Ahoj!
Ahoj všichni, tak jsem se koukla, jak si tady vesele diskutujete beze mě. Vidím, že tady mimo jiné řešíte otázku věřící-nevěřící. Lidi můžeme rozdělit na 3 skupiny: 1. skupina jsou lidé, kteří vůbec nevěří v existenci Boha a vyšších sil. To je většina z vás a z vašich úst zní opravdu směšně citáty z Bible. Jak můžete vědět, proč dal Bůh lidem erotickou lásku? Pro zábavu to, Basi, nebylo! 2. skupina jsou lidé, kteří věří v existenci Boha, ale bez přemýšlení, slepě. Do kostela si chodí pro „odpustky“ a jinak se jako pokorný člověk věřící v Boha nechovají. Z této skupiny pocházejí náboženští fanatici, puritáni nebo třeba násilníci, jak se snažila popsat tuším Daria, a to s četnými gramatickými chybami. 3. skupina jsou lidé, kteří mají svou víru ve vyšší síly nad námi. Mohou nebo nemusí být členy určitých církví, pokud jsou, tak je nenásledují slepě. Tito lidé dbají na to, aby sami, každý za sebe, měli před sebou čisté svědomí, neboť oni sami se zpovídají ze všech svých činů. Desatero přikázání se snaží podle svých možností opravdu žít a nejen překrouceně hlásat. Tito lidé neustrnou na jedné pravdě, ale snaží se vyvíjet kupředu, hledat pravdu. Samozřejmě nejsou jen tyto tři skupiny lidí, ale různé mezistavy.
Silvie, nepochopila jsi význam slova „láska“ a to, co píšeš, je vytrhané z kontextu a nedává smysl. Láska je dávání něhy, citu ze srdce. Láska je tím silnější, čím více pro ni milující je schopen vykonat, čeho se vzdát. Nevěřící lidé jsou logicky zaměřeni na hmotné statky, na vědecky podložené a hmatatelné věci( tj. v tomto případě na orgasmus) a proto hluboký duchovní význam slova „láska“ nikdy nemohou pochopit. Pro správně, nikoli slepě, věřící lidi, je erotika hnací silou vývoje manželského vztahu, takže Adri, žádné odříkání sexu, vidíš to moc zjednodušeně. Na sexu není hříšná jeho existence, ale jeho špatné prožívání lidmi!
Miško, kroutila jsem hlavou nad tím, co jsi radila Petře, 25, o kterou manžel intimně nejeví zájem. Místo toho, abys jim radila, aby budovali svou lásku, prohlubovali vztah a více se poznali psychicky, tak tys jí radila, aby vylepšila techniku. Tam, kde není dost lásky, žádná technika nepomůže.
Abyste mě nemuseli vypoklonkovávat sami (že Dano, takhle ses vyjádřila o Honzovi, nelíbí se ti… tak šup s ním pryč!), tak se odporoučím sama. Já netoužím po tom, abych se vám líbila a abyste mě chápali. Já jen chci, abyste věděli o tom, že existuje i někdo jiný než vy. Vy si mezi sebou „posvěcujete“ to svoje a člověka s jiným názorem mezi sebe nepustíte.
Odpovědět