Suroviny:
kuřecí řízky, sůl, česnekový pepř, olej, anglická slanina, cibule, strouhaný sýr
Postup:
Kuřecí řízky nakrájíme na tenké plátky, lehce naklepeme,
mírně osolíme a okořeníme česnekovým pepřem. Pekáč vymažeme
olejem a klademe polovinu surovin v pořadí - anglická
slanina, kuřecí řízky, kolečka cibule, nastrouhaný sýr a
opakujeme ještě jednou ve stejném pořadí. Končíme vrstvou
sýra, kterou pokapeme olejem, rukama stlačíme, aby se vrstvy
spojily. Necháme 30 minut odležet. Pečeme při teplotě 220 °C
nejprve 20 minut přikryté alobalem, pak 10-15 minut bez
alobalu, aby vznikla zlatavá kůrčička. Podáváme různě
upravenými brambory a zeleninovým salátem.
|