Suroviny:
1 listové těsto, 1 l mléka, 4-5 žloutků, 10 vrchovatých lžic hrubé mouky, 200-250 g cukru krupice, 2-3 vanilkové cukry, 1 celé máslo, moučkový cukr na posypání
Postup:
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Každou vyválíme na pomoučeném vále na velikost plechu a upečeme. Jeden plát po vychlazení nakrájíme na plechu na kostky. Druhý necháme celý.Mléko také rozdělíme na dvě poloviny. V jedné polovině uvaříme cukr krupice a vanilkové cukry. Druhou polovinu mléka smícháme se žloutky a moukou a toto pak vléváme do vřícího mléka (pozor na hrudky) a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout (občas promícháme, aby se neudělal "škraloup") a do vychlazeného všleháme máslo pokojové teploty. Tento krém pak natřeme na celý plát listového těsta a na krém poukladáme kostky listového těsta, pocukrujeme moučkovým cukrem a dáme do lednice. Potom krájíme podél kostek. Můžeme zdobit šlehačkou.
|