodil dřív když byla ta děsná vedra,tak to bych mu asi dávala,ale ted už ne.Myslím,že mu to takhle zatím stačí.Starší syn měl čaj od pátého měsíce a rovnou z hrnečku,protože dudlák do puse nedal ani za nic. |
| Ivka a holky | 17840 |
|
|
21.9.2006 13:36:41
ahojík všem.
Říká se, že čaj se kojeným děckám nemusí vůbec dávat. Adélku jsem kojila skoro rok a půl a čaj se naučila pít až skoro v roce. Nechtěla nic než mlíko a byl problém ji vůbec dát něco k jídlu. Když se narodila, byly hrozný vedra a já ji měla na prsu pořád. Kotlánová mi tenkrát řekla, ať ten čaj zkusím, ale bylo to bez úspěchu. Ony si ty mimča berou na žízeň to "přední" řidší mlíko a na hlad sytější zadní. Adélka mi vlastně ani čaj nejdřív nechtěla, učili jsme ji pít přes ředěnýho Kubíka, ale fakt až kolem toho 3/4roku. Takže pokud dítko čaj nechce, nemá cenu nutit, ono si vezme mlíko od mamči. |
|
|
20.9.2006 18:05:07
Bylo však období,kdy ten čajík nechtěla - ale to proto,že nechtěla dudlák ani od láhve.
|
|
|
20.9.2006 18:03:48
Falmarko,manža sedí a baví se s malou vedle mě,tak mi kapánek napovída - prý tam bydlí Ing.Pavlík. Ja jenom nechápu takový lidi - balkon je každýho tzv.majetek a může si tam dělat každý co chce, když to nedovedu pochopit,tak si měli koupit rodinný barák,aby neměli sousedy.
Jo,u nás se pani doktorka "stěžovala" prý se konečně těšila,že uslyší miminko a prý u nás je pořád ticho:-))).Ale je super.Jednu takovú super babču jsem poznala na SK - byla to mamka přimáre gynekologie. Romčo,každý říka,že stačí mlíčko,ale vem si,že bys třebárs ty musela pít i na žízen mlíčko.Aj sama Kalová říkala,že je to diskutabilní ... A doslova jsem ji ho cpala cez ty vedra,co byli.Ted,když vím,že nemá hlad a je nevrlá,tak ji dám čajik - někdy jenom cucká a hraje si s dudlákem a někdy si dá i 40 - je to jenom na ní kolik vypije.Nikdy jsme neměli problémy s prdíkmi ani bolením bříška. |
| falmarka | 15744 |
|
|
20.9.2006 17:12:19
Romčo ta moje starší holka nechtěla dudlák ani za zlatý prase. Sotva jsme se s ním objevila dostávala hysterický záchvaty. Odmítala cokoliv gumového, tedy i lahvičky. Jedinou vzala AVENT s pítkem a to až kolem 9 měsíců. A je fakt, že usínání je do teď pakec. Prostě se u ní muselo sedět,zpívat, chovat, hladit a já nevím co. KDyž mrskneš dudlák, pohladíš a jdeš pryč je to mnohem jednodušší.
Femino oni ten gril tam sice mají, ale za celou sezónu stihli grilovat tak 5x. Jsou pořád v práci. Takže nic moc. Ale sousedku mají super. To jo. Kolikrát si nemusí ani pouštět TV se zvukem, páčto paní doktorka neslyší a tak to máme od ní hezky slyšet. Vedle našich uvidíme. Vypadá to na mlaďochy, tak by to mohlo být v pohodě. Ani za boha si nemohu vzpomenout, kdo bydlí nad vama. Jo ségra byla v Americe pracovat. Studovat odjíždí na celý zimní semestr od poloviny října do Dortmundu a druhá je zase studijně od magistrátu Brna jako průvodkyně v Lipsku.Ta přijede začátkem října. Takže se holky jenom pozdraví a zase se rozletí do světa. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.