Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Steak z tuňáka s omáčkou z uzené slaniny...

Autor: Libča+holčinky , 15.4.2008


Suroviny:


 600 g očištěného filetu z tuňáka, olivový olej, Čerstvě mletá mořská sůl a černý pepř



Postup:



1. Filet z tuňáka zprudka opečeme ze všech stran na olivovém oleji.


2. Doporučuji kořenit až před podáváním a propékat tak, aby maso zůstalo uvnitř vlažné a syrové. Jen tak si tuňák udrží svou charakteristickou chuč a jemnost masa.


Omáčka z uzené sIanin


100 g uzené alaniny, I stroužek česneku, 250 ml mléka, sül a černý pepř


1. Do mléka nakrájíme slaninu a přivedeme do varu.


2. Po zavařeni omáčku rozmixujeme ponorným mixérem


a dochutíme podle potřeby soli (není většinou již potřeba], černým pepřem a třeným česnekem.


Blanžírovaná zelenina:


50 g zeleniny na I porci dle vlastní chuti (chřest, fazolky, mrkev, tomaty)


1. Spaříme ve vroucí vodě, dochutíme solí a podáváme.


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 192 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.