1 palice česneku 
 olej  
 5 cibulí 
 1 sklenice jemného kečupu  
 podle chuti: 
 sůl  
 1 kg vepřového masa  
 mletá sladká paprika  
 mletý černý pepř 
   
 Vepřové maso podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je nakrájíme na kostky. Ty opepříme, osolíme a rozprostřeme do pekáče (s trochou oleje). Vepřové posypeme sladkou paprikou.  
 Cibuli a česnek oloupeme. Česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na kolečka. Kostky masa "posypeme" česnekem, kolečky cibule a vše přelijeme velkým jemným kečupem (já dala ostrý, jemnýá nemáme...). Nakonec vše zalijeme trochou vody, ale tak, aby vše úplně neplavalo.  
 Maso vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme doměkka. Potom brabce na česneku odkryjeme a šťávu necháme vypéct do požadované konzistence.  
 Moravského brabce na česneku podáváme se se sladkokyselým studeným zelím a houskovým knedlíkem. Na moravského brabce můžeme použít jakýkoliv druh masa: krůtí, kuřecí, hovězí, jehněčí. Pak je ale jiný čas přípravy jídla. 
 (no já dělala z vepřového, z malých kousků a přílohu tedy nevím - asi si to dám s chlebem a manžel včera mluvil o rýži...)  |