Suroviny:
Asi 0,5kg bůčku, může být 0,25 kg libového, tuk,2-3 cibule, pytlík kysaného zelí, sůl, pepř, kmín, chili, sladká paprika, může být masox.
Postup:
Segedínský guláš
Asi 0,5kg bůčku, může být 0,25 kg libového, tuk,2-3 cibule, pytlík kysaného zelí, sůl, pepř, kmín, chili, sladká paprika, může být masox.
Maso nakrájím na malé kousky a na tuku orestuju až vypražím, potom přidám krájenou cibuli min.na měsíčky, přidáme koření, osolíme a když začne cibule zlatovět přidáme sladkou papriku, za stálého míchání zarestujeme. Přidáme pokrájené kysané zelí, přidáme trochu vody(podle láku) a za občasného míchání dusíme do měka.Při podlévání můžeme přidat kostku masoxu.
Po udusení přidáme dostatek vody, zahustíme hladkou moukou, zjemníme lžící másla, a 3-4 lžíce smetany (TATRY).Podle potřeby dochutíme.Podáváme s mým knedlíkem- velmi chutné.
Poznámka:
Houskový knedlík
Asi 0,5kg hrubé mouky, 3 rohlíky nebo housky na kostičky, 1x vejce, lžička soli, půl prášku do pečiva, asi 1/3l sifonu.
Mouku, housku a prášek promícháme.Počkáme až se nám vaří voda a poté přidáme do mouky vejce, a sifon.Řádně a rychle promícháme, vytvoříme knedlíky a ihned vkládáme do vařící vody.Občas otočíme, aby se provařily.Vaříme cca 10-14 min.Odzkoušíme provaření, nakrájíme na plátky, uložíme a sníme.
|