Zapečený květák
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1střední květák,250g žampiónů,2velké cibule,olej na smažení,4vejce,100ml šlehačky,150g cihly,mletý kmín,mletý pepř,sůl,podravka,trocha majoránky a popřípadě koření co kdo má rád(např. koření na bramborák...)
POSTUP PŘÍPRAVY
Na oleji osmažíme cibuly do zlatava,přidáme pokrájený květák a oloupané žampióny pokrájené na plátky.Ochutíme solí,mletým pepřem,mletým kmínem,podravkou...opravdu minimálně podlijeme vodou a dusíme krátce do poloměka.Všechnu vodu necháme vyvařit a přidáme trochu majoránky.Potom ještě horké nasypeme do porcelánové misky vymazané olejem,zasypeme nahrubo nastrouhanou cihlou a zalijeme:přisolená vejce+šlehačka.Misku dáme na plech a odklopené pečeme zprudka asi půl hodiny.
|