| 800 g zadního hovězího  
 2 cibule  
 1 lžíce másla  
 1 lžíce oleje  
 4 stroužky česneku  
 2 lžíce hladké mouky  
 1 a 1/2 lžičky zázvoru  
 1 a 1/2 kostky masoxu  
 mletý pepř  
 sůl  
   
 NA OZDOBENÍ:  
 rajčata  
 zelené bylinky (např. kopr, petrželová nať)  
   
 1.         Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Každý plátek lehce naklepeme, rukou vrátíme do původní velikosti, opepříme, osolíme a posypeme zázvorem. 
 2.            Oloupané cibule nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej s máslem a cibuli na rozpáleném oleji osmahneme. Pak na ni po obou stranách opečeme okořeněné maso. Vše zalijeme vlažnou vodou, přidáme masox a na mírném ohni dusíme pod poličkou doměkka. Asi v polovině varu přidáme oloupaný, na plátky nakrájený česnek. Když je maso měkké, šťávu necháme zahustíme solamylem, zamícháme, znovu podlijeme vodou a ještě krátce povaříme. 
 3.         Pokrm podáváme buď s vařenými těstovinami nebo brambory. Každou porci ozdobíme dílky rajčat a čerstvými bylinkami. |