1 pórek
½ kostky masoxu
asi 150 ml bílého vína
500g vepřové plece (nebo jiné vepřové)
2 lžičky mletého kmínu
4 sterilované okurky
1 lžička mleté sladké papriky
asi 3 lžíce oleje
lžička solamylu
1 větší cibule
sůl podle chuti
Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Okurky nakrájíme na malé kostky, pórek opláchneme a pokrájíme na kolečka. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, okořeníme, osolíme a chvilku restujeme. Poté podlijeme vínem, přidáme masox a pod pokličkou dusíme (já pak ještě trochu podlila vodou). Když je maso téměř měkké, přidáme okurky, pórek a maso dodusíme. V troše studené vody rozmícháme solamyl, vlijeme k masu a rozvaříme. Podle potřeby vepřové ragú dochutíme a servírujeme s rýží (já ho dávala s bramborovým knedlíkem). |