Suroviny:
500 g filé z tresky, lžičku mletého zázvoru a soli, 2 bílky, 5 čerstvých feferonek, čínskou zeleninu v kyselém nálevu (konz.), 250 ml vody, 2 lžíce cukru, 4 lžíce světlé sójové omáčky, 7 lžic solamylu, olej.
Postup:
Filé nakrájíme na kousky jako sousto, osolíme a okořeníme zázvorem. Kousky ryby obalíme ve sněhu z bílků, přikryjeme a dáme do chladničky. Feferonky zbavíme semeníku a nakrájíme na kolečka, nálev ze zeleniny smícháme s vodou, cukrem, sójovou omáčkou a vmícháme 2 lžíce solamylu. V čínské pánvi wok rozehřejeme olej, kousky ryb obalených v solamylu dozlatova opečeme, vyjmeme a necháme okapat. Olej slijeme, ve woku ohřejeme feferonky, zeleninu a podáváme s rybou.
|